8 semne clare că ai lipsă de vitamina D

8 semne clare că ai lipsă de vitamina D

Sorina Corneanu

Vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina soarelui, este activată de organism ca răspuns la expunerea la soare, iar rolul ei este esențial în menținerea sănătății oaselor și protejarea împotriva unor boli grave, cum ar fi diabetul, cancerul sau scleroza. Lipsa de vitamina D predispune organismul la un risc mai crescut de alergii, probleme ale pielii și chiar astm.

Vezi lista alimentelor bogate în vitamina D!

Vezi semnele care îți spun că ai lipsă de vitamina D!

Te îmbolnăvești ușor

Unul dintre cele mai importante roluri ale vitaminei D este menținerea sistemului imunitar puternic. Dacă se întâmplă să te îmbolnăvești frecvent, atunci ar trebui să iei în calcul posibilitatea unui deficit de vitamina D și să nu neglijezi analizele de rutină. Lipsa de vitamina D slăbește sistemul imunitar și te expune mai ușor virusurilor și bacteriilor.

Te simți mereu obosită

domnisoara obosita

Senzația de oboseală poate avea multe cauze, însă rareori deficitul de vitamina D este luat în calcul. Totuși, în foarte multe cazuri, oboseala cronică ascunde un deficit de vitamina D, care scade nivelul de energie și  capacitatea de concentrare.

Te doare spatele

Vitamina D are un rol foarte important în menținerea sănătății oaselor, ajutând la o mai bună absorbție a calciului de către organism, iar lipsa acesteia conduce la dureri de spate inexplicabile, dureri de oase și fragilitatea articulațiilor. Dacă te simți adesea amorțită, te confrunți cu dureri lombare și slăbiciune, poate nu ți-ar strica o serie de analize!

Suferi de depresie

Când vine vorba de depresie, iei în calcul o mulțime de factori posibili, dar rareori deficitul de vitamina D. Cu toate acestea, depresia, anxietatea și apatia ascund niveluri extrem de scăzute de vitamina D, în special atunci când sunt asociate cu anotimpul rece. Înainte să ceri sfatul unui specialist, o serie de analize de sânge te-ar putea ajuta să elimini deficitul de vitamina D de pe lista cauzelor posibile.

Vezi lista alimentelor care tratează depresia!

Te vindeci greu

Indiferent că e vorba de o gripă, o rană deschisă sau o intervenție chirurgicală, vindecarea lentă poate fi un semn că nivelul vitaminei D este prea scăzut. Vitamina D sporește regenerarea pielii și stimulează sistemul imunitar. 

Te lupți cu scăderea densității osoase

Vitamina D joacă un rol esențial în absorbția calciului de către organism, iar o densitatea osoasă scăzută și deficitul de calciu sunt semne care pot ascunde o lipsă serioasă de vitamina D. În special în cazul femeilor la menopauză, o densitate osoasă scăzută poate conduce la un risc crescut de fracturi și, ulterior, la osteoporoză. Administrarea unei doze optime de vitamina D, cu ajutorul suplimentelor alimentare și al unei diete sănătoase, te ajută să îți protejezi masa osoasă și să reduci riscul instalării osteoporozei.

Te confrunți cu căderea părului

caderea parului

Chiar dacă e firesc să pierzi un anumit număr de fire de păr, iar stresul și schimbările de temperatură sunt cauzele cele mai comune, căderea severă a părului poate fi și un efect al lipsei de vitamine sau al unei afecțiuni nedescoperite. Verifică nivelul de vitamina D și asigură-te că nu aceasta este cauza căderii părului!

Suferi de dureri musculare

Cauzele durerii musculare sunt numeroase și adesea greu de identificat, însă lipsa vitaminei D poate influența serios sănătatea musculară. Slăbiciunea musculară și durerile musculare sunt un „strigăt de ajutor” al organismului care are nevoie de mai multă vitamina D.

Deficitul de vitamina D este o problemă comună, însă câțiva factori la îndemână te pot ajuta să o combați: expunerea la soare, o dietă sănătoasă, bogată în alimente care conțin vitamina D, și suplimentele nutriționale.

Ultra Vitamina D tablete îți oferă zilnic vitamina D în doză optimă pentru sănătate.


Ultra Vitamina D tablete este disponibil în farmacii și pe magazinvavianpharma.ro
vitamina D

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.