Drama Danei Rogoz: victimă a abuzurilor în adolescență. Artista și-a făcut curaj și a povestit totul

Drama Danei Rogoz: victimă a abuzurilor în adolescență. Artista și-a făcut curaj și a povestit totul

Cristina Gherghina

Cine nu o cunoaște pe Dana Rogoz? Fanii ei o știu de mică și este una dintre cele mai apreciate vedete autohtone. Este un spirit vesel, mereu cu zâmbetul pe buze, dar nimeni nu știa până acum prin ce perioadă întunecată a trecut Dana Rogoz când era în liceu. 

UPDATE 19 iunie 2023: Noi detalii cutremurătoare despre trecutul Danei Rogoz au ieșit la iveală! Se pare că vedeta a fost victima bullying-ului de mai multe ori, mai ales după ce a devenit celebră cu interpretarea Abramburicăi de la „Abracadabra”. Vedeta a povestit câteva episoade dureroase din copilărie și adolescență, exprimându-și furia la adresa tuturor celor care încurajează astfel de comportamente. 

Dana Rogoz nu ar fi vorbit despre această pată neagră din trecutul său dacă o femeie nu s-ar fi lăudat pe rețelele sociale că a pălmuit-o și că este mândră de fapta sa. 

„A înnebunit asta cu perfectul ei… doamne… mi-aduc aminte că în urmă cu ani când venea la (nr. o televiziune)… am bătut-o pe stradă… pur și simplu vorbea îngâmfat… noi de vârsta ei, eu și o prietenă am intrat în vorbă cu ea. Sincer o admiram, nah, erau alte vremuri. Ea înfumurată a zis ceva în sictir, era o proaspătă vedetă ea cică. Apoi i-am tras un scuipat plus o palmă, rușine să te porți urât în sictir cu oamenii care te plac.”, este mesajul femeii care a agresat-o pe Dana Rogoz.

Văzând aceste cuvinte despre ea și amintindu-și de tot ce a simțit atunci, actrița a simțit nevoia să își expună punctul de vedere și să tragă un semnal de alarmă cu privire la bullyng-ul ce pare să câștige tot mai mult teren în zilele noastre.

„Tocmai am citit pe Instagram acest mesaj. Inițial m-am blocat. Mi s-a oprit respirația. Probabil m-am blocat la fel ca Dana-copil în momentul respectiv. (…) Eram Abramburica, un copil cu o stea norocoasă, un copil iubit de mulți alți copii. Tocmai de aceea nu m-am plâns niciodată când eram victima bullying-ului. Și alți colegi de școală erau agresați, doar că din alte motive. (…) Mă scuipau chiar înainte de a se închide ușile de la troleul aglomerat și rămâneam să mă șterg pe scări, neputincioasă. Aveam vreo 9 – 10 ani. Pe la 12 trebuia să suport deja mâinile băieților care voiau cu orice preț să ridice fusta Abramburicai pe stradă. Dar le treceam pe toate la „riscurile meseriei” și mergeam mai departe. (…)

Și tot Dana-adult vrea să îi răspundă femeii care se laudă acum cu acest comportament. Rușinea e a dumneavoastră, doamnă. Rușine că anii au trecut și că ați ramas la fel. Îmi pare rău pentru proasta educație pe care ați primit-o când erați copil, dar nu pot să vă scuz pentru adultul care ați devenit. Pare că sunteți la rândul dumneavoastră mamă. Cum ați reactiona când copilul ar veni acasă bătut și scuipat de altcineva? Îmi imaginez, cu tristețe, că încurajați genul acesta de comportament. Îmi imaginez că ați fi fericită știind că v-a moștenit și cătradiția merge mai departe. Pentru copilul meu și pentru alți copii sunt furioasă acum.Sunteți mândră de ce mi-ați facut împreunăcu prietena dvs. încât aveți curajul să vă lăudați pe contul meu? Să vă fie rușine. Nu ați inteles nimic din viața asta.”, a scris Dana Rogoz, pe blogul personal.

În ciuda acestor amintiri neplăcute, vedeta nu a vorbit niciodată neîntrebată despre traumele emoționale pe care a fost nevoită să le suporte. Întotdeauna și-a păstrat zâmbetul pe buze și le-a dat tuturor impresia că este bine din toate punctele de vedere. Din păcate, mulți oameni trec prin astfel de momente și se luptă singuri să depășească emoțiile care le îngenunchează sufletul.

----------

Știrea inițială

Dana Rogoz și-a făcut curaj și a povestit că de multe ori era atinsă pe sâni și chiar ajunsese să fie pipăită de bărbați în mijloacele de transport în comun. Nici nu ne putem imagina cât de greu trebuie să îi fi fost copilei de atunci...

dana rogoz

Actrița a ținut să facă aceste declarații în contextul poveștii filmului „Acolo”,  în cadrul căruia actrița interpretează rolul unei studente care este abuzată de profesorul ei. Îndrăgita vedetă își amintește cât de speriată era, dar și de faptul că nu a putut spune nimănui prin ce trecea, din cauza societății de la acea vreme.

„Cred că ori­cine din generația mea care a călătorit cu autobuzul în peri­oada liceului, de exemplu, are ceva de spus despre acest su­biect. Eu nu o să uit senzația pe care o aveam când un băr­bat se lipea cu corpul lui de spatele meu, sub pretextul că e foarte aglomerat, iar eu nu știam cum să mă retrag, cum să îmi schimb poziția, ca nu cumva să îl fac tot pe el să se simtă prost. Tot mie îmi era rușine de gândurile și temerile pe care le aveam, căci nu fuse­sem învățată că am dreptul să mă întorc și să îi spun pe un ton calm: Stop! Vă rog fru­mos să vă retrageți doi pași! Și ar mai fi claxoanele, ridica­tul fustei, pus mâna în fugă pe sâni sau pe fund.”, a declarat Dana Rogoz pentru revista Viva.

Cum arată casa Danei Rogoz, cuibul familiei din inima capitalei. „Noi am așteptat foarte mult această casă"

Surse foto: Facebook

Surse articol: PlaytechBlog DanarogozCapital

Articolul urmator
O adolescentă a ajuns la spitalul din Vaslui acuzând dureri menstruale. Presată, a recunoscut că a născut în secret și a aruncat bebelușul în haznaua din curte
O adolescentă a ajuns la spitalul din Vaslui acuzând dureri menstruale. Presată, a recunoscut că a născut în secret și a aruncat bebelușul în haznaua din curte
Cât de rebelă ai fost în adolescență?
Incepe quiz
Cât de rebelă ai fost în adolescență?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.