Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Varza a la Cluj, o reteta traditionala de exceptie

Viorica Ghinea, redactor

Un preparat culinar simplu de pregatit si delicios, varza a la Cluj este o reteta care merita incercata atunci cand vrei sa iti amintesti de aromele traditionale. Daca esti iubitoare de sarmale, vei indragi cu siguranta si aceasta reteta, avand in vedere ca singura diferenta dintre preparate este ca umplutura nu mai este infasurata in foi, ci aranjata pe straturi. Te-am facut curioasa? Iata cum se pregateste varza a la Cluj!

Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire:
30-40 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Metoda de preparare: prajire si coacere
Dificultatea retetei: medie

varza a la Cluj

Ingrediente pentru varza a la Cluj

- 1 kg de varza murata (poti sa folosesti si dulce);

- 750 g de carne tocata;

- cateva linguri de ulei;

- 1-2 cepe;

- 75 g orez;

- cateva linguri de bulion;

- piper;

- cimbru uscat;

- marar;

- smantana si ardei iute (pentru servire)

Cum poti sa prepari varza a la Cluj

Taie varza fideluta si ceapa cat mai marunt, apoi pune-o pe cea din urma la prajit. Dupa ce devine sticloasa si capata o culoare aramie, pune si carnea tocata peste ea. Condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Compozitia se tine pe foc pana incepe sa scada, aproximativ 5-10 minute. Adauga si orezul fiert in putina apa cu sare si amesteca bine. Pentru a da putina culoare, poti sa pui o lingura de bulion.

Pune varza tocata la calit in ulei, adauga putina apa dupa 10-15 minute. Taie cateva fire de marar marunt si pune-le peste varza, apoi da deoparte. Aranjeaza varza a la Cluj pe straturi intr-un vas pe care il vei introduce la cuptor. Primul strat trebuie sa fie de varza, urmatorul de amestec de carne si orez si tot asa pana pui toata cantitatea, tinand cont ca deasupra trebuie sa fie tot varza. Toarna bulion deasupra si introdu recipientul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Serveste cu smantana si ardei iute.

Varza a la Cluj va deveni cu usurinta preparatul tau favorit, putand cu succes sa intreaca traditionalele sarmale. Pofta buna!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - culinar

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (338 vizite)
    1. Rețeta sigură de cozonac la maşina de făcut pâine (0 comentarii)

    LIKE si intra in universul divelor!