Ulei de susan: beneficii pentru frumusete si sanatate

Ulei de susan: beneficii pentru frumusete si sanatate

Redactor Andreea Baluteanu

Din ce in ce mai folosite in industria cosmetica, dupa ce specialistii au subliniat potentialul lor, uleiurile naturale sunt aliatul tau pentru pastrarea tineretii si frumusetii, dar si pentru o sanatate de fier. Descopera in randurile de mai jos beneficiile impresionante ale uleiului de susan, atat pentru frumusetea, cat si pentru sanatatea ta!

Ce trebuie sa stii despre uleiul de susan

Originile utilizarii susanului pentru extragerea de ulei dateaza de circa 3500 de ani, acesta fiind folosit pentru prima data pe teritoriul Mesopotamiei. In prezent, susanul este produs cu predilectie de tarile din regiunea ecuadoriana, in special India, China, Ecuador, Honduras, Mexic, avand nevoie pentru a se dezvolta de temperaturi ridicate si de ariditate a solului.

Este suficient sa studiezi compozitia si proprietatile uleiului de susan pentru a intelege importanta sa covarsitoare pentru frumusete si sanatate. Astfel, uleiul contine tot ceea ce este esential pentru buna functionare a organismului: grasimi Omega-6, antioxidanti, vitamine (E, B1, B2), minerale (magneziu, potasiu, fosfor, calciu si fier).

Nu te-am impresionat inca? Atunci trebui sa stii ca uleiul de susan stabileste cateva premiere: are cel mai mare procent de fluiditate, este uleiul care rezista cel mai bine la oxidare, fierbe si ingheata cu mare dificultate.

 

Pentru a obtine uleiul de susan, producatorii preseaza la rece semintele de susan, obtinand apoi uleiul care este utilizat fie in industria alimentara, unde se impaca foarte bine atat cu legumele, cat si cu carnea de pui si fructele de mare, datorita gustului sau lejer de alune, dar si in industria cosmetica, fiind folosit ca atare sau in compozita cremelor de fata si de corp.

Beneficiile uleiului de susan in sanatate 

Compozitia remarcabila a uleiului de susan il transforma intr-un adevarat miracol medicinal. La o scanare superficiala a beneficiilor sale in sanatate, vei observa ca sunt foarte putine afectiuni asupra carora sa nu aiba un impact pozitiv.

Cardiacii se vor imprieteni repede cu uleiul de susan, acesta fiind bogat in Omega-6, acizi grasi monosaturati si potasiu, extrem de importante in controlul colesterolului si in mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos. Cercetatorii au subliniat insa si importanta sesamolului, cu efecte de necontestat in protectia inimii.

La fel de util se dovedeste uleiul de susan in tratarea unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, de care sufera bolnavii de diabet, gratie magneziului din componenta sa. O usurare a simptomelor de boala o vor constata si cei care se lupta cu artrita reumatoida, date fiind calitatile antiinflamatorii ale uleiului si cuprul regasit in compozitia sa, care fortifica peretii vaselor de sange si articulatiile.

Specialistii au descoperit, de asemenea, ca uleiul de susan este un luptator anticancer cu rezultate de luat in calcul. Ne ajuta aici magneziul din componenta sa, care contribuie la reducerea pericolului de imbolnavire, dar si Vitamina E, un excelent antioxidant.

Oasele iti vor multumi si ele pentru consumul de ulei de susan. Zincul si calciul sunt extrem de importante in tratarea si prevenirea osteoporozei si vor reduce riscul de fracturi, la care te supui mai mult odata cu inaintarea in varsta.

Ai probleme de digestie? Da, uleiul de susan iti poate fi folositor si in combaterea lor! In acest sens, fibrele regleaza procesul digestiv si te ajuta sa ai un colon sanatos.

 

Sursa foto:http://www.doctorulzilei.ro

Nu ne oprim aici si continuam cu impactul pozitiv in problemele respiratorii, pentru care magneziul din uleiul de susan poate face minuni: reduce spasmele si este de folos si in unele boli respiratorii precum astmul.

Ai evitat gripa in sezonul rece, dar te temi ca tocmai primavara iti va darui o raceala de toata frumusetea? Consuma ulei de susan, are proprietati antibacteriene si antivirale, fiind excelent pentru usturimile in gat, atunci cand nu le mai poti calma in niciun fel.

Nu te-am convins inca? Afla ca uleiul de susan este o adevarata binecuvantare si cand il aplici local. Nu numai pe piele, pentru infrumusetare, dar si in zona ochilor, gratie potentialului sau antioxidant, si pe gingii, prin masaj, pentru tratamentul parodontozei. In igiena orala, uleiul de susan este folosit pentru reducerea placii bacteriene si impotriva proliferarii bacteriilor, dar si in sens cosmetic, pentru albirea dintilor, prin masarea lor cu cateva picaturi din lichidul magic.

Onorabile mentiuni mai primeste uleiul de susan si pentru tratarea impotentei, a constipatiei, a plamanilor sau a tusei si a fectiunilor de piele.

Beneficiile uleiului de susan in frumusete 

In ultima perioada, tot mai multe femei aleg uleiurile naturale in locul cremelor pline de compusi chimici periculosi, pentru a-si pastra tenul catifelat si luminos, parul stralucitor si pielea corpului ferma si neteda. Uleiul de argan si cel de masline sunt VIP-urile absolute ale acestei categorii, dar daca ti-am spune ca si uleiul de susan are proprietati extraordinare si un pret prietenos?

Bineinteles, in primul rand, uleiul de susan este un excelent hidratant. Ceea ce il diferentiaza insa pozitiv de alte uleiuri de gen este capacitatea sa de penetrare pana in cele mai profunde straturi ale pielii, regenerand si hranind intens. Acizii grasi si vitamina E sunt excelenti pentru o piele frumoasa si luminoasa, dar pot fi folositi si pentru tratarea unor afectiuni precum eczemele, psoriazisul sau impotriva descuamarii pielii.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea si fermitatea, devine terna si lipsita de viata, dar aici intervin proprietatile anti-aging ale uleiului de susan. Tot vitamina E este cea care sustine regenerarea in profunzime, prin caracterul sau antioxidant, si care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili cu imbatranirea prematura. Intinerirea tenului are insa si un alt erou: zincul, care intensifica producerea colagenului. 

 

Vrei o piele bronzata, dar sanatoasa? Uleiul de susan iti va sari in ajutor! Aplica-l pe portiunea expusa la soare si vei obtine un FPS de 6 (nu este suficient insa, deci foloseste-l alaturi de creme de protectie solara), dar si o intensificare a bronzului. Nu ai tinut cont de recomandari si te-ai ars? Uleiul de susan este ideal si in tratarea si calmarea arsurilor solare, iar pielea ta isi va regasi catifelarea si starea de bine.

Nu numai pielea, ci si parul este beneficiarul proprietatilor impresionante ale uleiului de susan. Podoaba capilara va fi hranita in profunzime si isi va regasi stralucirea, prin masarea pe lungimi a catorva picaturi de ulei. Elixirul magic este insa util si pentru lupta impotriva matretii sau a caderii parului. Vrei un pont de frumusete? Daca ti-ai vopsit parul prea deschis si doresti sa ii inchizi culoarea, atunci uleiul de susan poate sa te scape de vopseaua de par, oferindu-ti aceleasi efecte, in cateva zile.

De unde procuram ulei de susan

Farmaciile naturiste sau magazinele Plafar sunt cele mai importante surse pentru achizitia uleiului de susan, in toate formele sale, fie pentru uz cosmetic sau alimentar. Sigur vei intalni un Plafar in drumul tau, daca nu, shoppingul online ramane solutia cea mai la indemana!

Mai jos, iti oferim cateva sugestii de pret.

  ulei de susan

Ulei de susan presat la rece, 500 ml, 31.60 ron

Ulei de susan presat la rece, 100 ml, 9.90 ron

 

 ulei de susan  ulei de susan presat la rece
Ulei de susan presat la rece, 10 ml, 4 ron  Ulei de susan presat la rece, 50 ml, 5.90 ron 

Sursa: http://uleiurinaturale.com

Tu stiai beneficiile uleiului de susan?
Articolul urmator
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.