Nu Skin

Avertismentele unui medic italian: ce probleme pot avea după vindecare persoanele care au suferit de COVID-19

Cristina Gherghina

Coronavirusul face ravagii în toată lumea, iar numărul cazurilor crește alarmant de la o zi la alta. În același timp, numărul persoanelor vindecate de COVID-19, ne dă speranța că putem învinge această pandemie. Dar, fostul medic al echipei naționale de fotbal a Italiei, Enrico Castellacci, spune că virusul reprezintă în continuare o amenințare pentru persoanele vindecate, chiar dacă acesteaa au învins boala, potrivit digisport.ro.

Într-un interviu pentru Violanews, doctorul a vorbit despre complicațiile virusului care pot apărea pe viitor și urmele pe care acesta le lasă. De asemenea, susține cu tărie că luarea din timp a măsurilor de prevenție ar fi putut schimba întreaga situație.

efectele coronavirusului

"Dacă am fi realizat pericolul încă de când acest coșmar a început în China, ar fi fost mai bine. Ar fi fost nevoie de măsuri draconice încă de la început", a spus Enrico Castellacci.

În urma contactului cu coronavirus, medicul susține că persoanele pot dezvolta probleme cardiace, chiar dacă au fost vindecate.

"În fotbal, spre exemplu, totul se schimbă. Șansele ca un sportiv să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Jucătorii trebuie să fie și mai bine pregătiți de acum. Cei care au fost depistați pozitiv în trecut vor avea nevoie de o mulțime de teste, fiindcă acest COVID-19 poate duce la probleme pe viitor, poate da naștere problemelor cardiace, atât sportivilor de performanță, dar și celorlalți", a mai explicat el. 

"COVID-19 poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie"

În urma analizelor și testelor făcute pe sportivii confirmați cu coronavirus, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, Antonio Spataro, susține că noul coronavirus poate avea efecte grave asupra mai multor organe vitale.

"Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale", a explicat el, potrivit digisport.ro.

De asemenea, Spataro spune că, în cazul sportivilor care au avut coronavirus, aceștia trebuie examinați minuțios pentru a vedea dacă și în ce fel le-a fost afectat organismul. Totodată, această examinare este vitală și în caul celorlalți oameni. 

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Reamintim faptul că România a înregistrat, până la acest moment, 4,761 de cazuri de coronavirus și 229 de decese.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta