10 motive pentru care ar trebui să foloseşti mierea de manuka

10 motive pentru care ar trebui să foloseşti mierea de manuka

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranţă ai auzit şi tu vorbindu-se despre mierea de Manuka, extrasă de albine din arborele de Manuka, care creşte numai pe teritoriul Australiei şi al Noii Zeelande. Spre deosebire de multe dintre super alimentele la modă acum, acest tip de miere este cu totul special, având proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii importante!

Descoperă mai jos beneficiile mierii de Manuka şi propunerea noastră pentru o sănătate de fier: de acum poţi spune ”adio” fricii de boli şi te poţi bucura de o stare perpetuă de bine!

Zece beneficii ale mierii de Manuka, noul aliat al unui organism puternic

Triburile de Maori îi cunosc şi folosesc super efectele din cele mai vechi timpuri, dar mierea de Manuka a devenit abia recent cunoscută marii mase a populaţiei globului. Cercetătorii sunt din ce în ce mai interesaţi de rezultatele pozitive oferite de acest miracol auriu, iar studiile lor ne-au făcut și pe noi curioase să îl testăm!

Mierea de Manuka este minunată pentru tenul acneic. Deşi am depăşit vârsta adolescenţei, multe dintre noi ne confruntăm în continuare fie cu coşuri răzleţe, care apar în cele mai nepotrivite momente, fie chiar cu forme de acnee matură, care ne dau bătăi de cap. Avem o veste excelentă: proprietăţile antimicrobiene ale mierii de Manuka şi capacitatea sa de cicatrizare şi de vindecare a leziunilor o transformă într-un inamic redutabil al acneei. Aplică direct pe coş, lasă să acţioneze timp de câteva minute şi apoi clăteşte: rezultatele te vor convinge.

Mierea de Manuka îţi oferă o frumuseţe de invidiat. Cleopatra folosea mierea obişnuită încă din Antichitate, de ce nu ai depăşi-o în înţelepciune (şi în frumuseţe), trecând la un nivel superior, cel al mierii de Manuka? Profită de proprietăţile sale antioxidante şi hidratante şi foloseşte-o în măşti şi tratamente cosmetice, dar şi în şampoane sau în smoothie-uri delicioase!

Mierea de Manuka îţi oferă un somn de prunc. Tresari numai la auzul cuvântului insomnie? Mierea de Manuka, în combinaţie cu un pahar de lapte, vor înlesni eliberarea melatoninei în corp, oferindu-ţi un somn odihnitor. Asociază-le cu un roman de dragoste şi te vei bucura de cele mai frumoase vise.

Mierea de Manuka tratează rănile şi arsurile. Ai dat dovadă de prea multă dedicaţie în bucătărie şi te-ai pricopsit cu o arsură de toată frumuseţea? Cu proprietăţile sale antiinflamatorii, antibacteriene şi antioxidante, mierea de Manuka grăbeşte vindecarea leziunilor şi a arsurilor şi are efecte calmante asupra durerilor.

Este un leac eficient împotriva stafilococului auriu. Afecţiunile provocate de această bacterie au devenit tot mai alarmante în ultima perioadă, putând conduce chiar la septicemii şi meningită. Nu degeaba este mierea de Manuka considerată cel mai puternic antibiotic natural, cercetătorii de la Cardiff Metropolitan University ajungând la concluzia că acest super aliment poate contracara efectul şi chiar distruge cele mai potente gene ale stafilococului auriu.

Mierea de Manuka reglează problemele digestive. Bacteriile de la nivelul aparatului digestiv pot provoca diverse afecţiuni, între care refluxul gastroesofagian sau dezechilibre ale florei intestinale, iar proprietăţile antibiotice ale mierii de Manuka se dovedesc a fi nepreţuite pentru digestia ta!

Asigură un colon sănătos. Ne referim din nou la potenţialul antiinflamator al mierii de Manuka şi la lupta pe care o duce împotriva radicalilor liberi, care se dovedesc utile în afecţiuni precum sindromul colonului iritabil sau în boli inflamatorii intestinale.

Mierea de Manuka îţi menţine dantura sănătoasă. Proprietăţile antimicrobiene ale mierii de Manuka ţin cariile la distanţă, iar calciul, fosforul şi zincul îţi păstrează dinţii puternici. Cercetătorii de la University of Otago din Noua Zeelandă au descoperit însă şi că acest miraculos dar al naturii reduce placa şi sângerările gingivale!

Creşte imunitatea şi alină durerile de gât. Ai răcit, iar înghiţitul a devenit un coşmar? Mierea de Manuka opreşte dezvoltarea bacteriei Streptococ din gât şi îţi alină astfel disconfortul, dar este şi un aliat perfect înarmat împotriva răcelii.

Luptă împotriva alergiilor. Mierea este recunoscută ca fiind un leac împotriva sinuzitelor şi a alergiilor, iar sortimentul de Manuka este cu atât mai puternic. De acum, păpădiile nu îţi vor mai pune nicio problemă.

Mierea de Manuka ne este oferită de plantum.ro!

Suntem norocoase, pentru că există nu doar unul, ci mai multe tipuri de miere de Manuka:

- Miere 100% RAW

- Miere 100% Activa

- Miere UMF/MGO

Preferata noastră? Mierea de Manuka 100% Raw KFactor 16+, complet naturală. O vei primi exact aşa cum o produc harnicele albine: mierea nu este pasteurizată, nu conţine organisme modificate genetic (GMO) şi nici substanţe BPA. Vrei să te asiguri că vei avea parte de o viaţă lungă şi sănătoasă?Magazinul de produse naturiste Plantum.ro îţi aduce mierea de Manuka 100 RAW a companiei Wedderspoon, lider mondial în materie, al cărei produs-vedetă a fost recompensat cu punctaj maxim (3 stele) la Great Taste Awards (Marea Britanie) în 2014!

MIERE DE MANUKA 100% RAW 500G Kfactor 16+ – 189 lei redus de la 206 lei

De ce este acest produs atât de special? Mierea de Manuka 100% Raw KFactor 16+ conţine proteine, fibre şi sodiu, dar ceea ce o face atât de deosebită este prezenţa factorului K 16, care îi garantează un indice de polen de 75%: astfel ai garanţia că ai parte de cel mai puternic antibiotic natural!

Etica şi calitatea sunt valori în care compania Wedderspoon crede, astfel că ne garantează că mierea de Manuka 100% Raw KFactor 16+ nu este procesată şi este supusă unor teste continue menite să verifice nivelul de polen, enzime vii, antioxidanţi şi fitonutrienţi. Grija este demonstrată de la primele stadii ale producţiei, mierea provenind numai din regiuni curate, cât mai puţin poluate ale Noii Zeelande, până la procesul în sine. Astfel, stupii sunt realizați din materiale care respectă mediul înconjurător, la o temperatură de 42 de grade Celsius - cea la care albinele se simt cel mai bine. Astfel, tu poţi fi sigură că enzimele naturale ale albinelor, antioxidanţii, vitaminele şi mineralele se găsesc exact în proporţiile lor naturale şi nu sunt manipulate prin inducerea unor valori extreme de temperaturi! Totul se petrece exact ca într-un rai BIO!

Tu ce părere ai? Te-a convins lista impresionantă de beneficii ale mierii de Manuka? Vei încerca produsul medaliat pentru calitatea sa, 100% RAW de la plantum.ro, Mierea de Manuka 100% Raw KFactor 16+?

Surse foto: Instagram, pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.