10 obiceiuri zilnice care duc la apariția hemorozilor. Nu le mai face!

10 obiceiuri zilnice care duc la apariția hemorozilor. Nu le mai face!

Redactor Andreea Baluteanu

Sună groaznic numai atunci când îi menționezi, dar știai că hemoroizii reprezintă de fapt o problemă destul de comună? Conform experților, aproximativ 75% dintre oameni suferă sau vor suferi de hemoroizi la un moment dat pe parcursul vieții lor.

Partea și mai îngrijorătoare este că principalele cauze ale hemoroizilor sunt extrem de comune majorității dintre noi. Vezi mai jos care sunt obiceiurile zilnice ce te pot transforma în victima sigură a acestei afecțiuni!

Ce sunt hemoroizii și care sunt simptomele lor

Hemoroizii constituie venele inflamate din partea inferioară a anusului sau din regiunea rectului. Acest fenomen are drept cauză imediată întinderea sau dilatarea pereților venelor, ceea ce va produce inflamarea lor.

Hemoroizii sunt, în general, de două tipuri: cei interni (situați în interiorul rectului) și cei externi (în jurul anusului). Precum multe dintre afecțiunile cu care avem de-a face acum, și hemoroizii sunt îngrijorători. deoarece în multe cazuri nu presupun simptome. Atunci când o fac, cele mai comune semne că suferi de hemoroizi sunt:

  • durere sau sângerare în timpul scaunului;
  • mâncărimi sau iritații în zona anală;
  • durere sau senzație de disconfort;
  • apariția unor umflături în zona anală, ce pot sau nu să fie dureroase.

Principalele cauze ale hemoroizilor

Hemoroizii reprezintă una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite în cazul oamenilor sedentari. Obiceiurile zilnice asociate cu apariția hemoroizilor se numără printre cele mai mari greșeli pe care le comitem în lumea contemporană.

Iată care sunt cauzele ce stau la baza hemoroizilor:

  • forțarea atunci când ai scaun;
  • diareea/constipația cronică;
  • obezitatea;
  • sarcina;
  • sexul anal.

Gesturi zilnice care te îmbolnăvesc de hemoroizi. Nu le mai face!

Vei fi uimită să descoperi cât de „bine” se mulează hemoroizii pe stilul tău de viață: aproape tot ceea ce ne place să facem, orice mică plăcere vinovată îi poate provoca. Vezi despre ce este vorba!

Nu consumi suficiente fibre. O dietă săracă în fibre este principala cauză a constipației, ceea ce o face, indirect, precursoarea hemoroizilor. Atunci când ești constipată, te vei forța să elimini materiile fecale, fapt care va cauza inflamarea venelor. Asigură-te că vei consuma suficiente cereale integrale, fructe și legume proaspete, pâine sănătoasă, leguminoase și că te hidratezi suficient.

Stai prea mult pe WC. Dacă mersul la toaletă e pentru tine singura oază de liniște dintr-o zi aglomerată, în curând nu va mai fi așa. Atunci când ne pregătim să stăm pe WC, nervii din regiunea pelviană se relaxează în mod natural, pentru ca tu să îți „faci treburile” fără probleme. Acest lucru facilitează fluxul sangvin din regiunea anusului, ceea ce e benefic pe termen scurt, dar nu și dacă petreci mai mult de 5 minute la baie, cauzând astfel inflamarea venelor.

Soluția? Baia are un singur spațiu de recreere: cada. WC-ul ar trebui să aibă numai utilitate practică.

Te ții prea mult înainte de a merge la baie. Ești la polul opus și detești să pierzi timpul pe toaletă, așa că faci tot posibilul să stai cât mai puțin în acest spațiu? Ești din nou calificabilă pentru hemoroizi. Dacă te abții, din diverse motive, vei afecta funcționarea sistemului digestiv, ceea ce poate provoca apariția hemoroizilor.

Muncești prea mult la sală. Mai ales mișcările ce presupun ridicarea unor greutăți considerabile pot depune presiune atât pe regiunea lombară, dar și pe cea a anusului. Evită să te îngreunezi până ce simți că explodezi și alege în schimb exercițiile de forță care lucrează cu propriul corp, nu cu gantere.

Munceşti prea mult în general… de la birou. Sedentarismul e una dintre principalele cauze ale hemoroizilor. Dacă stai mai mult de o oră pe scaun, fie la calculator, fie la TV sau în fața laptopului, se va depune o presiune suplimentară pe vene. De aici și până la inflamarea lor nu mai e decât un pas.

Dulciurile sunt plăcerea ta. Iată cum se mai adaugă încă un efect nociv pe lista și așa cuprinzătoare de pericole asociate consumului de zahăr. Explicația constă în faptul că acest ingredient cauzează constipație, despre care am discutat deja că poate sta la baza hemoroizilor.

Nu bei apă suficientă. Un alt motiv pentru care ești constipată este că nu ai reușit încă să stabilești o relație apropiată cu apa. Bea neapărat minimum 2 litri de apă pe zi și depășește acest prag vara.

Bei alcool. Te ții departe de apă, dar nu și de acel pahar îmbietor de prosecco? Ești și mai predispusă la deshidratare și, deci, la constipație. Nu spunem să renunți la mica ta plăcere, dar asigură-te că bei suficientă apă când te relaxezi cu paharul plin cu licoarea ta preferată.

Mergi des cu bicicleta. Iată un obicei zilnic care e benefic, dar care poate provoca în același timp și apariția hemoroizilor. Problema este că scaunul bicicletei te obligă la o poziție care crește fluxul de sânge din vene, dar și depune presiune asupra lor. Poți obține fese care arată grozav, însă și hemoroizi. Soluția? Nu renunța la pedalat, dar asigură-te că iei pauze dese în care să faci un strop de stretching.

Mănânci condimentat. Nu numai constipația este o cauză a hemoroizilor, ci și diareea. Se știe că mâncărurile extrem de picante pot favoriza scaunele moi, așa că delectează-te mai degrabă cu gusturi echilibrate.

Compresele anale Multi-Gyn, soluția împotriva hemoroizilor

Din fericire, alinarea e posibilă chiar și atunci când ai ajuns să suferi de hemoroizi.

  Soluția noastră poartă numele de Multi-Gyn și este reprezentată de comprese anale destinate îngrijirii zonelor intime externe, fie că este vorba despre cele vaginale sau anale. Produsul calmează disconfortul, alină țesuturile afectate, mâncărimea și iritațiile, reduce umflarea și previne posibilitatea de instalare a infecției. În plus, se aplică ușor și oferă efecte imediate! Tratamentul este eficient atât pentru hemoroizi, dar și pentru fisurile anale, având la bază complexul natural de polizaharide 2QR, ceea ce îl face ideal și în timpul sarcinii sau după naștere. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.