Cum îţi desfunzi natural sinusurile într-un minut!

Cum îţi desfunzi natural sinusurile într-un minut!

Eugenia Dinescu, redactor

Fiecare sezon rece aduce un val de astenie şi de... sinusuri înfundate. Pe lângă disconfortul de a nu putea respira normal, sinusurile înfundate pot provoca dureri de cap, febră şi rinoree (secreţii nazale) purulentă, ca urmare a inflamării mucoasei care căptuşeşte sinusurile paranazale. Însă congestia nazală provocată de sinuzita cronică sau acută nu se tratează doar cu picături, ci şi cu ajutorul presopuncturii.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ţi desfunda sinusurile în mod natural!

Poţi respira normal din nou, în doar un minut, efectuând câteva mişcări simple:

1. Stând jos, cu bărbia orientată la 45 de grade în raport cu corpul, întoarce-ţi capul în lateral şi masează muşchiul sternocleidomastoidian de 4-5 ori, în jos. Efectuează mişcări uşoare şi fluide, astfel încât să detensionezi muşchiul. Poţi localiza uşor muşchiul sternocleidomastoidian presând uşor zona din spatele urechii şi urmând linia formată în jos, spre gât şi claviculă. Efectuează această mişcare pe ambele părţi, pentru a-ţi relaxa gâtul.

2. Cu ajutorul degetelor arătătoare, localizează porţiunea osoasă a zonei superioare a nasului (deasupra punţii nazale) şi apasă în jos, spre partea moale și cartilaginoasă a nasului. Masează această zonă prin mişcări circulare, folosind cât de multă presiune poţi suporta pentru aproximativ 20 de secunde. Odată ce ai terminat mişcarea, masează ușor muşchii laterali ai nasului, în jos și spre pomeți, pentru a-i relaxa.

3. Atinge zona de deasupra ochiului, de-a lungul arcadei, până localizezi punctul maxim de presiune – arcada supraorbitală. În majoritatea cazurilor, aceasta este situată chiar deasupra centrului ochiului. Masează acest punct folosind mişcări circulare, cu atât de multă presiune cât este suportabil, pentru 20 de secunde. După ce ai efectuat această mişcare, masează zona cu ambele mâini, pornind din centrul frunţii în exterior, către tâmple.

Vezi metoda în acţiune urmărind acest tutorial video:

Atunci când nu ai la îndemână un decongestionant nazal, presopunctura te poate ajuta să respiri fără dificultate, în mai puţin de un minut. Acum ştii cum să îţi desfunzi sinusurile în mod natural, însă nu vei scăpa de simptomele neplăcute fără să tratezi cauza: descoperă cele mai eficiente tratamente naturiste pentru sinuzită!

Articolul urmator
Blefaroplastie superioară: ce este și cum se realizează
Blefaroplastie superioară: ce este și cum se realizează
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.