Reteta simpla de bere de ghimbir

Reteta simpla de bere de ghimbir
Andreea Gluh, redactor
Joi, 14.08.2014

Cuprins

Vara este anotimpul in care cautam cu orice pret sa consumam cat mai multe bauturi racoritoare. Una dintre preferatele doamnelor si ale domnisoarelor este berea cu lamaie. Aceasta, insa, te poate balona, facandu-te sa iti iei adio de la silueta la care visezi. De aceea, astazi iti vom dezvalui reteta unei bauturi delicioase, care nu numai ca te va racori, ci te va scapa si de neplacuta senzatie de abdomen umflat: berea de ghimbir.

Iata care este cea mai simpla reteta de bere de ghimbir, pe care o poti prepara chiar la tine acasa!

O bere pentru sanatatea ta

Ghimbirul este un condiment folosit in bucataria asiatica pentru a le conferi o aroma speciala preparatelor, insa el are si o multime de beneficii pentru sanatate. Printre acestea trebuie mentionate ameliorarea simptomelor indigestiei si a disconfortului abdominal cauzat de balonare, prevenirea artritei reumatoide si a imbatranirii premature, gratie antioxidantilor continuti, tratarea raului de miscare, impiedicand greata.

Daca vrei sa beneficiezi de toate aceste proprietati ale ghimbirului iarna, poti consuma cate o cana de ceai preparat din acest condiment-minune, despre care poti afla mai multe aici. Insa, pentru vara, poti prepara o bere de ghimbir.

Iata care este cea mai simpla reteta si de ce ingrediente ai nevoie!

- 450 de grame de ghimbir proaspat, decojit;

- 240 de grame de zahar;

- 25 de mililitri de suc de lamaie, proaspat stors;

- 3 mg de drojdie uscata;

- un varf de cutit de sare;

- 2 litri de apa.

In plus, trebuie sa ai la indeman o sticla de plastic de 2 litri, o sita fina si o palnie.


Pentru a prepara berea de ghimbir, trebuie sa razi ghimbirul si sa il storci folosind sita pentru a separa resturile solide de sucul obtinut. Toarna lichidul aromat si sucul de lamaie in sticla, prin palnie, apoi adauga sarea si drojdia. Umple sticla cu apa, avand grija sa lasi un spatiu de trei degete liber pana la gatul sticlei, pentru ca berea va fermenta, datorita drojdiei. Ai grija ca atunci cand pui dopul sa il strangi bine. Agita bautura putin, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Lasa berea de ghimbir sa fermenteze la tempertura camerei timp de trei zile. Va fi tocmai buna atunci cand plasticul sticlei nu va mai fi flexibil, in momentul in care il strangi.

 

Consuma berea de ghimbir rece si adauga chiar si cateva cuburi de gheata, pentru a te racori in aceasta vara caniculara.

Berea de ghimbir este o bautura potrivita acestui sezon, pe care o poti consuma de placere sau ca remediu naturist pentru prevenirea si tratarea diverselor probleme.

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Joi, 14.08.2014
Articolul urmator »
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ramona Jurubita | Marţi, 16.04.2024
Incepe quiz
Ce alcool ti se potriveste?
Ce alcool ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe