Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ce importanță au aminoacizii esențiali în păstrarea sănătății și frumuseții

Alexa Galgau

A avea un păr sănătos și o piele fără cusur este visul femeilor din cele mai vechi timpuri. Având în vedere că nu toată lumea are aceste trăsături, singura „salvare” este reprezentată de produsele de înfrumusețare existente pe piață și un stil de viață sănătos, în urma căruia să nu îi lipsească nimic organismului. Nutrienții de care corpul are nevoie cel mai mult sunt aminoacizii, motiv pentru care aceștia sunt din ce în ce mai folosiți în produsele cosmetice. 

Află de ce sunt acești aminoacizi esențiali atât de importanți pentru trupul tău și ce impact au asupra aspectului părului și pielii!

Rolul aminoacizilor esențiali în corp

Pentru a avea un păr strălucitor, o piele fină și netedă și unghii tari și lucioase cât mai mult timp, trebuie să începem să avem grijă de corpul nostru devreme. Pielea noastră este o reflexie a metabolismului și este prima care suferă schimbări atunci când în organism nu este ceva în regulă. Mai mult, dacă anumite substanțe sunt deficitare în organism, apare îmbătrânirea prematură, care ne afectează aspectul, dar și organele, scurtându-ne viața. 

Cea mai bună metodă de prevenție a îmbătrânirii premature este asigurarea la timp a tuturor substanțelor de care corpul are nevoie. În cazul aminoacizilor, mixul potrivit poate să facă o diferență enormă în ceea ce privește funcționarea corectă a organelor și aspectul sănătos al pielii și părului. Ei întăresc țesuturile conective și mențin pielea elastică și fermă, părul rezistent și unghiile tari.

Iată care sunt aminoacizii esențiali cei mai importanți pentru sănătate și frumusețe:

  • creatina: joacă un rol important în sănătatea pielii, fiind produsă de aminoacizii arginină și carnitină. Creatina se găsește în mod natural în corp și este responsabilă pentru metabolizarea energiei la nivel celular. O persoană cu o greutate de 70 kg are în jur de 120 g de creatină, concentrată în mușchi, creier și celule imunitare. Pielea, cel mai mare organ, are nevoie de creatină pentru a-și putea îndeplini corect funcția. Prin faptul că acest aminoacid esențial oferă celulelor energie, el ajută la regenerarea țesutului, fiind important pe măsură ce îmbătrânim. De la 40 de ani încolo, celulele se înnoiesc o dată la 30-40 de zile, în loc de 28, acesta fiind și motivul pentru care îmbătrânim fizic.

  • arginina și carnitina: acești doi aminoacizi esențiali formează creatina, iar funcția pielii este susținută deoarece celulele sunt stimulate să producă mai mult colagen și mai multă elastină. Reducerea cantității de colagen înseamnă o uscare a pielii și pierderea elasticității acesteia. Principala funcție a acestuia este de a crește capacitatea pielii de a stoca apă, devenind astfel mai moale și mai ferită de apariția ridurilor.

  • glutamina: are multe roluri importante în organism. În primul rând, este un factor esențial în reglarea pH-ului corpului. Glutamina protejează rinichii de toxicitatea cauzată de amoniac; molecula de glutamină se „lipește” de un proton al acidului, fiind eliminată. Prin susținerea funcției renale, glutamina contribuie și la fermitatea și sănătatea pielii, deoarecea aceasta este strâns legată de sănătatea rinichilor, printre altele. Deși corpul produce glutamină, pe măsură ce îmbătrânim, cantitățile nu mai sunt suficiente pentru noi. Atunci când există un deficit al acestui aminoacid esențial, corpul ia proteine din mușchi și le transformă în glutamină și energie, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care masa musculară devine mai slabă pe măsură ce înaintăm în vârstă.

  • carnitina: cantitatea de grăsime pe care corpul o produce crește odată cu vârsta, așa că este important să avem mereu un stil de viață activ, dar mai ales după vârsta de 40 de ani. Carnitina joacă un rol important în controlul greutății și facilitează transportul acizilor grași, care sunt folosiți pe post de combustibil. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni care merg la sală și vor să slăbească iau suplimente cu carnitină, această substanță fiind eficientă atunci când este combinată cu mișcarea. Acești aminoacizi esențiali sunt foarte importanți pentru prevenirea îmbătrânirii premature, iar atunci când producția lor scade, pielea, părul și unghiile devin mai fragile și mai deteriorate. 

Descoperă miturile și adevărurile despre creatină, un supliment alimentar popular!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!