Rețete delicioase
Înapoi la

Tocăniță de gălbiori, sursa ta de savoare și proteine

Tocăniță de gălbiori, sursa ta de savoare și proteine

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Calorii:
300
Tocăniță de gălbiori, sursa ta de savoare și proteine

Caracteristici

Ciupercile reprezintă o alternativă perfectă la carne. Dacă vrei să schimbi ceva în alimentația ta, dacă vrei să ții post sau pur și simplu vrei o mâncare gustoasă și hrănitoare, atunci încearcă o tocăniță de gălbiori. Aceasta se poate face și fără smântână, doar cu pastă de tomate și ardei (ca o tocăniță simplă de ciuperci), dar dacă vrei ceva deosebit, atunci folosește smântână și usturoi. Am pregătit o rețetă specială pentru tine, pe care o poți face repede și fără prea mare efort.   

tocăniță de gălbiori-gălbiori proaspăt culeși

Ingrediente:

  • 400 de grame de gălbiori
  • 200 de grame de smântână
  • 2 căței de usturoi potriviți ca mărime
  • O bucată de unt (aproximativ 40-50 de grame)
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt și ceapă verde pentru servire

Mod de preparare tocăniță de gălbiori:

  1. Gălbiorii se spală bine într-o sită mare, sub jetul de apă, astfel încât tot pământul și praful să iasă bine din ei. După spălare, gălbiorii se lasă în sită să se strecoare bine de apă (30 de minute sau o oră).
  2. Topește bucata de unt într-o tigaie încinsă și apoi adaugă gălbiorii scurși de apă. Dacă sunt foarte mari, gălbiorii se taie în bucăți. Amestecă din când în când să nu se prindă și lasă-i să fiarbă în propriul suc. Nu este nevoie să pui apă peste gălbiori, pentru că ei lasă foarte multă apă. În schimb, pune sare și piper după gust.
  3. Adaugă smântâna, pătrunjelul tocat bine și usturoiul presat.
  4. Lasă totul să mai fiarbă câteva minute, în funcție de cât de consistent vrei să fie sosul.
  5. Când e gata, adaugă ceapa verde tocată mărunt și apoi stinge focul.
  6. Tocănița de gălbiori se servește cu mămăligă, cu paste sau simplu, doar cu pâine.

Tocănița de gălbiori este perfectă în perioada iernii, deoarece îți oferă proteinele, vitaminele și mineralele necesare pentru a ține la distanță virozele și alte afecțiuni specifice sezonului rece.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Cât de bine cunoşti geografia României?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti geografia României?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.