Șase motive pentru care ar trebui să alegi absorbante din bumbac natural

Șase motive pentru care ar trebui să alegi absorbante din bumbac natural

Redactor Andreea Baluteanu

Din fericire, semnalul de alarmă tras de experți ne-a făcut să fim tot mai atente la produsele cosmetice pe care le folosim și mai conștiente de modul în care acestea ne afectează sănătatea! Am început, încet-încet, să înlocuim produsele alimentare clasice cu variantele lor bio sau cosmeticele pline de chimicale cu cele organice.

Cu toate acestea, recurgem la alegerile noastre obișnuite, dintotdeauna, atunci când vine vorba despre produsele pentru igiena intimă, cu toate că le utilizăm în cea mai delicată porțiune a corpului nostru. Noi vrem să punem capăt acestei atitudini și îți explicăm în rândurile de mai jos de ce trebuie să recurgi de acum încolo la absorbante naturale, dar și care este cea mai bună variantă de pe piață!

De ce ar trebui să optezi numai pentru absorbante din bumbac natural

Dacă ești atât de atentă la ceea ce pui pe piele, de ce nu ai acorda aceeași considerație și produsele cu care ia contact zona ta intimă, cea mai delicată, sau pe care le introduci chiar în corpul tău? Mai jos vei descoperi cele mai bune motive pentru care ar trebui să alegi numai absorbante și tampoane din bumbac 100% natural de acum încolo!

absorbante

Nu există niciun risc de iritații și alergii

Mai ales dacă ai pielea sensibilă, știi cu siguranță că un absorbant clasic presupune riscul de iritații și alergii! Piele roșie, mâncărimi, mirosuri neplăcute sau chiar afecțiuni mai grave sunt rezultatul substanțelor nocive, artificiale din produsul de protecție pe care tu îl considerai inofensiv. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că tampoanele și absorbantele obișnuite de pe piață sunt pline de materiale sintetice, albite cu clor, cu superabsorbanți, parfum și plastic, care vin în contact cu pielea. Acest pericol dispare în totalitate în cazul absorbantelor din bumbac natural 100%, hipoalergice, prietenoase cu pielea ta! Este ceea ce ne-a spus și una dintre tinerele care au încercat absorbantele Lunay:

”Pot spune că nu sunt tocmai o fană a experimentelor cu privire la produsele de igienă intimă. Recunosc că am încercat tampoanele și absorbanele Lunay curioasă fiind de textura acestora și de efectul pe care bumbacul l-ar putea avea asupra pielii sensibile din perioada dificilă. Din acest punct de vedere sunt foarte mulțumită. Absorbantul a fost prietenos cu pielea și nu am văzut nici urmă de iritație, așa cum se mai întâmplă în cazul altor produse de acest gen”, ne-a mărturisit Corina.

De aceeași părere este și Mihaela, care a încercat produsele Lunay: ”Întotdeauna am avut probleme cu alegerea absorbantelor potrivite. Deoarece pielea mea este extrem de sensibilă, majoritatea produsele din comerț îmi provoacă iritații și mâncărimi. Auzind de la o prietenă de absorbantele Lunay, am decis să le încerc și eu. Bumbacul 100% organic este extrem de delicat cu pielea mea, iar perioada menstruației este mult mai plăcută acum. Chiar mă bucur că le-am descoperit”.

Minimizezi riscul unor afecțiuni mai grave

Știai că afecțiuni extrem de grave precum cancerul sau endometrioza pot fi provocate de clorina sau dioxina care apar în absorbantele obișnuite? Și nu sunt singurele! Dezechilibrele hormonale și infertilitatea sunt la rândul lor cauzate de pesticidele pulverizate pe materialele sintetice din produsele care în mod normal ar trebui să ne protejeze, nu să ne îmbolnăvească!

Absorbantele din bumbac natural au o capacitate mai mare de absorbție

Bumbacul natural are proprietăți extraordinare de absorbție a lichidelor, motiv pentru care este recomandat și în hainele pe care le porți!

În filmulețul de mai jos, vei descoperi modul în care absorb lichidele tampoanele alcătuite din bumbac 100% natural și cele obișnuite, dintr-un mix de materiale artificiale, vâscoză și celuloză.

Absorbantele din bumbac au o rezistență superioară

Știi care este durata medie de purtare a unui tampon? 4 ore! Dar, deși acest interval este recomandat de producătorii tampoanelor de pe piață, efectele nu sunt întotdeauna cele promise, multe produse de gen ajungând să se dezintegreze în interiorul vaginului, în particule de dimensiuni reduse, e adevărat, dar care îți vor afecta în timp sănătatea! Este și cazul unora dintre absorbante care, deseori, în contact cu lichidul se deteriorează.

Tampoanele obișnuite sunt concepute dintr-un înveliș nețesut și un interior din amestec de fibre de vâscoză. Descoperă în filmulețul de mai jos cât de ușor sunt de dezintegrat acestea, prin comparație cu absorbantele concepute din bumbac natural 100%!

Vezi și care este diferența dintre un tampon 100% din bumbac natural și unul clasic, introdus într-un pahar cu apă timp de 4 ore!

Același lucru este vizibil și în cazul formulelor retro sanitary, în care structura absorbantelor obișnuite integrează straturi externe de bumbac și vâscoză și un strat interior de celuloză, urmate de un înveliș protector de celuloză laminată, din nou, foarte ușor de deteriorat. De partea cealaltă, absorbantele din bumbac 100% natural nu au nevoie să apeleze la straturi protectoare, absorbind eficient de la sine! Iar diferențele sunt grăitoare!

Absorbantele din bumbac natural reacționează mai bine la temperaturi ridicate

Absorbantele din bumbac 100% natural nu se topesc la contactul cu căldura. Tocmai de aceea, ele îți lasă pielea să respire, chiar și în condiții de temperaturi ridicate. Filmulețul de mai jos îți va arăta diferența dintre un absorbant din bumbac 100% natural și unul din materiale artificiale, expuse la o sursă de căldură! În plus, la purtare, senzația este incredibilă. Chiar și după câteva ore, nu simți disconfort, ca în cazul celorlalte produse. 

”Pot să spun că am avut parte de o experiență plăcută, deoarece m-a atras încă de la început materialul din care este confecționat absorbantul. Am simțit bumbacul delicat care mi-a oferit un confort la care, trebuie să recunosc, nu mă așteptam. Nici nu simțeam că îl port. Din acest punct de vedere, bilă albă pentru absorbantele Lunay”, ne-a spus Ionelia, una dintre tinerele care au testat absorbantele Lunay. 

Cu absorbantele din bumbac natural protejezi planeta!

Ar trebui să fim conștiente de faptul că planeta noastră este pe moarte și să facem tot posibilul pentru a o salva! Plasticul din absorbantele și tampoanele obișnuite nu este biodegradabil, ajungând să polueze Pământul pentru eternitate.

Lucrurile stau cu totul altfel în cazul absorbantelor din bumbac natural! În plus, grija este evidențiată și în faptul că acestea nu sunt testate pe animale!

Dacă te-am convins cu argumentele de mai sus, îți prezentăm și produsele care ne-au convins: absorbantele din bumbac 100% natural Lunay! Cu o denumire inspirată de feminitatea lunii, evocând perioada delicată din viața noastră, ele sunt concepute din bumbac 100% natural, nealbit, fără materiale sintetice și fără parfum sau superabsorbanți. Fiind hipoalergice, ele nu provoacă iritații sau alergii, nu conțin plastic care să vină în contact cu pielea, clor sau dioxină. Nu sunt testate pe animale și, cel mai important, sunt recomandate de medicii ginecologi!

absorbante zilnice absorbante zilnice zi

Absorbante de noapte cu aripioare din bumbac 5 picaturi – 20 de lei

Absorbante de zi cu aripioare din bumbac 4 picaturi – 18,50 de lei

absorbante zilnice tampoane zilnice

Absorbante zilnice din bumbac 1 picatura (pantyliners) – 15 lei

Tampoane normale din bumbac 3 picaturi – 16 lei

Descoperă și tu super gama de absorbante și tampoane de la Lunay, pe bioaleea.ro! Asigură-te că de acum încolo vei fi blândă cu sănătatea zonei tale intime și protectoare cu planeta, investind în produse care au grijă și de tine și de natură! Sperăm să ne împărtășești și tu părerea!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.