Unghii exfoliate: cauze, diagnostic, tratament

Unghii exfoliate: cauze, diagnostic, tratament

Tatiana Stefan

Unghiile exfoliate sunt o conditie cauzata in principal fie de o tulburare interna, fie din cauza unei deficiente de vitamine si minerale si consta in ruperea unghiilor. Aceasta problema afecteaza preponderent femeile, astfel ca aproximativ 20% din populatia Globului se confrunta cu aceasta problema.
 

 

Care sunt cauzele aparitiei unghiilor exfoliate?

Exista numeroase semne care iti pot indica faptul ca unghiile tale sunt exfoliate, insa cel mai comun semn consta in ruperea lor, cresterea intr-un timp mai indelungat sau faptul ca devin sensibile.

De asemenea, o alta cauza a unghiilor exfoliate poate fi folosirea excesiva a pilei metalice, a lacului de unghii care contine ingrediente chimice, dar si expunerea indelungata la umiditate sau la soare, folosirea detergentilor pentru curatarea casei, care contin numeroase substante chimice. In plus, utilizarea frecventa a acetonei poate cauza exfolierea unghiilor.

Uneori unghiile exfoliate pot fi consecinta unei afectiuni ce poarta numele de Raynaud, o tulburare care provoaca o circulatie sanguina proasta in cazul mainilor si al picioarelor si astfel ca unghiile devin fragile si se exfoliaza. In plus, persoanele care sufera de hipotiroidism, tuberculoza, psoriazis, probleme endocrinologice, tulburari ale sistemului imunitar sau tulburari pulmonare se pot confrunta cu exfolierea unghiilor.

Exfolierea unghiilor se poate produce si din cauza unei alimentatii proaste, lipsite de fier si zinc sau din cauza procesului natural de imbatranire.

Cum tratam unghiile exfoliate?

Biotina sau vitamina B este recunoscuta pentru efectul de intarire a unghiilor. Specialistii iti recomanda sa mananci glucoza, sa urmezi un tratament cu suplimente de siliciu sau sulfat de glucozamina. In plus, trebuie sa fii atenta la alimentatie si sa consumi alimente bogate in calciu, zinc si fier. 

Cum prevenim aparitia unghiilor exfoliate

Pentru a evita exfolierea unghiilor este important sa le ingrijesti corespunzator, sa le hidratezi, sa eviti sa folosesti produse cosmetice puternice pentru unghii. De asemenea, atunci cand ai unghiile exfoliate este indicat sa eviti expunerea la apa sau sa folosesti produse chimice. In plus, este recomandat sa le tai scurt si sa nu mai folosesti acetona sau oje o perioada de timp.

Diagnosticarea unghiilor exfoliate

Exista numeroase cauze care pot provoca exfolierea unghiilor, astfel ca este indicat sa consulti un medic pentru a stabili cu exactitate ce se ascunde in spatele unghiilor exfoliate, inainte de a incepe tratamentele nutritionale sau pe baza de plante. De asemenea, daca un medic un considera ca exfolierea unghiilor nu are o cauza grava, precum existenta unei boli, poti sa urmezi un tratament cu suplimente nutritionale sau cu remedii naturiste pentru a imbunatati sanatatea unghiilor.

Unghiile exfoliate au un aspect inestetic, insa daca le ingrijesti corespunzator, ai grija de alimentatia ta si  consumi numeroase legume si fructe, vei evita exfolierea acestora si astfel te vei bucura de unghii sanatoase, stralucitoare si puternice.

 

 

Sursa:www.livestrong.com

 

Articolul urmator
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Bananina (anonim)
    30 ianuarie 2014 18:06

    cel mai bun remediu pentru unghiile care se exfoliaza este Lotiunea cu vitamina B5 de la Farmec. Am incercat si de la Opi, si la de 20 de ori pretul, nu face doi bani.