6 dureri provocate de emoții

6 dureri provocate de emoții

Roxana R

Starea emoțională poate provoca dureri cronice, iar acestea îți vor afecta serios viața. Chiar dacă pare greu de crezut, emoțiile pot avea acest efect nedorit asupra ta.

Durerile cronice sunt cele care îți pot afecta viața cel mai mult. Pentru că nu dispar, îți vor face dificilă activitatea de zi cu zi și te pot face dependentă de analgezice. Aceste dureri pot fi provocate de răni, boli, dar și de starea ta emoțională.

Cele mai cunoscute dureri provocate de emoții sunt migrenele, arsurile la stomac și neplăcerile cauzate de sindromul de colon iritabil. Toate acestea sunt declanșate de un stres puternic, care se acumulează în timp. Există și alte dureri cronice, mai puțin cunoscute, pe care nu le-ai asocia de obicei cu emoțiile. Iată care sunt acestea!

1. Durerea de cap

Migrene puternice sau enervante dureri zilnice de cap - acestea sunt printre cele mai frecvente manifestări provocate de stres. Dacă ai această problemă, trebuie să găsești zilnic puțin timp să te relaxezi. Dacă vei reuși să scapi de stres, vei scăpa și de durere.

2. Durerea de ceafă

Psihologii spun că acest tip de durere cronică este provocat de suferințe emoționale peste care nu ai putut trece. Poate fi vorba despre imposibilitatea de a ierta pe cineva sau chiar pe tine însăți. De aceea, trebuie să înveți să te iubești și pe tine și pe cei din jur. O să vezi că durerea va dispărea.

3. Durerea de umeri

O durere cronică de umeri este dovada că te simți împovărată de griji. Te simți ca și când ai căra, la propriu, greutatea lumii pe umerii tăi. Ca să te simți mai bine, ar trebui să discuți despre aceste griji cu prietenii apropiați sau cu familia.

4. Durerea în partea de sus a spatelui

Atunci când nu te simți apreciată sau nu îți poți arăta sentimentele, poți suferi de o durere de spate. Problema apare în special în partea de sus a spatelui și se ameliorează după ce te vei liniști. Ai nevoie doar de puțin sprijin emoțional. Discută cu partenerul sau ieși mai mult în lume, ca să cunoști oameni și să-ți faci noi prieteni!

5. Durerea în partea de jos a spatelui

Dacă durerea apare în zona lombară, atunci înseamnă că te preocupă grijile financiare. Dacă nu poți obține o mărire de salariu sau un job mai bun, încearcă să îți organizezi mai bine bugetul. Astfel, nu vei mai fi așa stresată și te vei simți mult mai bine.

6. Durerea de șolduri

Această durere poate să apară dacă ți-e teamă de schimbare. Poate fi vorba despre o mutare în altă parte sau despre luarea unei decizii foarte importante. Trebuie să te gândești foarte bine care sunt scopurile tale, ce îți dorești să faci în viață și să iei cât mai repede această decizie. Apoi, este esențial să nu te răzgândești!

Iată care sunt cele mai frecvente dureri cronice provocate de emoții. Dacă te lupți cu ele de ceva vreme și medicii nu au găsit o cauză pentru acest disconfort, este posibil ca totul să fie, în acest caz, doar în mintea ta. Scapă de stres și vei scăpa și de suferință!

Vezi și 5 boli pe care le poţi face la tinereţe

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Cât iei la Bacalaureat?
Incepe quiz
Cât iei la Bacalaureat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.