Tenul cuperozic: tratamente naturiste si sfaturi de ingrijire

Tenul cuperozic: tratamente naturiste si sfaturi de ingrijire

Viorica Ghinea, redactor

Tenul cuperozic este vazut ca o afectiune a pielii care evolueaza incet si de care sufera multe femei. Firisoarele rosiatice apar la nivelul nasului, al barbiei si al obrajilor. Tenurile uscate si seboreice sunt mai predispuse sa dezvolte acest tip de afectiune, de asemenea pielea foarte deschisa la culoare are mai multe sanse sa sufere de roseata.

Daca ai impresia ca si tu ai cuperoza, mergi la un medic dermatolog care sa te consulte si sa te asigure daca suferi cu adevarat de aceasta afectiune.

Cum se ingrijeste tenul cuperozic?

Pe langa tratamentul pe care ti-l poate recomanda medicul dermatolog, este indicat sa incerci sa eviti factorii care pot accentua evolutia afectiunii.

Un ten cuperozic are nevoie de o ingrijire mai speciala, de aceea trebuie sa fii atenta la produsele cosmetice pe care le folosesti. Specialistii recomanda renuntarea la produsele cosmetice care contin alcool. Atunci cand te demachiezi sau cand te stergi pe fata trebuie sa tamponezi usor fata, miscarile tale trebuie sa fie blande.

Exfolierea tenului cuperozic trebuie facuta cu grija, se recomanda produse care sa fie delicate cu pielea ta, iar curatarea trebuie facuta mai rar.

Nu uita ca nu este bine sa te expui la soare fara o crema de protectie, bea multe lichide, evita consumul de alcool si tutun si incearca sa ai o alimentatie cat mai bogata in fructe si legume.

 femeie cu ten ingrijit

Tratamente naturiste pentru tenul cuperozic

Remediile naturiste sunt folosite ca adjuvant in ameliorarea cuperozei. Cele mai potrivite sunt plantele emoliente care au o actiune decongestionanta (indeparteaza sangele) si astfel actioneaza ca un tratament pentru cuperoza eficient.

Flori de levantica - se prepara o infuzie din doua lingurite de flori la o cana de apa. De-a lungul zilei se aplica mai multe comprese calde pe zonele unde se observa aparitia vinisoarelor rosii.

Radacina de nalba mare  - ceaiul se foloseste extern. Se prepara un decoct din 20 g radacina la 100 ml apa si se fac tamponari usoare de mai multe ori pe zi.

Flori de nufar alb - se prepara un decoct din patru flori la 400 ml de apa. Lotionarile cu acest decoct se fac la primele semne ale cuperozei, cand afectiunea nu este accentuata.

Laptuca (salata verde) - se aplica cataplasme cu frunze oparite de cateva ori pe zi sau poti sa prepari un decoct dintr-o salata la 500 ml de apa. 

Poti sa folosesti si anumite masti pentru tenul cuperozic, in afara de tratamentele cu infuzii si decocturi. 

Masca cu ulei de masline si suc de ceapa: amesteca ulei de masline si suc de ceapa, de preferat in cantitati egale, apoi aplica de trei ori pe zi pe zonele afectate.

Masca cu banane, miere si ulei de masline: fa o pasta dintr-o lingurita de ulei de masline, una de miere si o jumatate de banana si aplic-o pe ten. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

Pentru tipul tau de ten este recomandat  sa porti haine si accesorii in nuante de piersica, galben, maro, deoarece nu scot in evidenta roseata din obraji.

 geanta crem

Geanta Dasha - 150 lei

 pantofi maro din piele

Pantofi Dasha - 175 lei

Tratamentele naturiste ajuta la ameliorarea cuperozei, in special daca se afla in fazele incipiente si daca epiderma raspunde la remediile incercate. Pentru fazele mai avansate, specialistii recomanda sedintele cu laser.

 

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.