Caz grav de malpraxis în România: femeie tratată de cancer deși nu era bolnavă!

Caz grav de malpraxis în România: femeie tratată de cancer deși nu era bolnavă!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Un spital din Slatina se confruntă cu un caz grav de malpraxis, după ce o femeie a primit tratament oncologic, deși nu era bolnavă de cancer, în urma căruia mâna i-a necrozat.

Femeie pe pat de spital

Silvia Grădinaru a fost diagnosticată cu cancer în anul 1999, iar unul dintre sâni i-a fost extirpat. În urma unor dureri la umăr, femeia a ajuns, în anul 2014, din nou pe mâinile medicilor din Slatina. A primit din nou același înfiorător diagnostic: cancer. S-a dus la București pentru a obține o altă opinie, iar medicii din Capitală i-au spus că nu are nimic.

Cu toate acestea, la întoarcerea în orașul de reședință, medicul curant i-a prescris direct tratament oncologic: „I-am spus ce a spus Bucureştiul, că nu vede nicio recidivă şi a zic că nu, vă dau trimitere la Craiova. Am plecat la Craiova, m-am prezentat la medic, i-am prezentat tomograful, a chemat şi alt medic şi m-a ştanţat şi de luni urma să încep terapia.”

Femeia a urmat indicațiile medicului, urmând 14 ședințe de chimioterapie la spitalul din Craiova. În urma acestora, Silvia Grădinaru nu și-a mai simțit deloc mâna. Dusă de copii la un spital de lângă Madrid, a primit o veste cutremurătoare de la medicii spanioli: ședințele de chimioterapie efectuate în perioada februarie-septembrie 2014 nu erau necesare.

Cu toate acestea, medicii care au tratat-o nu își recunosc greșeala și nici nu își reproșează nimic. Discuția dintre medicii de la spitalul din Slatina și reporterul Digi24 care i-a luat interviu sună astfel: 

” Eu aşa am considerat în baza actelor pe care le-am avut. De la Bucureşti nu a venit cu nimic la mână. Reporter: Până la urmă a fost un diagnostic greşit? Mihaela Boștină: Eu consider că nu. Reporter: Aveţi să vă reproşaţi ceva în acest caz din punct de vedere medical? Cristina Vodiţă, medic radiolog Spitalul Slatina: Nu. Îmi pare rău că a avut nişte reacţii adverse la tratament, dumneaei a fost înştiinţată că se pot întâmpla şi astfel de reacţii adverse.”

În urmă cu 3 ani, Silvia Grădinaru a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în care îi acuză de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu pe medici. Expertiza de la Institutul de Medicină Legală care a fost emisă de curând îi dă câștig de cauză femeii, susținând că tratamenul pentru cancer a fost inutil şi, din cauza lui, mâna femeii a necrozat.

Articolul urmator
6 motive pentru care te trezești noaptea
6 motive pentru care te trezești noaptea
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.