Top cinci beneficii ale ginsengului pentru sănătate

Top cinci beneficii ale ginsengului pentru sănătate

Redactor Alexa Galgau

Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din lume și este folosită de secole în Asia și America de Nord pentru a trata diverse afecțiuni. Tratamentul cu ginseng este eficient nu doar împotriva bolilor, ci și în stimularea digestiei, concentrării, memoriei, rezistenței fizice și sistemului imunitar. Există în total 11 specii de ginseng cu aceste proprietăți, toate aparținând speciei Panax, ceea ce înseamnă că alte specii, precum cel siberian, nu au aceleași efecte, deși se vând foarte bine pentru că poartă același nume cu planta vindecătoare.

Această plantă miraculoasă are proprietăți care te vor convinge să o cumperi și tu, chiar dacă este piperată ca preț. Iată care sunt principalele beneficii ale ginsengului!

Beneficiile ginsengului pentru organism

1. Reduce stresul și îmbunătățește starea emoțională

Într-un studiu realizat în Marea Britanie, 30 de participanți au primit 3 runde de tratament cu ginseng și placebo, u scopul de a strânge date despre abilitatea ginsengului de a îmbunătăți funcția mentală și starea emoțională. Concluziile arată că administrarea a 200 mg de ginseng în fiecare zi, timp de 8 zile, scade semnificativ starea de stres și anxietatea. Așadar, ginsengul poate fi folosit în tratarea unor boli precum depresia, anxietatea cronică sau oboseala suprarenală. În plus, această plantă are efectul antidepresivelor, însă fără a cauza stări de letargie sau somnolență. Dimpotrivă, ea acționează ca un energizant puternic.

2. Are proprietăți antiinflamatoare

Multe studii realizate în Asia, tărâmul-mamă al ginsengului, arată că această plantă reduce inflamația din corp și poate chiar să prevină cancerul. Unul dintre aceste studii a fost realizat pe cobai, cărora li s-au administrat 100 mg de ginseng roșu (coreean) în fiecare zi, fapt care a dus la scăderea drastică a inflamației din corp, dar și la repararea țesuturilor care erau deja afectate. Cu alte cuvinte, ginsengul nu doar că te scapă de inflamație, dar contribuie și la regenerare, ajutând absolut toate organele din corp.

Citește AICI cum poate tratamentul cu ginseng roșu să te scape de cancer!

3. Este benefic pentru pacienții cu diabet de tip 2

Mai multe studii realizate de experții americani arată că ginsengul ajută la scăderea glicemiei, fiind un bun tratament pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. Se pare că atunci când este administrat cu un produs bogat în zaharuri, ginsengul încetinește metabolizarea acestora și, astfel, glicemia nu mai crește atât de mult. Asta nu înseamnă, desigur, că un diabetic poate să consume dulciuri fără griji dacă ia ginseng, ci că administrarea acestui leac îi încetinește boala și îl ajută să aibă o viată normală și o glicemie stabilă, atâta vreme cât este totuși urmat un regim.

4. Tratează disfuncțiile sexuale

Ginsengul pune sângele în mișcare și ajută bărbații care au probleme cu erecția. Există nu mai puțin de 28 de studii clinice care demonstrează că administrarea regulată de ginseng combate disfuncția erectilă și îmbunătățește performanța sexuală, cel puțin în comparație cu tratamentele placebo care s-au aplicat în experimentele respective. Ginsengul are un efect vasodilatator asupra vaselor de sânge și relaxează țesutul erectil. Totodată, ginsengul are un efect benefic asupra sistemului nervos, influențând activitatea creierului și reglând producția de hormoni sexuali.

5. Te ajută să slăbești

Una dintre proprietățile mai puțin cunoscute ale ginsengului este capacitatea acestei plante de a controla apetitul și de a stimula metabolismul, doi factori-cheie atunci când vine vorba despre pierderea în greutate. Aici mai intervin și toate beneficiile ginsengului enumerate mai sus: reglarea glicemiei, efectul antiinflamator și reglarea hormonală. Pentru că metabolismul este un proces mult mai complex decât ne imaginăm noi, este nevoie de un leac care să funcționeze pe toate aceste planuri pentru a-l îmbunătăți. Este de ajuns să consumi ceai de ginseng roșu pentru a vedea acest efect al plantei preferate a coreenilor.

Dacă te-ai decis să cumperi ginseng, citește neapărat eticheta și cumpără numai Panax quinquefolius (ginseng american) sau Panax ginseng (ginseng coreean), pentru ca acesta să aibă beneficiile enumerate mai sus.

Ce părere ai despre beneficiile ginsengului? Vei încerca și tu să consumi această plantă medicinală atât de populară?

Află mai multe despre ceaiul de ginseng și cum se administrează pentru beneficii maxime!

Articolul urmator
Fenicul: beneficii și proprietăți
Fenicul: beneficii și proprietăți

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.