Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Gemeni
Anul 2024

Gemeni

Te așteaptă un 2024 fantastic, și nici nu ne-am fi așteptat la mai puțin, ținând cont că Jupiter, planeta oportunităților, se mută în semnul tău pe data de 25 mai. O să fii copleșit/ă de favorurile Universului care îți dăruiește noi oportunități și experiențe, te îndeamnă cu dragoste să explorezi noi căi și călătorii și te umple de entuziasm, de bucurie și de optimism. Ține cont că o asemenea mișcare se repetă numai odată la 12 ani! Cel mai mult au de profitat de ea cei născuți înainte de 16 iunie.

Steaua cea mai strălucitoare a anului poate fi Luna Nouă în semnul tău, de pe data de 6 iunie, când plouă cu oportunități. Să te mai vestim că și Marte se mută în semnul tău, între 20 iulie și 4 septembrie, și, alături de Jupiter, creează contextul perfect pentru noi începuturi? Poți să faci orice și acest simțământ te umple de încredere!

Luna Plină în Gemeni, de pe 15 decembrie, dăruiește împlinire și rezultate, intensificând emoțiile. E timpul să valorifici propriile nevoi. Dacă te afli pe calea cea bună, dublează eforturile, dacă nu, să știi că această energie e pozitivă și pentru a schimba macazul.

Dragoste

Ai grijă în ce îți îngropi supărarea

Problemele ce au tot răsărit în dragoste sunt rezolvate cu o ușurință impresionantă în primele zile ale anului 2024. Nu e de mirare, cu o atenție atât de selectă oferită acestui sector. Rând pe rând, planetele te gratulează cu prezența lor: Marte stă în sectorul relațiilor și angajamentelor până pe 4 ianuarie, Ceres până pe 7 februarie și Mercur își încheie și el retrogradul.

Pluto s-a aflat de mai bine de un deceniu în sectorul intimității tale, dar îl va părăsi pe 19 noiembrie, așa că mai ai doar câteva luni ca să pui la punct transformările necesare pentru a-ți întări conexiunile emoționale. Pe 11 ianuarie e cel mai prielnic prilej în acest sens: o să te simți mai apropiat/ă ca niciodată de cei dragi.

Și Ceres pătrunde în sectorul intimității tale între 7 februarie și 7 decembrie, dar nu te bucura prea tare, e și un retrograd la mijloc (14 mai - 25 august). Ți se pare că cei din jur nu te mai sprijină și ești vulnerabil/ă emoțional. Ai grijă în ce îți îngropi supărarea.

Două eclipse afectează profund iubirea: una lunară, pe 25 martie, și una solară, pe 2 octombrie. Prima e mai profundă, combinând dragostea cu spiritualitatea și îndemnându-te să iei în serios conexiunile. A doua e mai fun și o ocazie minunată pentru ca nativii fără pereche să se bucure de întâlniri fierbinți.

Sectorul relațiilor și al angajamentelor e influențat și de o Lună Plină pe 23 mai, care îți imprimă o abordare practică, astfel încât să îți dai seama ce relații trebuie reparate, care e necesar să fie duse la următorul nivel și pe care le poți sfârși. Celelalte două Luni Pline (21 iunie și 21 iulie) sunt mai „rele”, aducând la suprafață traume, bagaje emoționale și multă sensibilitate.

Colac peste pupăză, și Mercur începe un retrograd în sectorul relațiilor și angajamentelor (25 noiembrie - 15 decembrie). Ești ușor de iritat, nu îți mai onorezi angajamentele și nu prea mai ai răbdare ca să iubești. Dar două Luni Noi mai îmbunătățesc situația: cea de pe 1 decembrie poate să reaprindă o veche flamă (e și retrograd!), iar cea de pe 30 decembrie, în sectorul intimității, promite pasiune.

Carieră și bani

Faci ceea ce trebuie, cum trebuie și pentru motivele corecte

Dacă faci ceea ce trebuie, cum trebuie și pentru motivele corecte, fii fără grijă, horoscopul anului 2024 Gemeni are lucruri bune puse deoparte. Neptun și Saturn se află în sectorul carierei și banilor tot anul: prima planetă poate să imprime un strop de confuzie, dar a doua te sprijină, facilitând concentrarea și atingerea unor „vârfuri” în carieră. Dar, dacă te-ai rătăcit pe drumul tău, ai apucat din comoditate pe scurtături sau nu știi ce să faci, ai lecții dure de învățat și trebuie să zdrobești obstacole majore. Însă când vei reuși, ceilalți se vor minuna de disciplina ta.

Luna Nouă în acest sector de pe 10 martie aduce oportunități stelare, dar ferește-te de progresul prea rapid și prea ușor. Așteaptă mai bine intrarea lui Marte (22 martie - 30 aprilie) care te conduce cu aplomb pe calea cea bună. Luna Plină de pe 23 aprilie, din sectorul muncii, te ajută să închei un proiect pentru care vei primi recunoaștere, iar cea Nouă de pe 5 iulie conturează o mentalitate a abundenței care atrage fonduri ce vor umple portofelul.

Marte traversează sectorul banilor (4 septembrie - 3 noiembrie), promițând prosperitate, dar și cheltuieli. Pe 17 septembrie are loc o Eclipsă de Lună care fructifică un efort depus anterior.

Luna Nouă de pe 1 noiembrie încheie „anul carieristic” cu un proiect de care ești pasionat/ă și în care îți va fi lăudată etica muncii.

Casă și familie

Tânjești să ai parte de siguranță emoțională

Tânjești să ai parte de siguranță emoțională acasă și ai face orice ca să elimini obstacolele din viața de familie la începutul anului. Luna Plină în sectorul domestic, de pe 24 februarie, întărește relațiile în spațiul domestic.

Dar Mercur retrogradează între 5 și 14 august în casa familiei. Apar atâtea probleme că preferi să te detașezi emoțional. Se pot produce și stricăciuni la instalații și aparatură casnică. Luna Nouă de pe 2 septembrie te răsplătește însă cu un eveniment familial distractiv într-un loc cu încărcătură.

Sănătate

Tendințe de escapism

Ai tendințe de escapism, încercând să depășești probleme emoționale prin refugiul în obiceiuri toxice precum consumul de alcool, droguri sau dulciuri. Știi că nu asta e soluția, dar persiști, și mai intervine și dedicarea excesivă de la muncă. Dacă nu pui limite, îți va fi afectată și sănătatea fizică, și cea emoțională.

Ultimele luni aduc mai multă armonie, după ce încetinești pasul existenței.

Teme recurente pentru 2024

  • Încetinește ritmul ca să îți manifești conștient visele;
  • Reinventează-te cu Jupiter în semnul tău;
  • Folosește-te de vise și reverie ca să avansezi în carieră;
  • Vorbește despre tine;
  • Strălucește în grupuri și comunități!

Planete care se află în Gemeni în 2024: Soare (20 mai - 20 iunie), Mercur (3-17 iunie),  Venus (23 mai - 17 iunie), Marte (20 iulie - 4 septembrie), Jupiter (25 mai 2024 - 9 iunie 2025).

Bani

Foarte bine

Sanatate

Asa si asa

Dragoste

Bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.