Rețete delicioase
Înapoi la

Da un nou inteles notiunii de fast food - un aluat de pizza rapid

Da un nou inteles notiunii de fast food - un aluat de pizza rapid

Edda Bild

Italienii, de fapt romanii, au fost primii care au inventat ceea ce noi numim "fast-food". Infamii hamburgeri au fost inventati pentru imensele arene de gladiatori, iar pizza pentru deliciul si foamea celor prea ocupati pentru o masa completa. Asadar, daca e sa fim fideli istoriei, iti ofer un aluat de pizza rapid pentru o masa tipic romana, fara prejudecati sau banalitati.

Aluat de pizza rapid

Aluat de pizza rapid

Ingrediente:

jumatate-3/4 de cana de apa calduta
o lingura de drojdie uscata
o lingurita de zahar
2 cani de faina
o lingura de ulei vegetal (preferabil de masline)
jumatate de lingurita de sare

Preparare:

1. Amesteca un sfert de cana de apa cu drojdia si sarea. Amesteca pentru a dizolva drojdia, pune deoparte pana cand face bule, cam dupa 5 minute.

2. Amesteca faina si sarea, apoi adauga uleiul.

3. Incorporeaza amestecul de drojdie in cel de faina, adaugand apa pana cand se formeaza o minge de aluat cu care poti lucra. Framanta timp de cateva minute pana cand observi ca incepe sa capete o consistenta adecvata. Desi traditional trebuie sa lasi aluatul la crescut, deoarece am ales o reteta rapida, pune-o direct in tava de pizza unde va creste un pic pana te joci cu restul toppingurilor - taiat, curatat, ras. 

4. La final, pentru a economisi si mai mult timp, nu incing cuptorul ci bag pizza in cuptorul rece, dandu-i astfel inca un pic de timp sa creasca. Asadar, pune toate toppingurile si coace la foc mediu timp de 10-15 minute - sau pana cand este gata (capata o culoare maronie in partea inferioara si branza s-a topit delicios).

Blat pizza rapid

Vei vedea ca va dura mai mult sa alegi toppinguri care sa complimenteze perfect savoarea acestui blat de pizza rapid decat sa-l prepari. Nimic mai simplu pentru o masa Roman-style!

 Alte retete care te-ar putea interesa:
O ciorba de curcan care ar face-o invidioasa si pe Martha Stewart!
India iti mai ofera o reteta uimitoare: mancarica de vinete si conopida!
O schimbare delicioasa in rutina culinara: prepara dovlecei la grata

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Raluca (anonim)
    5 octombrie 2013 18:06

    Pai atunci nu e scris corect ca se amesteca drojdia cu sarea. Trebuia scris cu zaharul, nu? Deja pizza e la copt. am vazut abia acum comentariul. Sa vedem cum iese

    lia (anonim)
    27 mai 2012 14:02

    zaharul se amesteca cu drojdia.drojdia ffind o bacterie,ii este necesar ceva cu care sa se hraneasca ,sa creasca ,adica zahar

    Iulia (anonim)
    13 martie 2012 15:03

    Super usoara reteta! Am facut si eu pizza azi si a iesit foarte buna desi nu am inteles ce era cu zaharul...Multumesc!

    tip buccatar (anonim)
    23 februarie 2011 21:09

    baaaa da cu zaharu ce ai facut?unde se pune la drojdie sau la faina?