Un bărbat a adoptat o fetiță respinsă de 20 de familii. „Când am ținut-o prima dată în brațe, am fost copleșit de bucurie”

Un bărbat a adoptat o fetiță respinsă de 20 de familii. „Când am ținut-o prima dată în brațe, am fost copleșit de bucurie”

Redactor Divahair.ro

În lume există numeroși copii părăsiți care au nevoie de o familie iubitoare unde să fie călăuziți prin viață. Unii sunt mai norocoși și se bucură de acest „privilegiu” încă din primele luni de viață, când sunt adoptați de către îngeri trimiși pe Pământ pentru a crea o cale curată în viața acestora. Alții, în schimb, rămân copiii nimănui, uitați prin centrele de plasamente din jurul lumii de către cei care le-au dat viață, dar care nu au vrut să facă parte din ea. Totuși, nu toate poveștile care încep trist se termină la fel. Unele au un final fericit, în care sufletele uitate și îngerii se întâlnesc! Povestea de astăzi începe cu un bărbat din Italia care și-a dorit să călăuzească viața unui copil și care, într-un final, a și reușit.

Luca Trapanese, un bărbat din Italia, și-a dorit ani la rând să devină tată, însă fiind un bărbat singur, procesul de adopție se termina mereu cu același răspuns: „Ne pare rău, nu se poate”. În pofida greutăților și problemelor pe care le-a întâmpinat din cauza orientării sale sexuale, și-a dorit mereu să fie tată, dar procesele de adopție intentate de-a lungul anilor i-au știrbit tot mai tare acest vis. Însă, mânat de dorința de a fi îngerul unui copil lăsat singur pe Pământ, bărbatul de 41 de ani nu s-a dat bătut.

Un bărbat s-a trezit din comă după 19 ani și a aflat ca soția și copilul său au ajuns în stradă, după ce au fost îndepărtate de familie

Cea mai întâlnită problemă de care s-a lovit de-a lungul timpului a fost legată de orientarea sa sexuală, dar și de faptul că nu avea un partener, fiind celibatar de mulți ani. Într-un final, în ciuda piedicilor puse de birocrația din țara sa, lui Luca i s-a oferit oportunitatea de a-și împlini visul, totul cu o singură condiție: trebuia să adopte un copil cu probleme de sănătate.

La începutul lui 2017 Luca a primit cel mai frumos anunț: putea în sfârșit să adopte un copilaș din categoria celor care au probleme de sănătate sau comportamentale. Altfel spus, și mult mai crud, avea dreptul să devină tatăl unui copil pe care „nimeni nu îl dorea”.

Dorința bărbatului de a deveni părinte era mult mai puternică decât condiționarea statului și nu a văzut absolut nicio problemă în regula „impusă”. Nu era nimic nou pentru el, deoarece lucra cu copii cu nevoi speciale încă de la vârsta de 14 ani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca)

Astfel, în 2017, a adoptat-o pe fiica sa Alba. O fetiță cu sindromul Down care avea doar 13 zile când Luca a decis să o adopte. Povestea fetiței firave începuse încă din prima zi în care a fost dusă la centrul de plasament. Dat fiind faptul că avea probleme de sănătate, copila a fost refuzată de 20 de familii, iar asistenții centrului unde a fost trimisă au crezut că biata fetiță era condamnată la o viață într-un loc pentru copii cu probleme speciale. Aveau să afle că se înșelau amarnic.

Luca a fost mereu un bun îngrijitor, iubirea sa pentru oameni începând când era doar un copil. La vremea aceea, bărbatul a aflat cu stupoare că prietenul său cel mai bun fusese diagnosticat cu cancer în stadiu terminal. Fără să stea pe gânduri, acesta i-a promis prietenului său că va fi alături de el până în ultima clipă; și așa a și fost! Luca mergea zilnic la spital pentru a-l vizita, mergea împreună cu el la toate tratamentele de chimioterapie și i-a fost un adevărat companion până în ultima zi.

Acela a fost episodul care l-a ajutat să descopere cât de mult înseamnă ca oamenii care se confruntă cu probleme de sănătate să aibă pe cineva alături. Astfel, a decis în acel moment să urmeze calea iubirii și să aibă grijă de oamenii care trec prin clipe grele. Luca a fost voluntar la o biserică din Napoli unde avea grijă de persoanele diagnosticate cu boli grave și de copiii cu dizabilități, iar întreaga experiență avea să-l pregătească pentru venirea Albei în viața sa.

Femeia și-a abandonat fiul în brațele iubitului ei și a dispărut fără urmă. Bărbatul l-a îngrijit, deși bănuia că nu au același sânge

Înainte de a fi celibatar, italianul a avut o relație cu un bărbat de 25 de ani, însă, din cauza neînțelegerilor aceștia s-au despărțit, lăsându-l pe Luca să călătorească singur pe drumul său. Câțiva ani mai târziu, bărbatul a descoperit ce înseamnă iubirea adevărată, când a adoptat-o pe Alba, o fetiță cu sindromul Down.

Micuța fusese dată spre adopție de mama sa biologică de îndată ce aflase că nou-născutul său era bolnav. Fără să stea pe gânduri, femeia și-a părăsit copilul într-un centru de plasament din nordul Italiei. Timp de o lună, fetița a fost respinsă de 20 de familii care au refuzat să o adopte din același motiv pentru care mama sa o abandonase. Dar Dumnezeu avea alte planuri pentru micul suflet. Avea să își întâlnească îngerul în câteva zile.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca)

După zeci de procese de adopție încheiate cu refuzuri, Luca primise în sfârșit un telefon care îl anunțase că poate să meargă să vadă copilul care urma să îi spună „tată”. Prima întâlnire între cei doi a fost „unică și de neuitat”, își amintește italianul. „Când am ținut-o prima dată în brațe, am fost copleșit de bucurie. Am simțit imediat că este fiica mea”, a declarat acesta în cadrul unui interviu. Bărbatul a dezvăluit că a fost mereu emoționat să țină în brațe un nou-născut, dar când a ținut-o în brațe pe Alba a știut că este pregătit să își asume paternitatea.

Acum, după mai bine de șase ani de la adopția micuției, viața lui Luca se rezumă la Alba. Bărbatul spune că fetița lui i-a adus numai bucurie și iubire și că l-a învățat să fie responsabil. „Am vrut ca ea să fie fiica mea și sunt zilnic mândru de ea și de progresele pe care le face”, a mai declarat acesta. Luca adoră să împărtășească momentele frumoase dintre el și fiica sa pe rețelele de socializare, iar internauții sunt topiți de drăgălășenia celor doi. „S-a dovedit a fi un tată iubitor și grijului. Cred că Alba se bucură din plin și este foarte norocoasă să îl aibă drept tată”, a scris un internaut la una dintre postările duo-ului simpatic.

O șoferiță de autobuz a salvat trei fetițe aflate în sărăcie și pericol, după ce una dintre ele i-a făcut cu mâna de la geam

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca)

Recent, Luca Trapanese a declarat: „Sunt mândru să fiu tatăl ei”, adăugând că nu a regretat niciodată alegerea făcută. De curând, bărbatul a publicat o imagine în care Alba îi cere ajutorul pentru a-și curăța nasul. Într-o altă postare care s-a viralizat rapid, cei doi gătesc de zori desertul preferat al fetiței: fursecuri.

După toți acești ani, un lucru este sigur: nu există nicio îndoială că cei doi sunt de nedespărțit și încântați să fie unul în viața celuilalt.

Surse foto: Instagram - Luca Trapanese (@trapaluca)

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Un băiat a ajuns pe drumuri chiar în ziua în care a împlinit 18 ani după ce mama lui l-a dat afară din casă
Un băiat a ajuns pe drumuri chiar în ziua în care a împlinit 18 ani după ce mama lui l-a dat afară din casă
Ce fel de barbat ai fi fost?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ai fi fost?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (32)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.