Mama l-a aruncat la tomberon imediat ce l-a născut, iar el a devenit milionar, inventând tehnologii care salvează vieți!

Mama l-a aruncat la tomberon imediat ce l-a născut, iar el a devenit milionar, inventând tehnologii care salvează vieți!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Freddie Figgers este dovada vie că viața bate filmul. La vârsta de nouă ani, el a primit primul său computer, care nu funcționa cum trebuie, iar acela a fost momentul în care a realizat că este pasionat de tehnologie. A devenit inventator, antreprenor și milionar în domeniul telecomunicațiilor - un viitor pe care nimeni nu i l-ar fi prezis, având în vedere modul crunt cum a început viața lui.

"Nu lăsa circumstanțele să definească cine ești", este sfatul lui Freddie pentru toți cei care se gândesc să renunțe din cauza greutăților.

Când avea doar opt anișori, el avea să descopere cum a venit pe această lume - un adevăr dezvăluit de tatăl său și care l-a marcat pentru totdeauna. "Mi-a zis: 'Uite, îți voi spune direct. Mama ta biologică te-a părăsit, iar eu și Betty Mae nu am vrut să te trimitem la un centru de plasament, așa că te-am adoptat. Ești fiul meu.'"

Freddie fusese găsit abandonat, nou-născut fiind, lângă un tomberon mare, în zona rurală a statului Florida.

"Când am aflat acest lucru, m-am simțit ca un gunoi. Dar tata mi-a pus mâna pe umăr și m-a rugat să nu las aceast detaliu să mă afecteze vreodată", a povestit el.

Când s-a născut Freddie, în anul 1989, tatăl său, Nathan, era un "om bun la toate" în comunitate și soția lui Betty Mae, lucra la o fermă și locuiau în Quincy, o comunitate rurală din nordul Floridei, cu aproximativ 8.000 de locuitori. Amândoi aveau în jur de 50 de ani pe atunci. 

parintii lui freddie, nathan figgers si betty mae

Sursa foto: Imgur

În paralel, lucrau și ca asistenți sociali și crescuseră mulți copii de la orfelinat de-a lungul vieții, dar în cazul lui Freddie legătura dintre ei a fost mult mai puternică. Ei l-au adoptat pe când micuțulș avea numai 2 zile, nu au vrut să îl predea unei alte familii. I-au oferit toată dragostea și atenția din lume și au avut grijă să nu îi lipsească nimic. Însă, tânărul spune că nu a fost ferit de răutățile copiilor de la școală, care îl jigneau și chiar îl agresau fizic, din cauza faptului că era adoptat.

freddie figgers in copilarie

Sursa foto: Facebook

"Mă intimidau mereu, îmi spuneu că sunt un copil de la gunoi, că nimeni nu mă vrea, că sunt murdar... Îmi aduc aminte când, într-o zi, am coborât din autobuzul școlar și copiii au venit în spatele meu, m-au apucat de haine și m-au aruncat în coșul de gunoi", a povestit el.

Se ajunsese în punctul în care tatăl său era nevoit să îl preia din stația din autobuz, de teamă ca ceilalți copii să nu îl rănească. Însă ei își băteau joc până și de Nathan, își amintește Freddie: "Ha ha, uitați-vă la bătrânul cu baston."

Tânărul a considerat mereu că părinții săi sunt eroii lui și sunt adevărate modele de urmat: "L-am văzut de multe ori pe tata ajutând oameni de pe stradă sau hrănind persoanele fără adăpost. A fost un om incredibil. Faptul că m-au primit și m-au crescut este admirabil".

freddie, alaturi de tatal sau, nathan

Freddie, alături de tatăl său, Nathan. Sursa foto: Facebook

La fiecare săptămână, tânărul și părintele său mergeau la plimbare prin cartier și căutau obiecte care fuseseră abandonate de proprietari. El își dorea în mod special un computer. "Este o zicală veche - gunoiul unuia poate fi comoara altuia. Am fost mereu fascinat de computere. Mi-am dorit unul nou, dar la acel moment nu ne puteam permite", a continuat el.

În cele din urmă, la vârsta de nouă ani, tatăl său i-a făcut cadou un calculator la mâna a doua, iar el a fost în culmea fericirii. Îi plăcea să colecționeze radiouri, ceasuri și alte aparate electronice, însă computerul devenise atracția sa principală.

"Mi-am dat seama că nu funcționează, dar l-am reparat cu ajutorul unor piese vechi și cu un pistol de lipit. Am reușit să îl aprind după aproximativ 50 de încercări. Acela a fost momentul în care am descoperit că sunt pasionat de tehnologie. Mi-a alinat toată durerea provocată de răutățile celor din jur. De câte ori eram la cursuri, mă gândeam că abia aștept să ajung acasă și să îl folosesc", a adăugat el.

freddie si primul sau calculator

Freddie și primul său computer. Sursa foto: Facebook

La vârsta de 12 ani, el repara calculatoarele de la școală, iar profesorii au observat rapid cât de talentat este. Vestea a ajuns și urechile primarului orașului, care l-a invitat pe Freddie la primărie, alături de părinții săi, cerându-i să îl ajute cu alte computere defecte. De atunci, el a mers acolo în fiecare zi după școală, iar pentru munca lui era plătit cu 12 dolari pe oră.

"Nu era vorba despre bani. Aveam ocazia de a face ceea ce îmi place și era foarte distractiv", a dezvăluit el.

Câțiva ani mai târziu, a apărut o oportunitate și mai interesantă pentru tânăr. Autoritățile din oraș aveau nevoie de un sistem de verificare a manometrelor de apă și, din cauza faptului că nu își permiteau să angajeze un specialist, s-au gândit automat la Freddie.

Acela a fost un alt moment marcant al existenței sale. Avea doar 15 ani când s-a hotărât să renunțe la școală și să își înceapă propria afacere - spre disperarea părinților săi.

freddie figgers sta asezat la birou, cu mainile incrucisate

Sursa foto: Facebook

"Au crezut că voi termina studiile, mă voi angaja și apoi mă pensionez și asta este. Îmi doream să rup acel ciclu, voiam să fac ceva diferit", a mai spus tânărul.

Afacerea sa s-a dovedit a fi una prosperă, însă succesul său a fost umbrit de faptul că Nathan începuse să manifeste simptome ale bolii Alzheimer. 

"Obișnuia să iasă în curte la două dimineața și să se comporte ca personajele din filmele sale favorite. La un moment dat, a intrat în camera mea, ținând o pușcă în mână, spunându-mi că are nevoie de mine pentru a merge în oraș. A fost traumatizant, dar am reușit, în cele din urmă, să îi iau arma și să îl liniștesc", a mărturisit el.

"El nu m-a abandonat"

Cu toate acestea, când s-a trezit dimineață, a realizat că Nathan plecase de acasă. Acesta era un alt simptom al bolii - bărbatul uita complet de ce și unde pleacă și ajungea să se rătăcească.

Acest lucru l-a determinat pe Freddie să dezvolte prima invenție profitabilă. El a integrat un circuit în pantofii tatălui său, cu ajutorul căruia putea să vorbească cu el și să îi afle locația exactă, prin sistemul GPS.

Din cauza faptului că starea de sănătate a lui Nathan s-a deteriorat și mai mult, unii membri ai familiei au considerat că trebuia internat într-un azil de bătrâni. Însă Freddie a refuzat categoric și îl lua cu el peste tot, inclusiv la întâlnirile de afaceri.

"El nu m-a abandonat, așa că nici eu nu aveam de gând să îl părăsesc", a spus el.

freddie figgers, alaturi de tatal sau, in timp ce se afla intr-un spital

Sursa foto: Facebook

"Banii sunt un instrument"

Din păcate, tatăl său s-a stins din viață în anul 2014, pe când Freddie avea 24 de ani. El și-a vândut invenția pentru suma de 2,2 milioane de dolari și avut un succes uriaș cu afacerea lui. Își dorea de foarte multă vreme o camionetă și o barcă de pescuit, dar a realizat că era mult prea târziu să le cumpere,  pentru că nu mai avea același farmec fără Nathan.

"Experiența mi-a deschis ochii. Am învățat că banii nu sunt altceva decât un instrument. În schimb, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din această lume un loc mai bun înainte să plec la Ceruri. Tatăl meu nu era un om bogat, dar a avut un impact incredibil asupra vieților multor oameni. Așa vreau și eu să procedez", a spus Freddie.

A inventat și un alt dispozitiv inteligent, inspirat dintr-o experiență personală. De data aceasta, totul avea legătură cu o întâmplare dureroasă care s-a petrecut în timp ce își vizita o rudă din Georgia.

"Am mers cu părinții mei să îl vizităm pe unchiul mamei mele. Am tot bătut la ușă, dar nu am răspuns, astfel că tata m-a rugat să urc pe geam și să încerc să deschid din interior. Am intrat în sufragerie și am văzut că el nu respira. Au venit și ai mei și au constatat că murise. Făcuse comă diabetică și a murit, pentru că era singur acasă", a povestit afaceristul.

Așadar, la vârsta de 22 de ani, el a construit un glucometru inteligent, care trimitea informația despre nivelul de zahăr din sânge al unei persoane cu diabet către o rudă apropiată. Aceasta se adaugă automat în fișa electronică de sănătate și este monitorizată în permanență de către un medic. Dacă nivelul de zahăr din sânge este anormal, sistemul trimite un mesaj de avertizare pe telefon sau laptop.

În același timp, Freddie lucra la un proiect și mai mare. În anul 2008, el a reușit să pună la dispoziție rețeaua 3G locuitorilor din mai multe zone rurale din America și, ulterior, a obținut licența pentru a-și dezvolta propria companie de telecomunicații.

Nu a fost deloc ușor. În fapt, a fost nevoie de mulți bani și eforturi considerabile pentru a-și vedea visul împlinit. Cu toate acestea, în anul 2011, la vârsta de 21 de ani, el a devenit cel mai tânăr operator de telecomunicații din Statele Unite ale Americii. Compania sa, "Figgers Communications", a devenit prima din țară care are un proprietar de culoare.

A început să ofere servicii în zone rurale din nordul Floridei și sudul Georgiei, nu departe de Quincy, orașul unde a copilărit. Compania s-a dezvoltat rapid, iar în prezent comercializează diferite produse electronice în toată țara.

freddie figgers, alaturi de mama lui

Betty Mae, mama lui Freddie Figgers. Sursa foto: Facebook

Mama milionarului, în vârstă de 83 de ani, suferă și ea de Alzheimer și locuiește alături de el și familia lui. Ea spune că este foarte mândră de tot ceea ce a realizat fiul său și de faptul că îi pasă atât de mult de oamenii din jurul său.

freddie figgers, alaturi de sotia si fiica lui

Freddie, alături de soția și fiica lui. Sursa foto: Imgur

Freddie este căsătorit cu o avocată, pe nume Natalie Figgers, din anul 2015, și au împreună o fetiță. Pe lângă afacerile sale din domeniul tehnologiei, el se ocupă și de o fundație care investește în proiecte de educație și asistență medicală și care ajută copii din familii defavorizate. Întrebat care ar fi cel mai prețios sfat pe care i l-ar dat fiicei sale, milionarul a răspuns fără să ezite: "Să nu renunți niciodată, oricât de gri ar arăta lumea atunci când o privești".

Surse articol: BBC / Washingtonpost / TheGuardian

Sursa foto: Facebook / Facebook

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Kendra și Maliyah Herrin s-au născut unite prin abdomen, dar au fost separate cu succes într-o operație de 26 de ore. Cum arată viața lor acum
Kendra și Maliyah Herrin s-au născut unite prin abdomen, dar au fost separate cu succes într-o operație de 26 de ore. Cum arată viața lor acum
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.