12 exerciții fizice pe care oricine le poate încerca acasă

12 exerciții fizice pe care oricine le poate încerca acasă

Redactor Andreea Baluteanu

Experții avertizează la unison: sedentarismul este unul dintre cele mai mari pericole ale societății actuale și una dintre cauzele de mortalitate precoce cel mai ignorate. Majoritatea joburilor noastre implică folosirea calculatorului, iar seara, când ajungem acasă, ne prăbușim extenuate pe canapea, oferindu-ne întreaga atenție smartphone-ului sau serialului preferat.

Mai există însă un scenariu, încă și mai întunecat! Perioada de pandemie a fost, pentru multe dintre noi, sinonimă cu anterior atât de visatul „work from home”. Dar statul acasă a accentuat pericolele de mai sus, așa că este cazul ca în 2021 să scuturi din temelii înclinația spre sedentarism și să te apuci de mișcare.

Cum? Începe cu exercițiile fizice pe care ți le recomandăm mai jos! Sunt simple și eficace, putând fi executate acasă, în intimitatea căminului tău. Iată despre ce e vorba!

12 exerciții fizice cu banda elastică de rezistență

Specialiștii laudă nu numai programele de mișcare tip cardio, dar și exercițiile care susțin dezvoltarea masei musculare. Nu numai că astfel îți întărești și tonifici trupul, dar îmbunătățești funcționarea aparatului muscular, unul dintre primele afectate de sedentarism, ameliorezi coordonarea și echilibrul și capeți putere fizică și mentală.

femeie frumoasa care executa exercitii fizice pe o saltea galbena acasa

Pe lângă exercițiile fizice ce folosesc propria greutate, setul de antrenamente care recurg la benzi elastice de rezistență sunt must do. Care este atuul acestor accesorii de fitness atât de necesare? Ele contribuie la consolidarea și întărirea mușchilor, fiind ideale în antrenamentele de pilates, yoga, kickboxing sau în programele de forță. Dar benzile elastice sunt folosite și pentru recuperare, dovedindu-se astfel o prezență cu valori inestimabile în casa ta.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva sugestii de exerciții fizice cu benzi elastice de rezistență pe care le poți executa chiar la tine acasă!

Bench press

Unul dintre cele mai populare exerciții din sala de sport, bench press-ul crește rezistența și masa musculară și nu are nevoie neapărată de greutăți pentru a contribui la îmbunătățirea musculaturii. Apelează la o bandă elastică de rezistență, iar efectele vor fi wow!

Tot ce trebuie să faci este să stai întinsă pe spate, cu genunchii ridicați și tălpile bine înfipte în saltea, pentru un plus de forță. Așează-te cu spatele pe banda elastică și lasă marginile în afară, trecând brațele printre ele. Trage cu râvnă și repetă exercițiul în reprize a câte 15 mișcări.

exercitiu bench press

Exerciții pentru bicepși

Vrei să expui cele mai frumoase brațe din rochiile tale de vară? Tot banda elastică îți va sări în ajutor. Stai dreaptă și întinde în față unul dintre picioare. Plasează banda elastică sub călcâi și trage de marginile sale cu ambele brațe. Du mișcarea până la umeri și înapoi, până ce mâinile ajung în poziție paralelă cu corpul.  Repetă de 15 ori și odihnește-te, apoi reia cu celălalt picior.

Exerciții pentru bicepși

O altă variantă a acestui exercițiu este aceea în care plasezi ambele picioare pe banda elastică, urmând să tragi cu brațele în aceeași direcție.

Exerciții pentru bicepși cu banda elastica

Podul

Una dintre cele mai des întâlnite poziții din yoga, podul contribuie la întărirea musculaturii spatelui, o zonă unde resimțim adesea dureri din cauza sedentarismului. Așează-te pe spate, pe saltea, și ridică șezutul și zona lombară, rămând sprijinită numai în omoplați și călcâie. Adaugă benzi elastice în regiunea genunchilor, care să facă acest exercițiu mai dificil și să contribuie la întărirea masei musculare. Repetă de 15 ori, fă pauză și reia mișcarea.

femeie care executa podul cu ajutorul benzilor elastice

Genuflexiuni

Se spune că îți conturează un posterior apetisant, dar fac mai mult de atât: genuflexiunile întăresc și zona abdominală, dar și picioarele. Fă-le și mai dificile, integrând benzi elastice trecute pe sub laba piciorului și pe după gât, astfel lucrând și regiunea brațelor, a umerilor, dar și cervicala, precum în imaginea de mai jos.

femeie care face genuflexiuni cu banda elastica

„Tăietoarea de lemne”

Nu o să îți cerem să renunți la încălzirea centralizată și să fugi în sălbăticie după lemne! Exercițiul lumber jack îți va contura o musculatură divină, fără nicio daună provocată pădurii. Tot ce trebuie să faci este să fixezi banda elastică de un punct aflat la o înălțime superioară ție și să tragi cu ajutorul mâinilor, ducând mișcarea de-a curmezișul corpului, până în dreptul genunchilor. Lucrezi nu numai brațele, picioarele și spatele, dar și mușchii abdominali oblici, adesea ignorați.

femeie care face exercitii fizice cu banda elastica

Picioare de amazoană

Până și celebra Wonder Woman va fi invidioasă pe musculatura ta dacă te vei dovedi devotată acestui exercițiu cu banda elastică de rezistență. Așează-te pe o parte, susținându-ți capul cu brațul, cu genunchii îndoiți. Prinde pulpele cu o bandă elastică și depărtează picioarele, depunând cât de multă rezistență poți. Încordează abdomenul ca să îl implici la rândul său în mișcare și să protejezi zona lombară.

femeie care face exercitii pentru picioare cu banda elastica

Un alt exercițiu ce va face minuni cu masa musculară a picioarelor tale este următorul! Așează-te în șezut, aplecată pe spate și sprijinită în palme, cu genunchii îndoiți. Prinde o bandă elastică sub genunchi și depărtează picioarele unul de celălalt. Nu e așa că deja simți vibrația puterii?

femeie frumoasa care face exercitii pentru picioare cu banda elastica

Tot picioarele vor avea de profitat în principal de pe urma următorului exercițiu fizic, dar nu numai: și mușchii abdomenului vor protesta, dar apoi îți vor mulțumi. Pornește din picioare, ușor aplecată în față, cu mâinile în șolduri pentru susținere și echilibru. Prinde picioarele cu bandă elastică, deasupra gleznelor, și trage când de unul, când de celălalt.

femeie antrenata care face exercitii pentru picioare cu banda elastica

Poți executa câte 10 astfel de mișcări cu fiecare picior sau poți lucra în tandem.

femeie care face exercitii de forta

Flotări

Poți să execuți corect flotări? Felicitările noastre! Dacă ți s-a făcut poftă de mai mult, invită și o bandă elastică să se distreze alături de tine. Înainte de a trece la flotarea propriu zisă, întinde accesoriul de fitness de-a lungul omoplaților și fixează marginea cu palmele. Acum împinge-te în brațe și în picioare și măsoară-ți forța cu noul aliat al stării tale de bine.

femeie care face flotari si cu banda elastica

Tricepși tari ca fierul

Am lucrat bicepșii, să nu uităm de tricepși. Stând așezată pe o bancă sau pe un scaun fără spătar, trece banda elastică pe sub zona fesieră și trage de capetele sale cu brațele, paralel cu spatele. Execută în reprize de câte 30 de mișcări.

femeie frumoasa care face exercitii pentru tricepsi

Benzile elastice pentru fitness de la GymBeam, aliatul forței tale

Forță, putere și ambiție: nu degeaba toate aceste calități au genul feminin! Benzile elastice de rezistență pentru fitness vor fi cheia acelor exerciții fizice care îți întăresc musculatura, puterea, coordonarea și echilibrul în chip nebănuit. La GymBeam găsești cele mai wow modele, fabricate din cauciuc extrem de durabil, pentru un antrenament executat progresiv conform nivelului tău de pregătire. Îți întărești cu ajutorul lor mușchii picioarelor, brațelor, abdomenului și spatelui și devii cea mai bună versiune a ta.

Bonus: la GymBeam ai benzi elastice grupate pe mai multe niveluri de dificultate, seturi pe care să le folosești la comun cu iubitul sau cu cele mai bune prietene, accesorii colorate și atât de fun. Descoperă online gama ce îți promite să te susțină în exercițiile fizice executate acasă, cu cele mai bune rezultate! Nu mai rămâne decât să întâlnești supereroina ce zace ascunsă înăuntrul tău!

Spate Umeri Brate Piept Abdomen Talie Fesieri Picioare

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.