Trebuie să afli ce beneficii are apa vie

Luni, 18.07.2016
de Alexa Galgau

Apa vie este obținută în laborator și are câteva efecte benefice asupra corpului, motiv pentru care este folosită de multe clinici din lume pentru a trata pacienți cu diverse boli, inclusiv cu cancer. Surprinzător este că apa vie a fost creată chiar aici, la noi, în România, de mai bine de 20 de ani. 

Află mai multe despre apa vie și proprietățile ei incredibile, care i-au făcut pe japonezi și pe americani să importe produsul acesta creat în România!

 

Totul despre apa vie

Apa vie este produsă în satul Români, situat în județul Vâlcea, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice. Procesul care face apa vie atât de specială este sărăcirea acesteia de o substanță care face rău organismului: deuteriu. După ce a fost obținută această apă, ea a fost studiată îndelung și s-a constatat că are efecte uimitoare asupra organismului uman, fiind utilă în tratarea anumitor boli. Cercetătorii români au primit mai multe medalii de aur pentru această descoperire în Anglia, Belgia și Ungaria.

Nu o să intrăm în noțiuni complexe de chimie pentru a-ți detalia cum este produsă apa vie. Trebuie doar să știi că, după ce s-a constatat că apa grea (bogată în deuteriu) este nocivă pentru organism, a răsărit ideea că apa cu foarte puțin deuteriu ar putea fi benefică pentru corpul uman, iar studiile au confirmat această teorie. Astfel, apa vie este produsă în laboratoarele din România, fiind filtrată astfel încât să scadă substanțial cantitatea de deuteriu din ea. Ca să îți faci o idee, apa vie are de șase ori mai puțin deuteriu decât cea potabilă.

De ce este benefică apa vie

Principalul efect al consumului de apă vie este încetinirea procesului de îmbătrânire, prin faptul că ajută la scăderea numărului de erori apărute în procesul de reparare a ADN-ului. Dacă ar exista într-adevăr o fântână a tinereții, aceasta ar fi plină cu apă vie!

Prin reducerea cantității de deuteriu din apă, ajutăm corpul să aibă o concentrație mai scăzută a acestei substanțe. Deși nu îl întinerim în mod miraculos, prevenim degradarea organelor care vine odată cu înaintarea în vârstă.

În plus, consumul de apă vie contribuie la încetinirea procesului de diviziune celulară din organism, iar acesta este strâns legat de apariția cancerului, care reprezintă o dereglare a acestui proces și o înmulțire necontrolată a celulelor, care rezultă în tumori. De aceea, apa vie este folosită ca tratament complementar la chimioterapie sau radioterapie. Chiar dacă nu le poate înlocui complet, ea ajută organismul să își revină rapid în urma acestor tratamente agresive și previne recidivarea cancerului.

Alte beneficii pe care le are consumul de apă vie sunt:

- stimularea sistemului imunitar;

- detoxifierea organismului;

- curățarea și echilibrarea sistemului digestiv;

- îmbunătățirea circulației și a funcției sistemului cardiovascular.

Apa vie este o descoperire românească de care ar trebui să fim mândri. Deși este destul de scumpă, apa vie îți poate ajuta organismul mai mult decât o fac anumite suplimente alimentare sau medicamente. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!