Un băiețel vizitează zilnic mormântul mamei cu o foaie de hârtie în mână, după ce termină orele. „Așa mă simt mai aproape de ea!”

Un băiețel vizitează zilnic mormântul mamei cu o foaie de hârtie în mână, după ce termină orele. „Așa mă simt mai aproape de ea!”

Redactor Divahair.ro

Cât de grea este pierderea unui om drag? Dar oare cum se simte un copil căruia i-a murit un părinte? Durerea este absolut insuportabilă. Dar, există și povești emoționante cu final fericit, precum cea a lui Kike, un băiețel de 12 ani care vizitează zilnic mormântul mamei sale. O femeie a decis să documenteze povestea copilului și a publicat un video cu acesta pe rețelele de socializare. Filmarea a devenit virală peste noapte, iar internauții s-au arătat de-a dreptul empatici și emoționați. 

Când un băiețel a scos o bucată de hârtie din rucsacul său, un străin și-a dat seama că prezența sa la cimitir era mai mult decât o simplă vizită. Era mai mult un soi de ritual sincer, care transmitea legătura dintre mamă și fiu și iubirea pe care și-o poartă cei doi, chiar dacă femeia murise cu ceva timp în urmă. Prin acest gest simplu, copilașul, pe nume Kike, le-a arătat celorlalți, fără să vrea, devotamentul pe care îl are față de mama sa.

Moartea unei persoane dragi poate fi o experiență devastatoare pentru oricine, mai ales pentru un copil; atunci când rămâne fără un părinte. Pentru Kike, pierderea mamei sale a fost deosebit de greu de suportat.

Frații au fugit de acasă pentru a vizita mormântul mamei, acolo au găsit-o pe mama vitregă plângând cu disperare

Vizita zilnic mormântul mamei sale

În fiecare zi, fără să dea greș, își vizita mama la mormântul acesteia. Mulți trecători au început să creadă că băiatul are probleme psihice, altfel de ce ar sta zilnic să-i vorbească unei pietre funerare? Însă, într-o zi, o străină a decis să-l întrebe de ce face acest lucru, iar răspunsul copilului l-a emoționat până la lacrimi.

În ciuda situației dificile în care se afla Kike, crescând cu o situație economică financiară extrem de precară, el a rămas optimist și, potrivit copilului, și-a dorit să-și facă mama mândră indiferent de situație. De fapt, de fiecare dată când era văzut stând în genunchi în fața mormântului mamei sale, cu caietul deschis sau cu o fișă în mână, împărtășea cu cea care i-a dat viață notele și reușitele școlare de care era tare mândru.

Povestea lui Kike a devenit virală

Un videoclip distribuit masiv pe TikTok la începutul lunii aprilie 2023, l-a surprins pe băiețel vizitând mormântul mamei sale. Povestea sa a atins mii de suflete și a făcut înconjurul internetului strângând zeci de mii de aprecieri și redistribuiri.

În clip, Kike stătea în fața mormântului mamei sale, ținând în mână o bucată de hârtie și vorbind cu ea. Era un ritual pe care îl urma în fiecare zi după școală, ca o modalitate de a se simți mai aproape de mama sa. Mândru de notele sale, băiatul împărtășea bucuria sa cu cea care i-a dat viață. O femeie s-a apropiat de el și l-a întrebat de ce face acest lucru zilnic, iar copilul i-a povestit deschis despre pierderea sa fără să își dea seama că aceasta va deveni virală. Kike și-a amintit: „Țipa foarte mult și, într-o zi, nu a mai fost capabilă, așa că a murit”.

„Așa mă simt mai aproape de ea!”

Durerea pierderii mamei sale era încă foarte reală pentru Kike, dar gândul că ea îi zâmbește mândră de acolo de sus îi alina sufletul îndurerat. „Îmi lipsește foarte mult și, chiar dacă este în ceruri, știu că mă vede și că este foarte mândră de mine. Așa mă simt mai aproape de ea!”, a mai spus copilul.

Povestea băiatului a emoționat-o profund pe străină și a decis să publice video-ul în care l-a surprins pe copil. Așa cum era de așteptat, filmarea a atins inimile multor persoane care au spus că se identifică cu povestea copilului, fiindcă și ei au pierdut pe cineva drag.

Fiul a ignorat ultima dorință a mamei sale înainte de moarte. Toată averea ei a fost moștenită de un om umil și sărac

La scurt timp după ce filmulețul a devenit viral, Kike a împărtășit că acum locuiește cu bunica sa și că este recunoscător pentru că aceasta îi spune mereu cât de special este. În ciuda situației dificile în care se afla, Kike a rămas optimist și hotărât să își facă mama mândră. De fapt, el chiar i-a împărtășit femeii ce făcea de fiecare dată când primea notele la școală: „Întotdeauna vin să-mi fac temele, iar când primesc note, i le arăt mamei mele”.

Valul de emoții și sprijin din partea celor care au văzut videoclipul a fost copleșitor. Mulți și-au exprimat tristețea pentru circumstanțele dificile cu care se confruntă băiatul și pentru durerea provocată de pierderea unui părinte la o vârstă atât de fragedă.

Comentarii precum „Mi-a frânt sufletul”, „Mi se rupe inima” și „Ce frumos ce îi spune bunica lui”, au inundat secțiunea de comentarii. Videoclipul a atins cu adevărat inimile multora, iar dragostea băiatului pentru mama sa a inspirat nenumărate persoane: „Inima mea s-a rupt în bucăți. Prin comportamentul său arată că va fi un om extraordinar, chiar dacă mama lui nu mai este”, „Un băiețel dulce. Dumnezeu să îl protejeze”, „Unii copii nerecunoscători trebuie să vadă acest videoclip. Acest băiat este atât de puternic și curajos. El simte prezența mamei sale”, sunt doar câteva din comentariile videoclipului.

Revărsarea sprijinului și a empatiei pentru băiat și familia sa din partea străinilor de pe internet este o dovadă experienței universale a pierderii și a importanței compasiunii în momente dificile. În timp ce călătoria băiatului este departe de a se fi încheiat, povestea sa este un memento puternic care ne amintește că speranța și rezistența pot prevala chiar și în tragedie.

Surse foto: Unsplash, Captură video - TikTok

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Soțul meu a dispărut fără urmă în ziua nunții. Am dat nas în nas cu el după 17 ani, la biserică
Soțul meu a dispărut fără urmă în ziua nunții. Am dat nas în nas cu el după 17 ani, la biserică
Cât bun simț ai în tine?
Incepe quiz
Cât bun simț ai în tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.