ALERTĂ MONDIALĂ! Numărul persoanelor ucise de boala fără nume cauzată de vaping este în continuă creștere!

Cristina Gherghina

UPDATE 23 octombrie: Numărul persoanelor ucise din cauza utilizării țigprilor electronice a ajuns la 33. Din păcate, cea mai recentă victimă, cea cu numărul 33, este și cea mai tânără de până acum - numai 13 ani!

Din păcate nu se știe ce exact din componența țigărilor electronice declanșează EVALI - e-cigarette or vaping product use-associated lung injury - dar oamenii de știință lucrează intens la clarificarea acestui lucru.

O nouă boală face noi și noi victime în întreaga lume, de puțină vreme. Numărul morților provocate de țigările electronice a ajuns la 9 în Statele Unite. Ultima victimă este un bărbat din Kansas, trecut de 50 de ani, împătimit al țigărilor electronice. 

Se pare că victima, a doua la număr din acest stat, s-a stins din viață în urma unei necunoscute afecțiuni pulmonare provocate de fumatul țigărilor electronice. La începutul acestei luni, o femeie de 50 de ani, tot din Kansas, a murit în aceleași circumstanțe.

De joia trecută, numărul persoanelor internate din cauza fumatului electronic a crescut la 530. 

vaping

Guvernatorul statului Kansas, Laura Kelly, a declarat: "Sunt profund îndurerată să anunț decesul unui nou locuitor a Kansas-ului legat de această situație a țigărilor electronice. Guvernantul a mai adăugat faptul că oficialii lucrează neîntrerupt cu alte state și organizații pentru a afla cât mai multe despre țigările electronice, dar mai ales despre efectele pe care acestea le au asupra organismului.

Kansas nu este primul stat în care se întâmplă acest lucru, mai multe cazuri având loc în statul California. În Missouri, Oregon, Minnesota, Illinois și Indiana s-a înregistrat câte un deces. Primul deces de acest fel s-a întâmplat pe data de 24 august, în Illinois.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Adminstrația Alimentelor și Medicamentelor investighează legătura dintre țigările electronice și decese. Deocamdată nu au putut găsi niciun produs chimic care ar fi putut declanșa aceste morți. 

Oamenii de știință de la Univertitatea Harvard au concluzionat: ne confruntăm cu o nouă boală.

Între timp, oficialii îi îndeamnă pe oameni să nu mai cumpere aparare de tip vaping cu THC sau CBD. Ei suspectează că o vitamină, care se găsește în astfel de aparate, este cea care ar putea declanșa această afecțiune a plămânilor.

Se poate comporta ca un fel de grăsime în plămâni, distrugând saculeții care se umplu cu aer. Această afecțiune poate afecta pe oricine, în special pe cei care nu sunt, de regulă, predispuși la cancer de plămâni. 

În cele mai multe cazuri, dacă nu în toate, simptomele acestei afecțiuni au fost scurtarea respirației, dureri în piept care s-au transformat în tuse, vărsături, oboseală, diaree, febră și pierderea în greutate.

Articolul urmator Bărbații au spus pe nume lucrurilor! Acestea sunt cele opt secrete importante pe care le au și femeile nu au habar de ele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.