Raed Arafat, declarație înfricoșătoare despre situația focarelor de coronavirus din spitale

Raed Arafat, declarație înfricoșătoare despre situația focarelor de coronavirus din spitale

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În ciuda faptului că românii sunt din ce în ce mai relaxați și par să fi uitat starea de teamă și nesiguranță prin care au trecut, lucrurile nu stau tocmai roz în ceea ce privește evoluția infectărilor cu coronavirus

Situația din spitale, unde au apărut noi focare de coronavirus și s-a înmulțit numărul cazurilor de la ATI a determinat guvernul să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile.

arafat

Sursa foto:Pinterest

Ce a declarat Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că au apărut focare de coronavirus în spitale, iar numărul pacienților de la terapie intensivă a crescut. 

”Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare apărute în spitale, care necesită mișcare de personal acolo unde personalul este în izolare sau este bolnav. De-asta am decis prelungirea stării de alertă”

„Nu comentez ce decizii vor fi luate mai departe de Parlament, dar nu ne întoarcem încă la o stare de normalitate. Trebuie să putem lua decizii rapid în privința izolării și carantinării unor locații, unor zone, pe distribuire de materiale, echipamente, pe detașare de personal”, a declarat Arafat pentru click.ro

Arafat consideră că trebuie să fim mult mai vigilenți și să respectăm măsurile de precauție

„Dacă nu se respectă măsurile de distanțare și de igienăși cădem în plasa dezinformărilor cum că boala nu există, riscul este să apară probleme mai mari și să fim nevoiți să impunem din nou restricții”, a arătat el. 

Deși curba cazurilor părea descendentă, noile informații legate de focarele din spitale sunt îngrijorătoare și sugerează că starea ar putea să se schimbe dntr-u moment în altul. 

”În pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuși există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem focare serioase sau să avem o situație mai grea în următoarea perioadă dacă nu se respectă măsurile compensatorii care au fost deja menționate. Și anume purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrare în spații închise.”, a subliniat Arafat.

”Am văzut în ultima perioadă creșteri care au depășit 300 de cazuri în 24 de ore și la un procent din testări care a ajuns până la 5% din totalul testelor efectuate, a mai declarat el. 

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.