20 de simptome comune care pot ascunde o boală gravă

Lorena Teacă

De cele mai multe ori, oamenii nu acordă suficientă importanță simptomelor ușoare, precum vânătăile sau transpirația în exces, dar acestea pot ascunde boli grave, care trebuie descoperite din timp și tratate riguros, pentru a putea fi vindecate.

Astfel, este foarte important să-ți analizezi corpul și la primul lucru anormal pe care îl observi, să faci de urgență o vizită la medic, pentru a te asigura că nu ai motive de îngrijorare. Nu lăsa timpul să treacă și nu face abstracție de semnalele transmise de corp!

Iată ce boli pot ascunde simptomele comune!

Ochi înroșiți

Ochi înroșiți

De cele mai multe ori, ochii înroșiți sunt un simptom al conjuctivitei, afecțiune care se poate manifesta și prin durere în gât, tuse sau nas înfundat. Cu toate acestea, în cazul în care roșeața ochilor persistă, ai dureri sau tulburări de vedere, te-ai putea confrunta cu o infecție severă a ochiului sau cu glaucom, afecțiune care poate provoca orbire.

Mirosuri vaginale

Mirosuri vaginale 

Sănătatea vaginală este extrem de importantă pentru fiecare femeie în parte, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă și să te informezi de fiecare dată când simți un miros diferit. De multe ori, mirosurile vaginale pot ascunde infecții grave, precum gonoreea. Dacă nu este tratată corespunzător, această afecțiune poate provoca infertilitate.

Erupții cutanate

Erupții cutanate

Dacă te confrunți cu erupții cutanate, cel mai probabil ai pielea uscată și o loțiune hidratantă te ajută să scapi de problemă. În schimb, dacă erupția provoacă durere, nu răspunde la tratamente sau dacă se răspândește rapid, poate semnifica tulburări ale țesutului conjuctiv sau o boală hematologică. Mergi la medic dacă ai astfel de simptome!

Gură uscată

Gură uscată

Dacă bei suficient de multe lichide, dar tot îți simți gura uscată, s-ar putea să ai de-a face cu sindromul Sjogren, o afecțiune cronică frecvent întâlnită la femeile de peste 40 de ani. Așadar, dacă îți simți gura uscată tot timpul, indiferent cât de multe lichide consumi, mergi la medic pentru a afla cauza.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Cele mai comune regrete pe care le au oamenii în viață. Tu ce regreți?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.