Schema pe care o urmează oamenii care nu se îngrașă niciodată

Schema pe care o urmează oamenii care nu se îngrașă niciodată

Redactor Andreea Baluteanu

Ne rezumăm să credem că oamenii care nu se îngrașă niciodată au fost dăruiți de la natură cu un metabolism perfect, în timp ce noi, ceilalți, muritorii de rând, suntem obligați să depunem eforturi colosale, să ne abținem sau să ne chinuim cu diete istovitoare pe tot parcursul vieții.

Femeie sexy umbland pe smartphone

Nu e însă așa! Deși există și norocoși care pot mânca orice, fără ca vreun gram să se depună pe silueta lor impecabilă, persoanele mereu suple espectă o schemă bine definită, care îi apropie tulburător de perfecțiune! Renunță la invidie și apelează în schimb la tactica imitației: acum poți face și tu ca ei!

Ce îi face speciali: schema pe care o respectă oamenii supli

Cu ce sunt ei deosebiți de cei care se confruntă permanent cu probleme de greutate? E întrebarea pe care și-au pus-o specialiștii de la Cornell Food and Brand Lab, care, oameni de știință fiind, au descoperit rapid și modalitatea prin care pot să afle mult doritul răspuns. Astfel, ai au inițiat un studiu online pe platforma "Slim By Design" și au chestionat aproximativ 150 de oameni cu privire la stilul lor de viață. Descoperă, mai jos, care sunt concluziile la care a ajuns studiul citat de site-ul womansday.com.

tabel schema

Criteriile de eligibilitate au inclus, printre altele, absența oricăror probleme cu kilogramele în plus pe parcursul vieții, o greutate considerată a fi sănătoasă, fără fluctuații. De asemenea, cei intervievați nu puteau avea în istoric nici programări la nutriţionişti, nici programe de slăbit monitorizate, pentru a bifa astfel acuratețea și subiectivitatea răspunsurilor: cercetătorii au dorit să afle ce îi făcea pe ei speciali, nu ce sfaturi au primit sau au aplicat de la profesioniști.

Prima afirmaţie care le-a atras atenția oamenilor de știință? Micul-dejun e cea mai importantă parte a zilei. Iar religiozitatea cu care privesc prima masă a zilei oamenii care nu se îngrașă niciodată e cu adevărat edificatoare: doar 4% au recunoscut că nu iau micul-dejun. În aceea ce privește componența sa, se pare că fructele și legumele proaspete conduc în topul alimentelor iubite de persoanele suple, cu un coeficient de 51%, urmate de lactate (41%), cereale (33%), pâine (32%), ouă (31%) și cafea (26%).

mic dejun

Uimitoare este ascensiunea ouălor, considerate a fi multă vreme responsabile pentru grăsimea în exces din cauza conținutului ridicat de colesterol, readuse în prezent la valoarea pe care o merită de nutriţionişti care nu se mai satură să militeze pentru ele, grație aportului fenomenal de proteine.

Schema la care aderă oamenii care nu se îngrașă niciodată atestă și o relație foarte bună cu mișcarea: dacă doar 10% dintre persoanele intervievate admit că nu fac sport, întărindu-ne convingerea că reprezintă un miracol al naturii, restul nu fac excepție de la doza de agitație zilnică. Și ceea ce ne impresionează este numărul ridicat al celor care fac sport în fiecare zi: 25%!

Cu toate acestea, nici oamenii care nu se îngrașă niciodată nu sunt perfecți, ceea ce ne reclădește încrederea în umanitate. Chiar și ei cad din când în când în capcana băuturilor carbogazoase (10% consumă băuturi pe bază de Cola), în timp ce 4 dintre respondenți au recunoscut, conform autorilor studiului, că mănâncă bagels (covrigi evreiești de origine poloneză, pe care americanii îi adoră) la micul dejun. Da, se pare că e posibil!

sport

Tu ce părere ai despre schema pe care o urmează cei care nu se îngrașă niciodată? Crezi că este cazul să o aplici și tu, sau nu te-a convins? Ca întotdeauna, vrem să auzim părerea ta!

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.