Nu Skin

Scrisoare către tine, cea care nu te înveți minte și continui să te lași mereu pe ultimul loc

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Când te-ai oprit ultima oară din goana nebună a gândurile și te-ai întrebat cum te simți cu adevărat? A trecut ceva vreme, nu este așa? De-a lungul vieții suntem mult mai atenți la ceilalți, la sentimentele lor, în loc să ne întoarcem și să privim în adâncul nostru, la propriile noastre emoții.

portret frunze 

Probabil că ți-ai deschis sufletul de nenumărate ori, ai lăsat ca granițele tale să fie încălcate, ai dăruit celor din jur dragoste, afecțiune și atenție. Dar cine a sfârșit cu cele mai multe răni? Nu cumva ești chiar tu aceea? 

Suferința ta a crescut de câte ori ai dat greș încercând să repari o relație care trebuia să se sfârșească de mult vreme, oferind ce a fost mai frumos în tine unor oameni care nu ți-au apreciat darul. 

Ai arătat compasiune față de toți, dar nu și față de tine. Dacă faci acest lucru față de oricine îți cere ajutorul, față de oricare persoană care plânge pe umărul tău, de ce nu o poți face și față de propria persoană? De ce te lași mereu la o parte și consideri că nu meriți aceeași atenție și grijă ca toți cei din jurul tău?

În vreme ce te îndrepți mereu spre cei care îți cer să-i alini, o mică voce în fundul sufletului tău cerșește o fărâmă de atenție din partea ta.  Acea mică voce merită să fie pusă pe primul loc. 

Atunci când o vei lua în seamă, când vei înțelege cât de mult timp ai ignorat-o, vei realiza și că ai făcut suficient pentru ceilalți. Ai făcut tot ce este omenește posibil să-i ajuți pe cei din jur, dar acum este vremea să te ajuți pe tine. Nimic nu îți va aduce mai multă împlinire decât iubirea pură, autentică și fără sfârșit față de tine însăți.

Iubirea față de tine însăți înseamnă să te pui pe primul plan

Nu este nimic egoist în asta. Dacă nu ai grijă de tine, dacă nu-ți hrănești ființa interioară, cum ai putea avea grijă cu adevărat de ceilalți? Dacă torni dragoste în tine, o poți trimite mai departe spre cei în nevoie. Cum ai putea uda o grădină cu un vas gol?

Atunci când înveți să te iubești, îți dai seama că meriți să fii iubită. că toți cei care au încercat să-ți sădească îndoiala în această privință nu sunt demni de prezența ta. Tu meriți tot respectul, toată tandrețea și afecțiunea din lume.  

Iubirea față de tine însăți începe atunci când te deschizi către noi oportunități

Sunt uși care deschid și uși care se închid și ai nevoie de timp pentru a-ți da seama ce drum ți se potrivește cel mai bine. Dar, pentru asta, este necesar să te cunoști cât mai bine pe tine însăți, să petreci timp în intimitatea sufletului tău, pentru a înțelege pe ce cale trebuie s-o apuci și cum îți poți crea viitorul dorit. 

imbratisare fata

Nu încerca să trăiești viața altora, pentru că adevăratul tău îndrumător este mica voce din tine. Fiecare zi trebuie să fie o celebrare a ființei minunate care ești, a zâmbetului tău, a trupului tău, a emoțiilor tale, a tuturor lucrurilor care te fac unică. Luptă pentru visele tale și fii mândă de personalitatea ta muncitoare, blândă, inteligentă, uneori naivă, motivată, anxioasă și foarte carismatică. 

Nu este nimeni ca tine pe lume, așa că este vremea să pui numele tău pe primul loc pe lista ta de atenție și dragoste. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta