Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai bune rețete de pui umplut: un deliciu pentru iarnă

Cele mai bune rețete de pui umplut: un deliciu pentru iarnă

Paula Rotaru

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cele mai bune rețete de pui umplut: un deliciu pentru iarnă

Caracteristici

Carnea de pui este în topul preferințelor românilor, arată un studiu realizat în 2017. Potrivit acestuia, 7 din 10 români susțin că utilizează carnea de pui pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână. Nu e de mirare, astfel, că rețetele cu pui sunt la mare căutare.

Dacă vrei să mănânci sănătos, dar te-ai plictisit de banalul piept de pui la grătar, ți-am pregătit mai jos câteva rețete de pui umplut simple, delicioase și ușor de preparat.

10 rețete de pui umplut pe care trebuie să le încerci

Piept de pui cu usturoi și brânză

Piept de pui cu usturoi și brânză

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui, tăiat pe jumătate
  • 230 de grame de brânză ricoota
  • 230 de grame de cremă de brânză
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • Câteva fire de arpagic tocate
  • O ceapă mică tocată mărunt
  • O ceașcă de vin alb demisec
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proapăt și roșii, pentru decor

Mod de preparare:

  1. Amestecă brânza ricotta cu crema de brânză, usturoiul, arpagicul, sarea și piperul.
  2. Asezonează pieptul de pui cu sare și piper, pe ambele părți.
  3. Pune pe feliile de piept de pui câte 2 linguri de umplutură cu brânză. Folosește scobitori pentru a prinde capetele pieptului de pui.
  4. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie non-aderentă. Când uleiul s-a încins, pune bucățile de pui în tigaie și frige-le câte 3-4 minute pe fiecare parte sau până capătă o nuanță arămie, apoi lasă-le deoparte.
  5. Într-o altă tigaie, încălzește 2 linguri de ulei de măsline și sotează ceapa tocată mărunt timp de 4-5 minute, la foc mediu. Adaugă apoi vinul și lasă pe foc mare timp de 1 minut, cât să se evapore alcoolul.
  6. Adaugă în tigaia cu vin pieptul de pui, acoperă cu un capac și lasă pe foc mediu, timp de 10 minute.
  7. Servește cu pătrunjel proaspăt și roșii feliate sau tocate cubulețe.

Piept de pui umplut cu brânză mucegăită și nuci

Piept de pui umplut cu brânză mucegăită și nuci

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui cu piele
  • O mână de nuci coapte
  • Câteva frunze de busuioc proaspăt
  • Un cățel de usturoi
  • O lingură de ulei de măsline
  • 200 de grame de brânză Brie
  • 80 de grame de cremă de brânză
  • Un ou
  • Sare și piper, după gust
  • O lingură de oțet balsamic
  • Câteva piersici din compot

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 205 grade Celsius.
  2. Dă la blender nucile, busuiocul și usturoiul și adaugă treptat uleiul de măsline, astfel încât să se formeze o pastă. Adaugă apoi brânza brie, crema de brânză și oul și continuă să mixezi. Asezonează amestecul cu sare și pier, după gust.
  3. Înlătură ușor pielița și adaugă 1-2 linguri din amestec pe fiecare bucată de piept de pui, apoi trage-o la loc.
  4. Amestecă piersicile din compot cu oțetul balsamic și o lingură de ulei de măsline. Cu ajutorul unei pensule, unge suprafața pieptului de pui cu acest mix.
  5. Pune bucățile de pui într-o tavă și introdu-o la cuptor pentru 30-40 de minute. Pentru o crustă delicioasă, nu pune folie deasupra tăvii.

Piept umplut cu guacamole, „învăluit” în bacon

Piept umplut cu guacamole si bacon

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 8 felii de bacon
  • Un avocado bine copt
  • O roșie
  • O jumătate de ardei jalapeno
  • Câteva frunze de coriandru
  • Zeama de la jumătate de lime
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Într-un bol, mărunțește pulpa de avocado cu o furculiță, adaugă roșia tăiată cubulețe, ardeiul jalapeno tocat mărunt, coriandrul, zeama de lime, sare și piper. Amestecă bine ingredientele astfel încât să obții o pastă omogenă.
  3. Asezonează bucățile de pui cu sare și piper și taie-le pe orizontală cam 1 centimetru, cât să faci un buzunăraș. Umple aceste buzunare cu amestecul de avocado și înfășoară strâns bucățile de carne cu fâșii de bacon.
  4. Încinge la foc mare o tigaie non-aderentă și frige bucățile de carne câte două minute pe fiecare parte.
  5. Pune carnea friptă într-o tavă și las-o la cuptor 15 minute.
  6. Așteaptă 5 minute înainte de a tăia bucățile de carne.

Piept de pui capresse, umplut cu mozzarella și roșii

Piept de pui umplut cu mozzarella și roșii

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 300 de mililitri de sos de roșii
  • O mână de busuioc proaspăt
  • 8 felii de mozzarella
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 205 grade Celsius.
  2. Creează buzunărașe în pieptul de pui, asezonat în prealabil cu sare și piper, cu ajutorul unui cuțit ascuțit și adaugă în fiecare câte 2-3 linguri de sos de roșii, 2 felii de mozzarella și puțin busuioc tocat mărunt. „Sigilează” fiecare bucată de carne cu scobitori.
  3. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie non-aderentă și prăjește carnea pe fiecare parte, câte 3 minute.
  4. Transferă carnea într-o tavă și introdu-o la cuptor pentru 20-25 de minute, până carnea este gătită aproape perfect. În ultimele 5 minute, adaugă în tavă sosul de roșii rămas sau roșii tocate cubulețe.
  5. Servește cu busuioc proaspăt și, opțional, adaugă peste carne reducție de oțet balsamic. Nu uita să scoți scobitorile!

Piept umplut cu ardei copt și spanac

Piept umplut cu ardei copt și spanac

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 500 de grame de spanac tocat
  • Un ardei gras copt, fără pieliță
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • O lingură de sos Worcestershire
  • 2 linguri de parmezan
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Amestecă bine spanacul tocat cu ardei copt mărunțit, iaurt, parmezan, sare și piper.
  3. Creează buzunărașe în bucățile de carne cu ajutorul unui cuțit și umple-le pe fiecare cu umplutura de spanac. „Închide” buzunărașul cu câteva scobitori, apoi asezonează carnea cu sare și piper.
  4. Frige într-o tigaie non-aderentă bucățile de carne, câte 3 minute pe fiecare parte, apoi transferă-le într-o tavă și introdu-o la cuptor pentru 30 de minute.
  5. Servește puiul umplut cu risotto cremos cu parmezan!

Piept „iute” cu brânză și ardei jalapeno

Piept de pui cu brânză și ardei jalapeno

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 2 linguri de ardei jalapeno tocat
  • 100 de grame de cremă de brânză
  • 100 de grame de brânză Cheddar dată pe răzătoare
  • 8 felii de bacon
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Amestecă brânza Cheddar cu crema de brânză și ardeiul iute tocat.
  2. Pune câte 1-2 linguri de amestec pe fiecare bucată de carne, apoi înfășoară-le în feliile de bacon.
  3. Frige carnea într-o tigaie non-aderentă, câte 3 minute pe fiecare parte, apoi pune-o într-o tavă și las-o la cuptor 20-30 de minute, la 200 de grade Celsius.
  4. În ultimele 10 minute, întoarce carnea pe cealaltă parte, ca să se rumenească frumos baconul și să fie crocant.

Piept umplut cu mere și brânză Cheddar

Piept umplut cu mere și brânză Cheddar

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui fără os
  • Un măr fără coajă, tăiat cubulețe
  • 100 de grame de brânză Cheddar dată pe răzătoare
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • O jumătate de linguriță de cimbru uscat
  • O jumătate de linguriță de oregano uscat
  • Sare și piper, după gust
  • 100 de grame de făină integrală
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o cană de supă de pui limpede
  • 100 de mililitri de suc de mere
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 2 lingurițe de oțet din cidru de mere

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Creează buzunărașe în bucățile de piept de pui cu un cuțit ascuțit.
  3. Amestecă merele tăiate cubulețe cu zaema de lămâie, cimbru, oregano, sare și piper și adaugă 1-2 linguri din acest mix în fiecare buzunăraș. „Sigilează” carnea cu câteva scobitori și asezoneaz-o cu sare și piper.
  4. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie non-aderentă, la foc mediu. Dă bucățile de carne prin făină și prăjește-le pe fiecare parte câte 4-5 minute.
  5. Transferă carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o la cuptor 5-7 minute, la 200 de grade Celsius.
  6. Între timp, amestecă într-o cratiță supa de pui cu sucul de mere, muștarul Dijon, oțetul din cidru de vin și puțin cimbru. Adu amestecul la fierbere și lasă-l pe foc încă 5 minute, cât să capete consistența unui sos. Adaugă sare și piper după gust și toarnă-l peste bucățile de pui scoase din cuptor.

Piept de pui umplut cu roșii uscate, mozzarella și parmezan, în sos de ciuperci  

Piept de pui umplut cu roșii uscate, mozzarella și parmezan, în sos de ciuperci  

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui fără os și fără piele
  • 8 felii de mozzarella
  • 200 de grame de roșii uscate feliate
  • 150 de grame de parmezan
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • Sare și piper, după gust

Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 200 de mililitri de supă de pui limpede
  • 3 lingurițe de usturoi tocat mărunt
  • 100 de grame de ciuperci feliate
  • 50 de grame de smântână pentru gătit
  • Sare și piper, după gust
  • Parmezan și pătrunjel sau cimbru proaspăt, pentru topping

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 205 grade Celsius.
  2. Taie pe orizontală bucățile de piept de pui pentru a face buzunărașe. Umple fiecare buzunăraș cu 2 felii de mozzarella, câteva roșii uscate și parmezan. „Sigilează” bucățile de carne cu scobitori, apoi asezonează-le cu sare și piper sau alte condimente care îți plac.
  3. Frige bucățile de pui într-o tigaie non-aderentă, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
  4. Cum se prepară sosul de ciuperci: amestecă supa de pui cu usturoiul ciupercile, sare, piperul și smântâna de gătit într-o cratiță. Adu la fierbere conținutul și mai lasă pe foc mediu încă 3-4 minute.
  5. Introdu carnea de pui friptă la cuptor, pentru 20-25 de minute.
  6. Servește carnea cu sosul de ciuperci și, opțional, rade pe deasupra parmezan sau adaugă pătrunjel ori cimbru proaspăt tocat.

Piept umplut cu ciuperci, în sos de unt cu rozmarin

Piept umplut cu ciuperci, în sos de unt cu rozmarin

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui fără os
  • 500 de grame de ciuperci feliate
  • O ceapă tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • Sare și piper, după gust
  • O lingură de ulei de măsline
  • O lingură de unt
  • 100 de grame de unt nesărat
  • 2 lingurițe de rozmarin

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Încălzește o lingură de unt cu una de ulei de măsline într-o tigaie și sotează ciupecile, ceapa și usturoiul până capătă o nuanță arîmie. La final, adaugă sare, după gust.
  3. Creează buzunărașe în bucățile de carne și umple-le cu amestecul de ciuperci.
  4. Topește 100 de grame de unt într-o tigaie și adaugă rozmarinul. Lasă puțin pe foc, cât să se îmbine aromele.
  5. Pune bucățile de carne într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi unge-le cu jumătate din cantitatea de unt cu rozmarin.
  6. Lasă tava la cuptor pentru 30 de minute, apoi adaugă și restul de unt cu rozmarin peste carne. Mai lasă încă 20-30 de minute la cuptor.

Piept umplut cu orez „lipicios”, ciuperci și bacon mărunțit

Piept umplut cu orez, ciuperci și bacon

Sursa foto: Pinterest

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui fără os
  • 4 felii de bacon tăiate cubulețe
  • 200 de grame de ciupeci tocate grosier
  • 3 cepe mici tocate mărunt
  • 100 de grame de orez fiert
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • O linguriță de ulei de susan
  • O linguriță de amestec chinezesc 5 arome (fenicul, cuișoare, cassia, anason și piper)
  • Sare și piper, după gust
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. Prăjește într-un wok, la foc mare, bucățelele de bacon, până devin crocante, apoi adaugă ciupercile și sotează-le până se caramelizează. Adaugă apoi ceapa tocată, mai lasă pe foc 1-2 minute și toarnă amestecul peste orezul fiert. Adaugă sosul de soia, uleiul de susan și amestecul de condimente. Amestecă bine ingredientele, pentru a obține o compoziție omogenă.
  2. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
  3. Asezonează pieptul de pui cu sare și piper, apoi adaugă pe fiecare bucată câte 1-2 linguri de amestec cu orez. Împăturește bucățile de carne și sigilează-le cu scobitori, apoi frige-le într-o tigaie, la foc mediu spre mare, câte 2 minute pe fiecare parte.
  4. Pune carnea friptă într-o tavă și las-o la cuptor pentru 15 minute sau până când puiul este perfect gătit.

Sperăm ca aceste rețete de pui umplut să fie pe gustul tău! Încearcă și pieptul de pui la grătar cu sos de afine și topping de coriandru!

Surse foto: Pinterest, iStock

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.