Ce probleme de sănătate ascunde lipsa de calciu

Ce probleme de sănătate ascunde lipsa de calciu

Sorina Corneanu

Nivelul scăzut de calciu din sânge poate fi depistat în urma unei analize de rutină. Calciul este un mineral esențial pentru organism, important nu doar pentru sănătatea osoasă, ci și pentru buna funcționare a fiecărei celule. Practic, calciul este unul dintre „electroliții” care permit impulsurilor să treacă prin nervii și mușchii corpului, ajutându-i să funcționeze normal. Prin urmare, un nivel scăzut al calciului din sânge poate fi un semn al unor probleme mai serioase.

Deficitul de calciu predispune la un risc foarte mare de osteoporoză și alte afecțiuni ale oaselor și nu numai. Dacă la prima vedere poate fi vorba despre o simplă lipsă de calciu, este posibil ca în spatele acesteia să existe o problemă mai gravă, situație în care aportul de calciu nu este suficient.

alimente calciu

Ce boli poate ascunde lipsa de calciu

Afecțiuni ale tiroidei

Glandele paratiroidei sunt situate pe glanda tiroidă și sunt responsabile de echilibrul nivelului de calciu din sânge. Un nivel ridicat de calciu indică o hiperactivitate a glandelor paratiroide, în timp ce un nivel scăzut de calciu în sânge indică o activitate prea intensă a acestora. În astfel de cazuri, controlul endocrinologic este obligatoriu!

Malabsorbtia substanțelor nutritive

O cauză frecventă, dar subapreciată, a deficitului de calciu este malabsorbția intestinală, un simptom subtil al intoleranței la gluten sau al bolii celiace. Consultul medical este obligatoriu, mai ales pentru că bolile gastrointestinale pot da adevărate bătăi de cap și pot degenera în situatii mai grave! Din păcate, majoritatea medicilor nu testează intoleranța la gluten în cazul persoanelor cu deficit de calciu, ci vor recomanda un supliment pe bază de calciu.

Deficitul de vitamina D

Dacă te confrunți cu un nivel scăzut de calciu, este destul de posibil ca acesta să fie un simptom subtil al deficitului de vitamina D, o problemă extrem de răspândită în tările occidentale. Analiza de calciu trebuie obligatoriu urmată de testele care să verifice și nivelul de vitamina D. În astfel de cazuri, calciul și vitamina D ar trebui luate împreună!

pastile

Deficit de magneziu

Lipsa de calciu poate fi un simptom al lipsei severe de magneziu. Discută cu medicul și căutați împreună cea mai bună variantă de tratament pentru tine! Nu te rezuma la administrarea câtorva suplimente de calciu! Dacă ai lipsă de calciu, cel mai probabil ai și deficit de vitamina D sau de magneziu, iar testele de laborator ar trebui să fie cât mai amănunțite, la fel și planul de tratament!

Vezi care sunt semnele deficitului de calciu!

Sensibilitate de gluten

Sensibilitatea la gluten este o cauză frecventă a lipsei de calciu. Aceasta conduce la malabsorbtia magneziului, care, la rândul său, determină un nivel scăzut de calciu și vitamina D. În cazul în care te confrunți cu această problemă, nu ignora examinarea gastroenterologică detaliată. Doar astfel vei putea afla dacă este vorba de o simplă lipsă de calciu sau de o boală cronică serioasă!

Osteoporoza

Un nivel scăzut de calciu este o problemă mai importantă decât pare, care predispune la osteoporoză. Discută cu medicul și solicită o variantă de tratament care îmbină calciul, magneziul și vitamina D, pentru rezultate mulțumitoare și eficiență maximă!

Dacă te confrunți cu lipsă severă de calciu, încearcă Osteocare Original Plus – 30 comprimate.

Este dovedit științific: calciul nu este eficient dacă nu este însoțit de magneziu, iar vitamina D3 are rol în fixarea calciului în os. Zincul contribuie la formarea celulei osoase și stimulează imunitatea, iar manganul reduce riscul de osteoporoză, în timp ce borul ajută la absorbția optimă a calciului și a magneziului în organism.

Produs disponibil pe www.magazinvavianpharma.ro.

supliment calciu

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.