Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Mierea falsă: testul care îţi spune dacă mănânci sau nu un produs sănătos

Andreea Baluteanu

Nu ne mai săturăm să enumerăm beneficiile mierii! Acest adevărat miracol din natură are efecte extraordinare pentru sănătatea noastră: calmează alergiile, energizează, îmbunătăţeşte concentrarea şi memoria, este un aliat temeinic în cazul răcelilor, ajută la cicatrizarea rănilor, îndepărtează mătreaţa, echilibrează presiunea sângelui şi este un leac excepţional împotriva chinuitoarelor insomnii!

Cu toate acestea, nu toată mierea pe care o găseşti în comerţ este formulată identic, iar produsele ultraprocesate industrial pot fi chiar dăunătoare! Descoperă mai jos patru teste care te vor ajuta să verifici dacă te numeri şi tu printre consumatorii de miere falsă!

4 teste care te ajută să identifici mierea falsă

Principalul pericol în cazul mierii procesate în industria alimentaţiei este legat de temperaturile ridicate la care este topită: spre deosebire de cinstiţii apicultori, marii producători apelează la pasteurizare, supunând mierea la temperaturi extreme, de 70-80 de grade, urmate de o răcire bruscă, la 25 de grade. Astfel, mierea îşi pierde din proprietăţile sale nutritive şi devine doar un aliment dulceag care schimbă în bine gustul mâncării tale, fără prea multe beneficii!

Un alt risc la care ne supunem în ultima perioadă este mierea importată din China. Dacă electrocasnicele de această provenienţă se dovedeau mai puţin eficiente, iar adidaşii proveniţi din ţara lui Buddha îţi puteau păta reputaţia în faţa prietenilor, mierea falsă din China este mult mai periculoasă, chiar nocivă. Se pare că ea este ultrafiltrată, ceea ce înseamnă că ceara şi polenul sunt îndepărtate pe cale invazivă, ceea ce te va lipsi aproape integral de efectele sale pozitive. În plus, unii producători diluează consistenţa mierii cu apă, sau, şi mai grav, o contamizează (involuntar, sperăm) cu antibiotice şi metale grele: îţi mai doreşti să îţi aşterni pe chip o mască formată din aceste ingrediente ultraprocesate?

Noi îţi venim în ajutor şi îţi oferim patru teste care te vor ajuta să decizi în cunoştinţă de cauză dacă mierea pe care ai cumpărat-o este sau nu falsă! Ai identificat un astfel de „păcat”? Reţine marca şi nu o mai achiziţiona niciodată!

  1. Testul frigiderului - depozitează mierea la frigider: mierea falsă va îngheţa, cea adevărată nu!

  2. Supune mierea cumpărată testului degetului: pune o picătură pe unul dintre degete. Mierea falsă va aluneca uşor, din cauza amestecului cu apă, în timp ce cea adevărată va rămâne „ţeapănă”, ca un adevărat soldat al sănătăţii tale.

  3. Testul apei: adaugă o lingură de miere într-un pahar cu apă. Dacă se scufundă precum vaporul Titanic, ai de-a face cu o miere adevărată. Din cauza conentraţiei de apă din formula sa, mierea falsă se va dizolva în chip nefericit.

  4. Testul chibritului: mierea adevărată, naturală, este inflamabilă, aşa că un chibrit scufundat în miere se va aprinde mai repede decât de obicei. Dimpotrivă, dacă ai fost păcălită cu o miere falsă, cel mai probabil apa din componenţă se va opune din răsputeri, învingând focul şi lăsând chibritul neaprins.

Ţine cont de faptul că mierea adevărată este unul dintre puţinele alimente care nu expiră niciodată, aşa că rezistenţa sa este extrem de mare, şi va trebui să treacă fără nicio problemă fiecare dintre testele de mai sus!

Tu ce părere ai? Mierea pe care o adori a trecut testele de mai sus sau ai descoperit că foloseai până acum miere falsă?

Descoperă aici şi informaţii preţioase despre mierea de Manuka!

Surse foto: pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!