Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci cel mai delicios Finetti de casă

Cum faci cel mai delicios Finetti de casă

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
La frigider
Calorii:
500
Cum faci cel mai delicios Finetti de casă

Caracteristici

Nimeni nu poate să reziste cu adevărat ciocolatei. Chiar dacă nu te dai în vânt după dulciuri sau dacă te abții de la ele ca să nu dai acul cântarului peste cap, o bucățică de ciocolată reprezintă o tentație maximă. Iar dacă te numeri printre iubitorii de ciocolată, atunci sigur ai fi în stare să mănânci ciocolată dimineața, la prânz și seara. Ei bine, pentru aceștia s-a inventat Finetti, acea pastă de ciocolată atât de delicioasă pe care o poți mânca pe pâine, o poți adăuga pe tort sau o poți mânca pur și simplu cu lingura, direct din borcan.

Pe lângă faptul că o cremă Finetti de casă este mai delicioasă și mai sănătoasă decât cea din comerț, aceasta este și mai ieftină. În plus, se prepară foarte ușor. Iată cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de Finetti de casă!

Rețetă de Finetti de casă

Cu această rețetă vei simți din plin aroma alunelor și îți vei încânta cu adevărat simțurile.

Ingrediente:

  • 1 cană de alune
  • 350 de grame de ciocolată cu lapte, mărunțită bine
  • 2 linguri de ulei vegetal (ulei de rapiță)
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de cacao
  • 1/2 de linguriță de extract de vanilie
  • 3/4 de linguriță de sare

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Întinde alunele într-un strat pe o foaie de copt și lasă-le la cuptor pentru aproximativ 12 minute.
  2. Când sunt coapte, înfășoară-le într-un prosop de bucătărie și freacă-le puternic pentru a îndepărta cât mai bine coaja.
  3. Macină alunele într-un blender până se formează o pastă. Adaugă uleiul, zahărul, pudra de cacao, vanilia și sarea și continuă să amesteci până când conținutul este cât mai neted posibil.
  4. Adaugă ciocolata topită și amestecă bine până ce toate ingredientele se întrepătrund.
  5. Când amestecul este fin, toarnă crema Finetti într-un borcan și acoperă cu un capac.
  6. Crema Finetti de casă este bună de consum timp de maximum 2 săptămâni.

finetti de casă-prăjitură cu cremă de ciocolată

Poți mânca Finetti de casă cu lingura, direct din borcan, sau o poți folosi pe post de glazură pentru torturi. Pentru acest lucru, trebuie doar să amesteci o jumătate cană de Finetti de casă cu 3 linguri de unt la temperatura camerei și o cană de zahăr. Mixează bine până obții o pastă cremoasă. Mărește apoi viteza mixerului și adaugă 2 linguri de frișcă. Continuă să mixezi până obții o pastă netedă și pufoasă. Adaugă crema astfel obținută peste tort, este absolut irezistibilă!

Surse foto: Pixabay, iStock

Articolul urmator
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Condimente pentru vin fiert: care sunt cele mai bune variante
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.