Klaus Iohannis a anunțat cu câteva minute în urmă: Ordonanța militară se înăsprește, România intră în carantină totală!

Klaus Iohannis a anunțat cu câteva minute în urmă: Ordonanța militară se înăsprește, România intră în carantină totală!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Klaus Iohannis a ținut cu câteva minute în urmă o conferință de presă, în cadtul căreia a anunțat că Ordonanța militară se înăsprește, recomandările de până acum devenind absolut obligatorii.

„Am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine tot mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă. Am convenit ca e nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să facă cumpărăturile absolut necesare de pe o zi pe altă. Insă, aceste restricții devin obligații. Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare luăm măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

  Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel , Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție. Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez: Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este  evident ca avem nevoie de măsuri speciale dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani , pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă. Am discutat și alte măsuri care vor fi luate prin Hotărâre de Guvern, Ordonanța de Urgență ori Ordonantă militară. Aceste restricții vor fi date astăzi prin Ordonanța militară și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare de maine”

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată
În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.