Te confrunți cu oboseală dimineața? Iată cinci motive surprinzătoare!

Te confrunți cu oboseală dimineața? Iată cinci motive surprinzătoare!

Viorica Ghinea, redactor

Nu suferi de insomnie, dar totuși te confrunți cu oboseală dimineața? Mai mult decât atât, nivelul tău de energie este scăzut în primele ore ale zilei și tot ce te mai salvează este o ceașcă de cafea aromată? Poate că pare un fapt banal la început, însă următoarele cauze te vor surprinde.

Iată de ce te confrunți cu oboseală dimineața și ce poți să faci pentru a remedia această problemă!

Cinci cauze pentru care te poți confrunta cu oboseală dimineața

1. Reflux gastroesofagian

Dacă simți un gust neplăcut și ciudat în gură, pe lângă faptul că te confrunți cu oboseală dimineața, înseamnă că suferi de reflux gastroesofagian. Studiile recente au demonstrat că aproximativ 25% dintre oameni suferă de această afecțiune, însă nu realizează.

Soluție

Este indicat să urmezi un tratament pentru arsuri stomacale. Cel mai important este să nu mănânci cu două ore înainte de culcare. De asemenea, este indicat să eviți să consumi următoarele alimente: mâncăruri grase, picante, citrice, roșii și alcool.

2. Nicturia

Nicturia sau urinarea nocturnă reprezintă nevoia unei persoane de a se trezi pentru a merge la baie. Cercetările estimează că aproape 65% dintre oameni își întrerup somnul pentru a răspunde acestei nevoi personale. Nu multe persoane reușesc după aceea să își reia somnul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Soluție

Nu consuma multe lichide înainte de culcare. Nici fructele și legumele cu un conținut ridicat de apă nu te vor ajuta prea mult, așa că este mai bine să le eviți la masa de seară. Oricât de greu ți-ar fi să te ridici din pat, fă un efort și mergi la toaletă înainte de culcare.

3. Bruxism

Poate că acest termen nu îți este foarte cunoscut, dar cu siguranță ai auzit până acum de scrâșnitul dinților. Ei bine, acest obicei chiar îți poate provoca oboseală dimineața. Multe persoane nici măcar nu își dau seama că fac acest gest în somn, însă durerile de maxilar ori de dinți sunt semnele lui clare. În acele momente, corpul tău nu se mai relaxează așa cum ar trebui pe perioada nopții.

Soluție

Cere sfatul unui medic stomatolog, deoarece te poate ajuta să descoperi cauzele care stau la baza acestui obicei. De asemenea, unii experți spun că nu este bine să mesteci prea multă gumă pe parcursul zilei. Se pare că organismul continuă din obișnuiță această rutină și pe timpul nopții.

4. Sindromul picioarelor neliniștite

Acest sindrom reprezintă disconfortul pe care îl simte o persoană la nivelul picioarelor când stă întinsă ori când doarme. Chiar dacă nu are dureri ori mâncărimi, persoana respectivă simte mereu nevoia să își miște picioarele, chiar și atunci când doarme.

Soluție

Mergi la un consult de specialitate pentru a afla care este cauza de la baza acestui sindrom. Diabetul, artrita, anemia, problemele cu tiroida și cele cu rinichii pot să provoace această condiție fizică, de aceea este indicat să faci investigațiile necesare. De asemenea, este recomandat să faci câteva schimbări în dieta ta zilnică. Fierul și vitaminele din complexul B ar trebui incluse în alimentația ta în dozele de care ai nevoie.

5. Sforăitul

Sforăitul este tratat de mult ori ca un fapt banal și chiar amuzant, însă el își poate face simțite efectele pe parcursul întregii zile. Nu numai că te vei confrunta cu oboseală dimineața, dar sforăitul poate să crească și riscul de dezvoltare a bolilor de inimă, având în vedere oxigenarea defectuoasă a sângelui.

Soluție

Încearcă pe cât posibil să respiri pe nas. Experimentează diferite poziții de somn, pentru a afla cum te simți mai confortabil. Dacă ai probleme de greutate, te va ajuta mult și eliminarea kilogramelor nedorite. Alte remedii utile pentru sforăit găsești AICI.

Dacă te confrunți cu oboseală dimineața, ia în considerare îndrumările de mai sus. De asemenea, ar trebui să faci câteva schimbări în rutina ta de seară: renunță la lămpi și la alte obiecte care luminează încăperea; înlocuiește televizorul și calculatorul cu o carte bună; cititul îți poate induce cu ușurință atmosfera potrivită pentru un somn odihnitor.

Articolul urmator
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.