Această dietă celebră îți îmbolnăvește pielea

Această dietă celebră îți îmbolnăvește pielea

Lorena Teacă

Oricât de slabe și de frumoase ar fi, femeile vor vedea întotdeauna în oglindă 10 kilograme în plus, depuse pe șolduri, abdomen și picioare. Din cauza acestui fapt, doamnele încearcă de-a lungul vieții tot felul de diete, care să le facă să arate precum fotomodelele.

Din dorința exagerată de a slăbi cât mai mult în timp record, femeile uită să mai țină cont de anumite lucruri extrem de importante în procesul de slăbire. În acest mod, acestea riscă să se confrunte cu diferite probleme ale pielii după terminarea programului de slăbire.

Femeie care se măsoară

Un caz concret îl reprezintă dieta ketogenică, un regim care te ajută să slăbești rapid și sigur, deoarece este bogată în grăsimi și slabă în carbohidrați. Din cauza conținutului scăzut de carbohidrați, organismul nu mai funcționează pe bază de glucoză, ci pe cetona din grăsimi.

În ciuda faptului că reprezintă o dietă miraculoasă, s-a descoperit faptul că această dietă poate duce la apariția unor eczeme caracterizate prin umflături roșii, mâncărime la nivelul gâtului, spatelui și al abdomenului, conform unui raport publicat în Jurnalul American de Dermatologie Clinică. O dată cu trecerea timpului, aceste erupții capătă o culoare maronie.

Chiar dacă nu se cunoaște cu exactitate cauza apariției acestei probleme dermatologice, specialiștii au asociat-o cu cetoza, adică cu o stare în care organismul folosește depozitele de grăsime pe care le are pentru a produce energie. În cazul dietei ketogenice, nivelul de cetone este adesea crescut.

Această erupție cutanată poate afecta orice persoană care se folosește de această dietă pentru a slăbi, dar cel mai adesea, femeile asiatice de 20 sau 30 de ani sunt cele vizate. Acest lucru nu semnifică faptul că tu poți fi ferită de această problemă, doar pentru că nu ești asiatică, deoarece afecțiunea poate apărea și la persoanele aflate la dietă, în post sau care suferă de diabet zaharat.

O mână care trage pielea de pe abdomen

Dieta Keto nu este neapărat cea care provoacă această modificare dermatologică, însă de cele mai multe ori persoanele care supraviețuiesc pe baza cetozei din grăsimi sunt cele care se confruntă cu această problemă. În momentul în care o persoană nu consumă suficienți carbohidrați se declanșează o modificare a microbiotei intestinale, lucru care se face rapid vizibil pe piele.

Cu toate că în prezent nu există suficiente informații pentru a înțelege de ce oamenii care trăiesc pe baza cetonei din grăsimi au de-a face cu aceste erupții cutanate, această afecțiune este din ce în ce mai des întâlnită, mai ales în urma adoptării dietei Keto.

În cazul în care observi erupții cutanate la nivelul gâtului, spatelui sau abdomenului, e posibil ca regimul alimentar cu conținut redus de carbohidrați să fie cauza. 

Dacă umflăturile nu dispar pe parcursul a două săptămâni, prezintă-te la un medic dermatolog, pentru investigații amănunțite!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.