Nimic nu se compară cu un desert decadent, pe bază de ciocolată, făcut cu un blat pufos și gustos și cu o cremă foarte fină. Un tort cu o textură bogată și un gust ușor amărui este tot ce îți trebuie în zilele mohorâte sau când nu ai chef de nimic. Este gata în mai puțin de o oră!
Puțini știu că desertul ideal poate fi făcut în totalitate din ingrediente vegetale, fără să își piardă din aromă și savoare. Acest cheesecake are un gust intens de vanilie și lămâie și o ușoară urmă de lavandă, iar crema este făcută din curmale și caju, două ingrediente-vedetă în bucătăria vegană.
Există oare o prăjitură foarte ușoară, cu o consistență pufoasă, dar și crocantă, un gust foarte intens și răcoritor în același timp și cu puține calorii în comparație cu alte dulciuri? Da, există! Este vorba despre prăjitura Pavlova, un desert tradițional neozeelandez de care te vei îndrăgosti instantaneu!
A fost desemnată „cea mai bună prăjitură din lume” la concursul național de patiserie din Norvegia și nu este deloc de mirare: frișca face un contrast minunat cu bezeaua, iar aromele delicioase de banane și cocos se completează perfect, fără ca vreuna să domine.
Nu există persoană care să nu adore trufele, unul dintre cele mai fine deserturi din lume! Dar ce ai spune dacă ai încerca o rețetă specială pe bază de cocos? Aceste trufe minunate se fac atât de ușor, încât nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentru a le prepara perfect. În plus, sunt gata în mai puțin de 30 de minute!
Ți-e poftă de o prăjitură cremoasă și fină cu aromă de caramel? Ne imaginăm că este foarte greu să spui „nu”, așa că încearcă să faci prăjitura Amaris, unul dintre cele mai bune deserturi, gata în mai puțin de o oră!
Nu putem savura întotdeauna doar deserturi decadente, bogate în creme calorice și zahăr. Uneori avem nevoie de un desert mai ușor, pe bază de fructe, iar perele coapte cu cremă de mascarpone și espresso sunt cea mai bună alegere pentru astfel de momente! Ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face acest desert minunat!
Nu avem niciodată destule rețete pe bază de ciocolată, iar prăjitura Praga este un desert pe care orice gospodină trebuie să știe să îl prepare. Bogată în cacao, cu o ușoară aromă de cafea și cu o cremă absolut divină, această prăjitură este numai bună pentru o duminică în familie, dar și pentru ocazii speciale, când ai nevoie de un desert rafinat!
Cel mai mult mâncăm cozonac panettone de sărbători, atât de Crăciun, cât și de Paște. Nu te oprește nimeni să îl prepari oricând, pentru că este foarte simplu de făcut și nimic nu se compară cu o gustare pufoasă între mese, eventual alături de o cafea sau un ceai.
Orice gospodină știe să facă clătite clasice, subțiri, însă nu strică să știi și rețeta americană, în care clătitele ies foarte pufoase și consistente. Ele merg de minune cu sirop de arțar sau cu orice fel de gem, cu fructe presărate deasupra și cu o porție de înghețată.
Acest tort cu semințe de mac și cremă din fructul pasiunii este un desert perfect pentru orice eveniment, deoarece are o textură bogată, în care crema foare fină se îmbină cu „cranțul” macului și îți lasă în gură un gust absolut divin. Este un tort aniversar cu care îi vei da gata pe invitați!
Mai ții minte când erai mică și îți făcea bunica cel mai bun chec din lume, pe care îl savurai (uneori pe ascuns) cu o cană cu lapte proaspăt și fierbinte? Dacă deja ai salivat amintindu-ți de acest deliciu, te invităm să încerci o rețetă foarte simplă de chec marmorat, foarte fraged și pufos!
Dacă ești o „devoratoare” de tiramisu, trebuie să încerci o reinterpretare a rețetei originale - în loc să foloseși cremă de nes și cacao, vei folosi cele mai bune fructe de pădure, pentru a-i da desertului o aromă unică. Este o prăjitură perfectă pentru zilele răcoroase, dar și pentru perioadele caniculare din timpul verii.
Această prăjitură are un blat de cacao și unul cu nuci, iar între acestea se pun două tipuri de cremă: o cremă fină de vanilie, care oferă desertului o textură perfectă, și o cremă de unt și albușuri de ou, spumoasă și aerată. Orice gospodină ar trebui să prepare din când în când prăjitura „furtună în deșert”!
Ultima rețetă de desert, dar nicidecum cea din urmă, este magia cu cocos, o prăjitură făcută din cele mai simple ingrediente, dar atât de rafinată, încât ai putea să o servești chiar și celor mai pretențioși musafiri. Tocmai de aceea este „magică”!