România are cea mai frumoasă priveliște din lume... din Ceahlău

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este binecunoscut faptul că țara noastră are o multitudine de locuri fascinante și de peisaje care îți taie răsuflarea. Sunt multe trasee care au rămas încă nedescoperite și, an de an, fotografi sau persoane îndrăgostite de natură află că încă mai există ceva care să îi uimească.

Este și cazul unei piramidei holografice, un fenomen extraordinar, considerat de mulți chiar un miracol al naturii, ce apare înainte de răsăritul zilei de 6 august, pe vârful Toaca din masivul Ceahlău. Astfel, mii de oameni curioși sau doar pasionați de frumos urcă până la Vârful Toaca, aflat la 1907 metri altitudine, pentru a observa aceste fenomen absolut spectaculos. 

În acest an, fotograful Andrei Dăscălescu a fost omul care a adus și mai multă popularitate locului în mediu online. Locul are o misticitate aparte, iar fotograful Andrei Dăscălescu a reușit să surprindă exact fenomenul, ce are și o explicație științifică. Este vorba despre poziția perfectă a soarelui, ce are loc pe data de 6 august, dar și de umbra combinată a patru vârfuri și umiditatea din vale.

Mulți consideră acest fenomen o minune și cred cu ardoare că dacă fac acest traseu în dimineața zilei de 6 august îi aduc un tribut lui Dumnezeu, dar și naturii, vital pentru bunăstarea și starea lor de spirit. Fotograful Andrei Dăscălescu a reușit să folosească un timp de expunere lung și să surprindă lanternele celor care urcau pe traseu, chiar în același timp. Fotografia cu pricina a strâns sute de aprecieri în mediu online. 

"În fiecare an, înainte de răsăritul din 6 august, mii de oameni urcă pe vârful Toaca în Carpații României pentru a asista la un fenomen pe care mulți îl consideră un miracol: o piramidă holografică care apare în momentul în care răsare soarele", a scris fotograful Andrei Dăscălescu, pe contul personal de socializare. 

Sursa foto: Instagram

Fotograful Andrei Dăscălescu a oferit și explicația științifică pentru acest fenomen, cunoscut și ca Piramida Spațială de pe Muntele Ceahlău, ce are loc pe data de 6 august, chiar când se sărbătorește Schimbarea la Față. Această sărbătoare prăznuită de creștin ortodocși are ca semnificație momentul în care apostolii lui Iisus Hristos au mers alături de Mântuitor pe muntele Tabor, din regiunea istorică Galileea, Israel. Acolo s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său ce s-a născut pe Pământ.

"Explicația științifică spune că umbra se combină cu cele patru vârfuri, iar soarele răsare în locul perfect în această zi. Fenomenul devine tot mai popular în fiecare an, iar mulți consideră acest traseu ca un tribut către Dumnezeu.", a mai scris fotograful Andrei Dăscălescu. 

Cei care au parcurs deja acest traseu le sfătuiesc pe persoanele care plănuiesc să facă acest lucru să se înarmeze cu multă răbdare, provizii, dar și să se trezească dis-de-dimineaţă, ori chiar să înnopteze sus pe munte şi să fie înainte de răsărit pe vârful Toaca, pentru a surprinde exact fenomenul spectaculos. 

Sursa foto: Captură foto

Masivul Ceahlău a devenit un loc sacru odată cu cu apariţia creştinismului. În acea zonă s-au stabilit diferiţi sihaştri care au fondat schiturile şi bisericile de pe munte. De aici și legătura spirituală cu sărbătoarea creștină. Mulți oameni de-ai locului merg la poalele muntelui pentru a ține slujbe și a se ruga, în ziua de 6 august. 

Surse foto: Instagram, Youtube

Articolul urmator E oficial! Aceasta este cea mai urâtă culoare din lume

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.