Cum slăbești dacă ai probleme cu glanda tiroidă

Cum slăbești dacă ai probleme cu glanda tiroidă

Alexandra Dragoi

Problemele legate de glanda tiroidă sunt din ce în ce mai prezente în rândul femeilor. Această glandă este responsabilă cu hormonii care accelerează metabolismul uman. Este destul de dificil să îți dai seama că ai probleme cu glanda tiroidă, pentru că simptomele se manifestă diferit: dacă unele femei au tendința să fie mai mereu obosite și să aibă stări de amețeală, altele au o energie inepuizabilă, transpiră abundent și sunt mai mereu agitate. 

Glanda tiroidă este responsabilă și pentru creșterea sau scăderea bruscă în greutate. În articolul de astăzi vorbim despre cum poți să slăbești dacă ai probleme cu glanda tiroidă. 

5 sfaturi de slăbit dacă ai probleme cu glanda tiroidă

glanda tiroida

1. Sport cu moderație

Din dorința de a slăbi, multe femei recurg la exerciții drastice și de multe ori le efectuează greșit. Aceste exerciții extenuante produc cortizol în exces. Ceea ce probabil nu știai este faptul că prea multă activitate poate duce la creșterea în greutate. 

Cea mai bună metodă de a slăbi este să începi cu o sesiune de exerciții de 10-30 de minute pe săptămână și să crești intervalul treptat. Nu încerca să dai prea mult din prima, pentru că nu o să ajungi la rezultatele dorite. 

2. Optimizează-ți dieta 

Ca să slăbești, ai nevoie de un stil de viață sănătos, cu o alimentație bine pusă la punct. Asta nu înseamnă că trebuie să urmezi o cură de slăbire care promite rezultate fantastice într-un timp scurt. De cele mai multe ori, acestea nu funcționează sau dau rezultate pe termen scurt și apoi favorizează depunerea kilogramelor inițiale. 

Cel mai bine este să adopți un regim sănătos, bazat pe multe fructe și legume, dar și carne slabă în grăsimi. Evită mâncarea de tip fast-food, prăjelile și dulciurile. 

3. Nu consuma cantități mari de proteine 

Consumul de proteine este un subiect foarte controversat. Dacă vrei să scazi în greutate, un nutriționist îți va recomanda o dietă bazată în alimente bogate în proteine slabe. Totuși, această regulă nu mai este valabilă dacă ai probleme cu glanda tiroidă. Motivul îl constituie faptul că alimentele bogate în proteine slabe cresc nivelul de leptină, ceea ce determină creșterea depozitelor de grăsime. Prin urmare, proteinele slabe sunt bune, dar nu consumate zilnic și în cantități mari. 

4. Ai grijă la numărul de calorii 

Dacă alegi să îți calculezi caloriile din farfurie, trebuie să ai mare grijă. O masă săracă în calorii îți poate face mai mult rău decât bine. Consumul a mai puțin de 1.500 de calorii pe zi poate duce la afecțiuni grave. Mănâncă echilibrat! 

5. Odihnește-te 

Lipsa somnului poate duce la creșterea nivelului zahărului și a insulinei din organism. S-a demonstrat faptul că un somn odihnitor poate să contribuie cu până la 20% la scăderea în greutate. Dacă ai probleme cu somnul, poți lua de la farmacie suplimente pe bază de melatonină, dar întotdeauna consultă-te cu un medic specialist. 

Află aici tot ce trebuie să știi despre glanda tiroidă! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Complexul de inferioritate: ce este și cum îl recunoști?
Complexul de inferioritate: ce este și cum îl recunoști?
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.