Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

8 cauze pentru care ai urechea înfundată

Sorina Corneanu

Zborul cu avionul, activitățile realizate la înălțime și scufundările pe care le faci în vacanță pot fi cauze ale urechilor înfundate. Căscatul, înghițirea și mestecatul gumei pot elibera, de regulă, presiunea urechii. Dacă senzația de presiune în ureche continuă și apar smptome precum țiuitul, durerea acută și profundă, precum și mâncărimea locală sau senzația de amețeală, atunci e posibil să existe cauze mai serioase pentru care ai urechea înfundată.

Iată 8 cauze pentru care ți se înfundă urechea!

Otita externă

Otita externă este o infecție a canalului urechii. Simptomele sale includ durere, senzație de presiune în ureche, țiuit. Cauza declanșatoare a otitei este îngrijirea necorespunzătoare a urechii. Ai grijă să nu rămână apă în ureche după ce faci baie. Aceasta este cea mai sigură metodă prin care poți evita infecția urechii.

Boala Meniere

Boala Meniere este o altă cauză a urechii înfundate. În acest caz, în ureche se acumulează un exces de lichid, care pătrunde în țesuturi și generează deficiențe ale funcției auditive. Pentru a confirma diagnosticul bolii Meniere, trebuie să existe episoade recurente de vertij, țiuit în ureche și un anumit grad de pierdere a auzului. Dacă te confrunți cu simptome care nu trec sau care se agravează, nu neglija vizita la medic!

durere ureche

Dop de ceară

Deseori, urechea înfundată este cauzată de ceara acumulată în interiorul urechii. Pe lângă țiuit și durere acută, ceara acumulată în ureche poate cauza afecțiuni auditive serioase. Eliminarea cât mai curând a dopului de ceară reprezintă o urgență!

Colesteatom

Colesteatomul este un chist benign, umplut cu piele moartă. Senzația de ureche înfundată, amețeala, durerea ascuțită, slăbiciunea mușchilor faciali și pierderea parțială a auzului ar trebui să te trimită urgent la medic. Colesteatomul trebuie tratat imediat, pentru că poate provoca infecții ale oaselor care protejează creierul și poate duce chiar la meningită!

Otita seroasă

Otita seroasă apare atunci când în urechea medie, în spatele timpanului, există un exsudat ce determină o hipoacuzie de transmisie. Otită seroasă se manifestă ca o senzație de ureche înfundată, însoțită de dureri scurte ascuțite și pierdea parțială a auzului.

Sindromul de dehiscenţă a canalului superior

Persoanele care suferă de sindromul de dehiscență a canalului superior sunt cel mai adesea trecuți de 30 de ani, iar printre simptomele cu care aceștia ajung la medic se numără amețeala, senzația de ecou în ureche în timpul vorbirii și chiar pierderea auzului. Dacă tratamentele simple nu reușesc să amelioreze simptomele, intervenția chirurgicală este o opțiune, dar este una invazivă, iar decizia trebuie luată atent!

Află mai multe despre pierderea auzului!

Pierderea auzului

Urechea înfundată poate fi simptomul grav al pierderii auzului. În mod obișnuit, pierderea auzului este temporară, durează doar câteva minute sau zile și trebuie considerată urgență medicală. Primul semn al pierderii auzului este urechea înfundată, însoțită de țiuitul puternic. Dacă te confrunți cu astfel de simptome, nu întârzia vizita la medic! Doar astfel vei putea obține un diagnostic diferențial corect!

Disfuncția trompei lui Eustachio

În cazul persoanelor care suferă de disfuncția trompei lui Eustachio, tubul Eustachian nu reușește să se deschidă în timpul mestecării, înghițirii sau căscatului, motiv pentru care presiunea din ureche nu este egală cu presiunea aerului exterior.

Pentru îngrijirea corespunzătoare a urechii, alege DOCULYSE, produs special creat pentru dizvolvarea dopului de ceară prin acțiunea asupra scuamelor, care reprezinta circa 80% din dop, alături de praf, alte formațiuni externe și cerumen.
DOCULYSE ajută la dizolvarea și eliminarea dopului de ceară din canalul extern auditiv.
Mai multe detalii despre DOCULYSE-spray auricular x 30 ml găsiți pe vavianpharma.ro. Produsele sunt disponibile în farmacii.

spray urechi

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!