Alertă mondială! Coronavirusul circulă prin aerisiri și sisteme de ventilație

Alertă mondială! Coronavirusul circulă prin aerisiri și sisteme de ventilație

Cristina Gherghina

Panică în întreaga lume! Conform unei scrisori semnate de 239 de experți și adresate Organizației Mondiale a Sănătății, noul coronavirus circulă prin aer în spațiile închise, iar persoanele care nu se protejează riscă să fie contaminate.

În ciuda acestei avertizări, OMS susține în continuare că nu există niciun risc de infectare cu noul coronavirusul în cazul persoanelor care nu poartă mască în spațiile închise. 

coronavirus aer conditionat

"Noi am susţinut mereu că virusul se poate transmite prin aer, dar nu există nicio dovadă solidă pentru asta. E o dezbatere aprinsă pe acest subiect", a declarat Medicul Benedetta Allegranzi de la OMS.

Săptămâna viitoare urmează să fie publicat un studiu științific conform căruia virusul periculos există în încăperi și circulă prin aerisiri și sisteme de ventilație. Totodată, specialiștii recomandă ca ventilația în spațiile închise publice să fie minimă, iar persoanele să poarte obligatoriu mască de protecție. 

Citește și După mai bine de 3 luni de luptă crâncenă împotriva coronavirusului, marele actor a murit

 Mai mult, același grup de specialiști și OMS par să nu se înțeleagă nici în privința pacienților asimptomatici, OMS opunându-se inițial ideii că orice tip de mască ajută la protecția împotriviva coronavirusului.

În vreme ce mai multe organizații atrag atenția asupra faptului că persoanele asimptomatice sunt celle care transmit cel mai ușor coronavirusul, OMS este de altă părere, considerând că sunt extrem de rare cazurile în care asimptomaticii au infectat alți oameni. 

"Adevărul este că mulţi din staff-ul tehnic al OMS îşi scarpină capul în privinţa acestui subiect. Asta nu ne oferă credibilitate", a spus un consultant OMS pentru NY Times.

Potrivit OMS, doar persoanele care prezintă simptome pot da mai departe prin tuse, strănut sau contact direct infecția cu COVID-19.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Obiceiul daunator care in timp iti afecteaza inima
Obiceiul daunator care in timp iti afecteaza inima
Cât de dezvoltată spiritual ești?
Incepe quiz
Cât de dezvoltată spiritual ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.