Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Un medic din China avertizează: „Jumătate din pacienţii infectați cu COVID-19 care au decedat sufereau de această boală”

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Pacienții cu hipertensiune arterială par să aibă un risc mai mare de a muri din cauza coronavirus,potrivit spuselor unui medic chinez care lucrează la terapie intensive, tratând pacienții în stare critică încă de la mijlocul lunii ianuarie.
Deși încă nu s-a publicat nicio cercetare oficială în acest sens - care să explice de ce, medicii chinezi care lucrează la Wuhan, orașul unde a apărut virusul, au ajuns la concluzia că pacienții care suferă de acea boală sunt mai predispuși la forme să ajungă la forme grave de coronavirus și chiar la moarte.

 

Dintr-un grup de 170 de pacienți care au murit în ianuarie la Wuhan - primul val de victime - aproape jumătate au avut hipertensiune.

Citește și Tragedie fără de margini! Testată pozitiv, o asistentă de 34 de ani s-a sinucis, de teamă să nu dea altora coronavirus...

„Acesta este un raport foarte mare”, a spus Du Bin, directorul unității de terapie intensivă de la Peking Union Medical College Hospital, într-un interviu acordat recent. El a făcut parte dintr-o echipă de medici de top trimiși în orașul devastat în urmă cu două luni pentru a ajuta la tratarea pacienților de acolo.
„Din ceea ce mi s-a spus de alți medici și de datele pe care le pot vedea, printre toate bolile de bază, hipertensiunea arterială este un factor- cheie periculos”, a spus Du, unul dintre cei mai respectați experți în îngrijire critică din China. Desi nu exista inca o cercetare publicata in acest sens, credem ca hipertensiunea arteriala ar putea fi un factor important in determinarea deteriorarii pacientilor, ceea ce duce la un prognostic prost.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta