Cum rup oamenii legătura cu îngerul lor păzitor și cum le afectează asta viața

Cum rup oamenii legătura cu îngerul lor păzitor și cum le afectează asta viața

Redactor Divahair.ro

Conștiința unui om se află în strânsă legătură cu îngerul său păzitor, asta pentru că poate fi asociată cu vocea blândă care îi răsună în urechi și îi spune „Nu face asta!” când este pe cale să o ia pe un drum greșit. Îngerul păzitor te urmează la orice pas și este cu tine în clipele grele, dar se poate îndepărta la fel de ușor dacă nu îl asculți niciodată și dacă ignori sfaturile și semnele pe care ți le trimite pe diverse căi.

O persoană chiar poate trăi și fără conștiință. Uneori este chiar mai ușor...

Te deranjează, uneori, conștiința ta? Îți stă în cale când vrei să îți trăiești viața din plin? Te împiedică să faci lucruri profitabile dar necinstite? Și ce dacă faci o greșeală? Suferi pe moment și încerci apoi să o corectezi, nu? Viața ar fi mult mai ușoară fără conștiință.

Sculptură înger trist care stă ghemuit

Sursa foto: Unsplash

Există atât de multe opere literare și nenumărate filme în care personajele principale își ucid conștiința și încep să comită fapte greșite sau diverse infracțiuni. Cel mai simplu mod de a trăi fără îngerul tău, ba chiar fără credință și fără Dumnezeu, este să faci orice fără conștiință. Acest sentiment poate fi ucis, nu este un lucru dificil. Trebuie doar să recurgi la fapte rele în mod sistematic și în cele din urmă, puritatea ta va dispărea. Dacă îți calci în picioare conștiința, ea va muri și nu îți va mai sta în cale.

Responsabilitatea morală este în legătură cu îngerul tău păzitor care, la rândul său, este conectat cu Dumnezeu. Dacă îți pierzi conștiința din cauza răutății, a mâniei și a faptelor dezonorante, ea se transformă în ceva ce nu mai poate fi folosit – e ca un telefon stricat sau un computer vechi prin intermediul căruia nu se mai poate realiza comunicarea.

Nu îngerul abandonează omul, ci se întâmplă tocmai invers. Este vorba de o persoană care sparge metodic și sistematic rețeaua de comunicare. Un individ care face așa ceva nu va mai primi nici un sprijin, niciun avertisment sau ajutor. Nu va mai primi nimic și va ajunge în iad, fiindcă nu îi rămâne alături cineva care să-l călăuzească. Sistemul de comunicare cu Divinitatea este stricat, el însuși a distrus această legătură sfântă.

Este adevărat că pe Pământ poate trăi destul de confortabil și nu este obligatoriu să se simtă rău pentru faptele comise. S-ar putea să îi meargă foarte bine în această viață și să trăiască așa cum vrea, mai ales că are marele avantaj de a nu fi limitat de conștiința sa.

Dar îngerul păzitor nu-l mai poate ajuta. Niciun înger nu mai este conectat la acest personaj, iar norocul, prosperitatea și banii sunt posibile, dar nu permanente. Finalul drumului este deja scris, iar acesta duce în jos, acolo unde nimeni nu îi va da o mână de ajutor.

Într-o situație grea trebuie să se bazeze doar pe el însuși, fiindcă este inutil să se întorcă spre îngerul său. Va fi târziu să apeleze la el, ca și cum ar vorbi la un telefon de jucărie...

Uneori, conștiința poate fi o povară și îți produce un șoc dureros. Dacă vrei să faci un lucru greșit, primești sfaturi, sprijin și salvare - acesta este scopul ei. De aceea trebuie să asculți de ea, să accepți semnalele, chiar dacă nu sunt pe placul tău. Într-o zi vei realiza că a fost bine să îți păstrezi conștiința curată și să trăiești fără păcat…

Acest articol este o adaptare a articolului scris de psihologul Anna Kiryanova.

Citește și: Cum să treci, fără să o iei razna, peste încercările cele mai grele ale vieții

Surse articol: CluberNovorossportalViralife

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Mamă de 16 ani nu găsește bonă, își ia fiul de 2 anișori la balul de absolvire ca partener. Cum reacționează oamenii
Mamă de 16 ani nu găsește bonă, își ia fiul de 2 anișori la balul de absolvire ca partener. Cum reacționează oamenii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.