Lactoferina și rolul acesteia în combaterea răcelii de sezon

Lactoferina și rolul acesteia în combaterea răcelii de sezon

Ionelia Olteanu

În sezonul călduros, spre deosebire de perioada de iarnă, sunt prezente mult mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav, amigdalite purulente. Astfel de episoade apar și fiindcă oamenii caută tot felul de metode pentru a se răcori:, stau in încăperi în care funcționează aparatele de aer condiționat, setate la temperaturi mult mai scăzute decât cea de afară, consumă multă apă rece sau înghețată, toate acestea crescând riscul apariției anumitor viroze respiratorii, a laringitelor sau a farigo-amigdalitelor.

Mai mult, persoanele cu o imunitate scăzută au un risc mai mare de a se confrunta cu probleme de sănătate și la nivelul altor componente ale sistemului imunitar decât cel respirator.

femeie cu dureri in gat

Cum ne protejăm sistemul imunitar

O alimentație corectă întărește semnificativ întreg sistemul imunitar. Acest lucru înseamnă că trebuie respectat cu strictețe programul celor 3 mese de peste zi și nu trebuie omisă niciuna dintre acestea, în niciun caz micul dejun. Pentru a veni in întâmpinarea scăderii imunității este recomandat să consumăm cât mai multe legume și fructe proaspete, dar și alte produse pe bază de minerale și nutrienți. Acestea întăresc și ajută organismul să se refacă, stimulând sistemul imunitar pentru a face față germenilor. Foarte utile sunt și alimentele bogate în vitamina A, C sau E, precum și cele bogate în seleniu, zinc și magneziu, precum usturoiul, lămâia sau mierea. 

Virozele fac ravagii mai ales în rândul persoanelor cu un stil de viață sedentar. De aceea, pentru a le ține la distanță, este recomandat să facem cât mai mult sport. O haină în plus nu strică atunci când temperaturile sunt în scădere.
Pe lângă un stil de viață activ și o alimenție echilibrată, o modalitate eficientă de menținere a imunității la cote maxime, de prevenire a apariței și a dezvoltării infecțiilor și de recuperare după boală, este administrarea de suplimente alimentare pe bază de lactoferină. Lactoferina este o proteină multifuncțională care interacționează cu anumite componente microbiene și virale implicate în procesul infecției, reducând riscul repetării episoadelor de „răceală”. Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul, și asta pentru că aproape toate bacteriile au nevoie de fier, iar datorită proprietăților de legare, lactoferina este în masură să împiedice utilizarea fierului de către bacterii. 
De asemenea, lactoferina are proprietăți imunomodulatoare, potențând acțiunea antibioticelor și reducând semnificativ efectele adverse ale acestora. 

septogal

Ce beneficii aduce Septogal + lactoferina 

Septogal cu lactoferină dezinfectează si acționează direct la locul inflamației, calmând durerea și senzația de usturime. Uleiurile volatile din compoziția acestuia aduc prospețime cavității bucale și căilor respiratorii și reduc cu succes procesele oxidative la nivelul mucoaselor. Mentolul și uleiul de mentă înlătură durerea și senzația de usturime la nivel faringian, iar eucaliptul scade secreția de mucus de la nivelul căilor respiratorii, în timp ce uleiul de pin are efect expectorant.
În plus, caracterul antiseptic și antiviral îl recomandă si postoperator, în cazul amigdalectomiei sau a extracțiilor dentare.

Pentru a obține cele mai bune rezultate se administrează câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. Septogal+lactoferină conține 27 de comprimate și este disponibil în Farmaciile Ropharma din țară sau online pe www.ropharma-healthcare.ro, la prețul de 18,20 Lei.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie romanească ce funcționează dupa un business integrat prin distribuție a produselor farmaceutice și parafarmaceutice, comerț cu amănuntul prin propria rețea de farmacii, producție de medicamente, suplimente alimentare și lapte praf prin fabricile din Târgu Mureț, Chișinău și Dostat (jud.Alba) și servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfântul Constantin din Brașov.
Pentru mai multe detalii, accesați http://www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.

Articolul urmator
Ai un ganglion umflat la gat? Cum trebuie să procedezi?
Ai un ganglion umflat la gat? Cum trebuie să procedezi?
Ce fruct de toamna esti?
Incepe quiz
Ce fruct de toamna esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.