Nu Skin

Semne că nu poţi face copii

Ionelia Olteanu

Infertilitatea este incapacitatea de a face un copil, după un an întreg de încercări frecvente. Există foarte mulţi factori care pot afecta fertilitatea şi multe semne că nu poţi avea un copil. Dacă te confrunţi cu oricare dintre aceste simptome, este recomandat să consulţi un specialist în fertilitate care îţi poate spune ce să faci dacă vrei un bebeluș. Aceştia vă pot oferi sugestii sau modalităţi alternative de concepere. 

Consultă galeria ca să afli care sunt cele mai răspândite cauze ale infertilităţii şi cum pot fi acestea tratate.

Temperatura corporală

Temperatura corporală


Anovulaţia, sau lipsa ovulaţiei, este una dintre cauzele principale ale infertilităţii feminine. Monitorizarea temperaturii corporale te poate ajuta să afli dacă ai această problemă. În timpul ovulaţiei, temperatura corpului creşte uşor. Dacă îţi măsori temperatura zilnic în timpul a două perioade menstruale şi nu există o creştere notabilă a temperaturii corpului între acestea, ar trebui să consulţi un doctor, pentru că acesta este un semn de infertilitate.

Tulburări ale ciclului menstrual

Tulburări ale ciclului menstrual

O femeie care are menstruați mai lungi sau neregulate se poate confrunta cu o scurtă fază luteală (faza care urmează ovulaţiei). Fazele luteale scurte sau anormale pot provoca probleme în a concepe. Asta pentru că, o astfel de dereglare permite mai greu determinarea perioadei de ovulație. Dacă ții cont de durata ciclului menstrual poţi să îţi dai seama dacă acesta este neregulat sau ţine prea mult. Cum se calculează durata menstruației? Începe numărătoarea din prima zi a ciclului până în ziua de dinainte de menstruația următoare. Numărul de zile pe care îl obţii în urma calculului este durata ciclului tău. Încearcă să reţii lungimea ciclului şi să continui să îți supraveghezi și viitoarele menstruații. Compară numărul de zile și, dacă nu reiese o cifră identică sau cu marje mici, înseamnă că ai un ciclu neregulat. Un ciclu de lungă durată este considerat unul de peste 35 de zile. De asemenea, încearcă să ţii cont şi de consistenţa fluidului cervical, acea secreție gelatinoasă care, în general are culoarea laptelui. La fel, trebuie să fii atentă și dacă te confrunți cu uscăciunea vaginală, deoarece aceasta îngreunează procesul de fertilizare.

Probleme medicale

Probleme medicale

O femeie diagnosticată cu o afecţiune a sistemului reproducător ar putea să nu aibă copii. Sindromul ovarului polichistic, endometrioza, fibroamele uterine şi boala inflamatorie pelviană conduc la infertilitate. O femeie cu anomalii de reproducere, cum ar fi tub uterin blocat sau uterul înclinat, la fel, poate avea probleme atunci când își va dori să conceapă un bebeluș. Semnele acestor afecţiuni includ cicluri menstruale neregulate, creşterea anormală sau excesivă a părului, dureri abdominale, dureri la nivelul pelvisului şi scurgeri vaginale abundente.

Alţi factori

Alţi factori

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, nivelul fertilităţii începe să scadă. La femeile cu vârsta de peste 32 de ani şi bărbaţii cu vârsta peste 40 de ani  se observă o scădere a fertilităţii, conform articolului citat de LiveStrong. O femeie care suferă de diabet zaharat, tiroidă sau a fost sub influenţa unor radiaţii sau a chimioterapiei este mai expusă riscului de a nu avea copii. Anumite alegeri privind stilul de viaţă, precum consumul de alcool, abuzul de droguri şi consumul de tutun sunt cunoscute ca fiind cauze ale scăderii fertilităţii. Obezitatea este, de asemenea, legată de problema infertilităţii.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta