România, la un pas de epidemie de gripă! Vezi declarația Ministrului Sănătății!

România, la un pas de epidemie de gripă! Vezi declarația Ministrului Sănătății!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Alertă în România: s-a declarat epidemie de gripă!

UPDATE 30 ianuarie: după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza ei, Ministerul Sănătății a declarat astăzi epidemie de gripă! 

Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă:"Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme". Până ieri, 29 ianuarie, numai 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate. Ministerul Sănătății recomandă, ca măsuri suplimentare, limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

 

Astăzi, vineri, 25 ianuarie 2019, gripa a făcut cea de-a 35-a victimă. Este vorba despre un bărbat din Argeș în vârstă de 40 de ani.

Din cauza numărului tot mai mare, într-un timp foarte scurt, de oameni răpuși de virusul gripal, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a susținut astăzi, la ora 14:30, o conferință de presă în care a făcut următoarele afirmații despre eventualitatea declarării epidemiei de gripă: „Dacă vom avea trei săptămâni la rând săptămână epidemică, cu siguranţă vom lua această decizie. De aceea am şi cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică ca în ziua de marţi să publice situaţia la nivel naţional, astfel încât să putem lua deciziile care se impun, cât mai repede”.

De asemenea, Sorina Pintea a ținut să menționeze și faptul că mai există 24.000 de doze de vaccin antigripal în stoc, doze care vor fi suplimentate săptămâna viitoare cu încă 25000 de mii.

Femeie si barbati raciti, pe canapea

„Menţionez că achiziţia s-a făcut pe baza estimărilor trimise de către direcţiile de sănătate publică, la solicitarea medicilor de familie. Aş vrea să atrag atenţia că, totuşi, aceste suplimentări ar fi fost necesar a fi cerute încă din decembrie, pentru că necesită nişte proceduri”  - a completat Ministrul Sănătății. Dozele respective sunt gratuite și sunt destinate persoanelor aflate în grupele de risc, iar restul populației având posibilitatea să-și achiționeze vaccinul din farmacii.

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.