Tot ce trebuie să știm despre căderea părului

Tot ce trebuie să știm despre căderea părului

Redactor Divahair.ro

Căderea părului este un proces natural, care implică înlocuirea firelor vechi de păr cu altele noi. În unele cazuri însă te poți confrunta cu o pierdere masivă a firelor de păr, caz în care se recomandă consultația la medicul dermatolog.

Această afecțiune o întâlnim atât la bărbați, cât și la femei, indiferent de vârstă și poate evolua gradual sau abrupt. Mai mult decât atât, căderea părului poate fi difuză – la nivelul întregului scalp sau poate fi localizată doar pe anumite porțiuni, bine delimitate.

medic dermatolog”Deși cele mai frecvente cauze ale căderii părului sunt interne, produsele de îngrijire pe care le folosim pot influența calitatea firului de păr și sănătatea scalpului. Pentru un tratament corect, consultul medical este esențial, iar produsele folosite trebuie să fie potrivite tipului nostru de scalp și păr” a declarant dr. Iulia Panțuru, Medic Specialist Dermatolog.

Dacă și tu te confrunți cu acestă problemă, suntem aici să răspundem la întrebările tale și să îți spunem cum te poate ajuta un tratament Seboradin.

Căderea părului – Cauze

În medie, o persoană are în jur de 100.000 – 150.000 de fire de păr pe scalp, dintre care pierde zilnic între 50 – 100 de fire. De reținut este faptul că fiecare fir de păr are o durată medie de viață de 4 ani și trece prin 3 etape : creștere, stagnare și cădere.

Iată câteva cauze ale căderii excesive ale părului:

  • Cauze ereditare (cea mai frecventă) – apare treptat, pe fondul de istoric familial. În cazul femeilor părul se rărește. În cazul bărbaților, are loc o retragere a liniei părului;
  • Modificări hormonale (ex menopauza, bolile de tiroidă);
  • Anumite medicamente sau suplimente administrate într-o perioadă îndelungată;
  • Perioade foarte stresante, șocuri emoționale;
  • Folosirea excesivă a produselor și ustensilelor de styling;

După naștere, femeile trec printr-o etapă de pierdere masivă a părului. În timpul sarcinii, părul nu mai cade, căpătând un aspect bogat, de invidiat. Etapa de cădere se va reactiva însă după aproximativ 3 luni de la naștere și se oprește în mod natural până la vârsta de un an a bebelușului.

Ce este de făcut?

Căderea părului nu trece de la sine și trebuie să acționezi în momentul în care remarci că pierzi mai multe fire decât de obicei. Consultultația la dermatolog este obligatorie pentru că motivele diferă de la o persoană la alta. Medicul va examina scalpul și va determina în urma analizelor care pot fi cauzele, va pune un diagnostic și îți va prescrie un tratament personalizat.

În paralel, produsele dermatocosmetice, folosite în mod corect, pot ameliora sau încetini procesul de pierdere a părului. Seboradin propune 2 game anti-caderea și rărirea părului: Forte și Men.

Tratament căderea părului Seboradin Forte, pentru femei și bărbați

Gama Forte combate căderea și rărirea părului și oferă îngrijire atât pentru scalp, cât și pentru păr, în cazul alopeciei androgene care se manifestă atât la femei cât și la bărbați. Gama este compusă din șampon, blasam, loțiune, mască, fiole și booster. Loțiunea Seboradin Forte conține extract din măsline și citrice, extract de hamei și lucernă, vitamine, ginseng, provitamina B5 și se recomandă utilizarea ei timp de minimum 6 săptămâni pentru rezultate vizibile.

produse pentru par

Loțiunea Seboradin Forte reduce căderea părului la 94% dintre persoane*

Tratament căderea părului Seboradin Men

Bărbații sunt mai predispuși la căderea, rărirea sau retragerea liniei părului, iar gama Seboradin Men ajută la ameliorarea simptomele. Loțiunea conține Procapil - reduce căderea părului, stimulează regenerarea și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a foliculului de păr și exract de hamei, care inhibă enzima 5-alfa reductază, care este responsabilă de apolecia androgenă. Pentru rezultate vizibile se recomandă tratamentul cu fiole timp de minimum 3 luni.

Cel mai nou produs din gama Men spray-ul anti-încărunțire conţine un complex de ingrediente naturale şi peptide care contribuie la inversarea procesului de încărunţire şi la îmbunătăţirea pigmentării părului. Testele instrumentale au confirmat faptul că folosirea cu regularitate a Spray-ului împotriva încărunţirii părului Seboradin Men timp de 8 săptămâni reduce cantitatea de păr cărunt şi intensifică culoarea naturală a părului.

Seboradin Men Spray Anti-încărunțire inversează efectului de încărunţire a părului la 95% dintre persoane*

Produsele Seboradin pot fi achiziționate de la raft din marile lanțuri de farmacii dar și online.

*Eficacitatea loțiunii Seboradin FORTE a fost confirmată prin teste efectuate în cadrul unui laborator de cercetare independent, specializat – test de autoevaluare sub control dermatologic.

Articolul urmator
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Stii sa previi caderea masiva a parului?
Incepe quiz
Stii sa previi caderea masiva a parului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.