Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Traiește cu toată ființa ta, și bune, și rele, și nu-ți mai ignora emoțiile! Este sănătate curată!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro
Emoțiile neexprimate determină anxietate și depresie

Emoțiile neexprimate determină anxietate și depresie

Emoțiile au energie care tinde să se exprime, iar atunci când le blocăm, corpul nostru suferă modificări. Atunci când vrem să ne stăpânim emoțiile, musculatura se contractă, iar respirația se blochează. Pe termen lung, aceste reacții corporale pot determina probleme fizice și psihice deopotrivă.

Inhibarea emoțiilor poate conduce la anxietate și depresie, pentru că emoțiile sunt forțe biologice care ne ajută dă trecem peste momentele dificile. Dacă le negăm și le reprimăm, efectele pot fi dezastruase pentru corpul și mintea noastră. Atunci când respingem emoțiile pentru că ni se par copleșitoare, introducem stres la nivel fizic și mental, ceea ce poate conduce la tulburări psihice, dar și la boli precum cele cardiace, probleme intestinale, dureri de cap, insomnie și afecțiuni autoimune.

Viața modernă este plină de provocări emoționale. Presiunea de a reuși, teama de pierdere, dorința unei relații stabile, toate acestea și multe altele sunt asociate cu emoții volatile, uneori greu de numit și de controlat.

Din păcate, ceea ce ne-a învățat societatea modernă nu a fost să lucrăm cu emoțiile, să le explorăm și să le exprimăm, ci mai degrabă să le blocăm. De la medicamente la alcool, de la distracții superficiale la timpul petrecut în fața ecranelor, totul a devenit o metodă de a ne evita sentimentele. Iar atunci când ne simțim copleșiți de ele, încercăm să le eliminăm cu tot felul de stereotipuri, învățate din copilărie („O să treacă”, „Stăpânește-te” etc.).

A evita să intri în contact cu emoțiile tale este nociv pentru sănătatea ta, fizică și psihică deopotrivă. Este ca și cum ai ține sub presiune un gaz care, mai devreme sau mai târziu, va duce la o explozie.

Iată care sunt efectele emoțiilor inhibate și de ce trebuie să le înțelegi și să le exprimi!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!