Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Studiu: durerile de burtă de la menstruație la fel de puternice precum atacul de cord

Redactor Alexa Galgau

Bărbații care spun că femeile au o viață mai ușoară decât ei nu au nici cea mai vagă idee câtă durere trebuie să suporte reprezentantele sexului frumos de-a lungul vieții. De parcă durerile facerii nu ar suficiente, mai trebuie să ne chinuim și lună de lună cu crampele menstruale, care uneori sunt atât de puternice, încât nu ne permit să ne vedem de activitățile zilnice, ci ne imobilizează la pat.

Iar dacă această afirmație pare o exagerare, știința vine să o confirme: un studiu recent a dezvăluit că durerile de burtă din timpul menstruației sunt la fel de puternice precum un atac de cord!

Durerile de burtă puternice din timpul menstruației

Dacă îi spui altei femei despre durerile insuportabile de burtă de care ai avut parte la ultima menstruație, ea te va înțelege perfect, însă un bărbat ar putea să ridice neîncrezător din sprâncene. De fapt, femeile sunt adesea acuzate că ar fi mult prea sensibile la durere și că își exagerează suferințele lunare.

Acum, însă, putem închide toate gurile rele, deoarece oamenii de știință vin cu dovada că durerile menstruale de burtă nu sunt deloc o joacă și, probabil, un bărbat ar plânge dacă ar simți un astfel de disconfort. John Guillebaud, profesor specializat în sănătatea sistemului reproducător, la o universitate renumită din Londra, susține că studiile recente arată că intensitatea crampelor menstruale este la fel de puternică precum un atac de cord, ceea ce nu este deloc puțin lucru. Și mai grav este că femeile, fiind atât de obișnuite cu durerile de toate tipurile, recunosc mult mai greu un atac de cord și de aceea nu apelează la serviciile medicale la timp, riscându-și viața.

Durerile menstruale acute, cunoscute sub numele de dismenoree, afectează una din cinci femei lună de lună.  Din păcate, această condiție nu este deloc una de interes în lumea științei, iar cercetătorii ridică din umeri atunci când sunt întrebați care sunt cauzele durerilor puternice, neobișnuite, de burtă din timpul menstruației. Să fie oare din cauză că mulți cercetători sunt de sex masculin?

Această subestimare a puterii durerilor menstruale se extinde chiar și în instituțiile medicale: în vreme ce bărbații sunt tratați în decurs de 49 de minute pentru dureri abdominale, femeile trebuie să aștepte circa 65 de minute pentru același tip de disconfort. De fapt, orice femeie știe că nu va fi luată foarte în serios dacă se plânge de dureri menstruale puternice, deoarece aceasta este o condiție care adesea nu este privită ca ceva serios, de parcă disconfortul în sine nu ar fi suficient pentru a se căuta o soluție mai bună decât niște antiinflamatoare care după o vreme nici nu își mai fac efectul.

Durerile de burtă din timpul menstruației ar trebui să te trimită la ginecolog, chiar dacă ți se spune că "exagerezi" sau că nu ai motive de îngrijorare. Atunci când sunt atât de puternice încât pot fi comparate cu un atac de cord, crampele menstruale trebuie privite cu seriozitate și tratate cu la fel de multă atenție ca orice altă afecțiune medicală.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!