Soacra mea vrea ca eu să o tratez la fel ca pe soția mea

Soacra mea vrea ca eu să o tratez la fel ca pe soția mea

Redactor Divahair.ro

Tu ce relație ai cu soacra ta? Cât de des îi faci cadouri și cât de scumpe sunt ele? Te-ai gândit vreodată că acest lucru ar putea cântări, de fapt, atât de mult în relația voastră?

Un bărbat căsătorit trece printr-o experiență destul de bizară cu soacra sa. Femeia vrea neapărat să primească aceleași cadouri pe care le primește și fiica sa și, de asemenea, vrea să fie tratată exact ca aceasta. Tu cum ai reacționa într-o astfel de situație?

Imagine cu un cuplu care se ceartă în spatele soacrei

Bărbatul menționat anterior a trimis un mesaj cu povestea sa celor Brightside, sperând că cineva îi va putea da un sfat care să-l ajute. Haide să vedem ce s-a întâmplat!

"Salut! În general, am o relație bună cu soacra mea, Samantha, dar uneori este foarte dificilă. Am un job foarte bun și câștig bine, motiv pentru care îmi place să o răsfăț pe soția mea, Mary, din când în când. Dar ori de câte ori soacra mea află că i-am luat soției mele un cadou de lux, chiar dacă este vorba despre ziua ei sau despre aniversarea noastră, mă sună plângând că să-mi ceară și ea ceva similar.

Înainte de ziua ei de naștere, Samantha mi-a trimis o poză cu o geantă scumpă pe care și-o dorea. Îmi place foarte mult meșteșugul, așa că nu i-am luat geanta, ci i-am pregătit o ramă cu câteva fotografii cu nepoții ei. Copiii chiar m-au ajutat să o decorez, așa că a ieșit foarte frumoasă și colorată.

De Ziua Mamei, eu și soția mea am vizitat-o pe Samantha și i-am dat cadoul. Ea a fost foarte dezamăgită și a început să se certe cu mine pentru că nu i-am luat un cadou asemănător cu cel pe care i l-am luat recent lui Mary. I-am spus Samanthei că sunt căsătorit cu fiica ei și nu cu ea, motiv pentru care nu trebuie să le iau amândurora același tip de cadouri.

Soacra mea a fost foarte supărată și a început să plângă, iar soția mea a început să mă certe, la rândul ei. Nici Mary nu este de acord cu mama ei, dar m-a mustrat pentru că i-am rănit sentimentele mamei sale chiar de ziua ei.

Chiar am nevoie de un sfat. Nu vreau să-mi stric relația cu soacra nea, pentru că de obicei este o femeie bună și drăguță, în ciuda faptului că poate părea exigentă. Cum aș putea rezolva această situație?"

Acum haide să vedem care a fost răspunsul celor de la BrightSide!

"Comunicarea este cheia și este chiar esențială, mai ales după o ceartă. Asigură-te că soacra ta înțelege că o respecți și o apreciezi, chiar dacă nu îi faci cadouri scumpe, la fel ca soției tale. Ajut-o să înțeleagă că împărtășiți o altfel de legătură, cu totul diferită de cea pe care o ai cu soția ta. Tocmai de aceea o tratezi diferit.

Apoi, va trebui să stabilești limite sănătoase cu soacra ta. Este foarte important să faci acest lucru dacă îți dorești o relație bună cu ea. Explică-i Samanthei că nu îi apreciezi atitudinea exigentă și că trebuie să respecte limitele relației voastre.

Din scrisoarea ta, ne-am dat seama că te-a deranjat faptul că soacra ta nu a fost recunoscătoare pentru cadoul pe care l-ai ales pentru ea. Poți să vorbești cu ea despre asta, să-i explici că rama din lemn a avut o semnificație specială pentru tine și că te-ai gândit că ea ar aprecia-o mai mult. Nu o poți forța să fie recunoscătoare, până la urmă, dar o poți ajuta să înțeleagă, cu adevărat, valoarea darului tău.

Este complicat să te descurci cu o soacră autoritară, dar există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a gestiona situația:

  1. Vorbește cu Mary. Explică-i că nu ai vrut o superi pe mama sa, ci doar ai încercat să-i spui de ce ai ales un cadou diferit pentru ea.
  2. Păstrează-ți calmul. Este important să nu-ți pierzi cumpătul și să rămâi respectuos în situațiile de acest gen. Poate că Samantha s-a supărat pentru că, în esență, răspunsul tău a părut brutal.
  3. Încearcă să petreci mai mult timp cu soacra ta. Samantha ar putea adopta acest comportament autoritar tocmai pentru că vrea să petreacă mai mult timp cu tine și cu soția ta. Întâlniți-vă cu ea în mod regulat. Poate chiar ar trebui să stabiliți niște întâlniri lunare. În felul acesta, Samantha va înțelege că încă puteți avea o relație bună dacă îți respectă limitele."

Tu ce crezi despre această situație? Cum crezi că s-ar putea rezolva?

Citește și: Mama mi-a zis că nu sunt copilul tatălui meu și m-a abandonat, lăsându-mă cu o familie care mă urăște acum

Surse foto: iStock

Surse articol: Brightside

Articolul urmator
Am văzut o figură masculină necunoscută în casa fratelui meu. Era înalt și a dispărut din fața mea într-o fracțiune de secundă
Am văzut o figură masculină necunoscută în casa fratelui meu. Era înalt și a dispărut din fața mea într-o fracțiune de secundă
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.